Biorganik bio amarant 500 g

Biorganik bio amarant 500 g

Nincs raktáron

Kitűnő köret, levesbetét, saláta, fasírt és töltelék alapanyag. Az amaránt az inkák és aztékok igazi kincse, a Föld egyik legősibb kultúrnövénye. Őshazája Közép és Dél-Amerika.  Egyedülállóan komplex beltartalommal rendelkezik, számos jótékony hatása miatt kiemelkedően egészséges, gluténmentes táplálék.

Kosárba
EAN kód:5999559310034
Kiszerelés:500 db
Értesítés
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Biorganik bio amarant 500 g Részletes leírás

Gluténmentes, rosttartalma mégis jóval magasabb mint a legtöbb gluténmentes alapanyagnak. Fogyasztása ezért segíti a vércukorszint szabályozását, a szív és érrendszer egészségét és csökkenti a vér koleszterinszintjét.

Megelőzi a bélbetegségeket is és fokozza az emésztést, ezáltal javítja a bőr, a haj és a körmök minőségét.

Teljes értékű fehérje tartalma egyedülálló, mintegy 75%-os, rendkívül hasznos tápanyagforrásként szolgál, vegetáriánusoknak különösen ajánlott. Kifejezetten jó hatással van az izmok fejlődésében és regenerálódásában, a vérszegénység egyik hatékony természetes ellenszereként is használható.

Vegetáriánusok számára a magas teljes értékű fehérje tartalma mellett az amaránt magas vastartalma is kiemelkedően fontos mind a mennyiségét, mind a biológiai hasznosulását tekintve.

Kiemelendő kalcium tartalma az egyik legjobb növényi kalcium forrás, hasznos a csontritkulás megelőzésében, és az egészséges csontozat fenntartásában is. Szénhidráttartalma jóval kisebb, míg a magnézium tartalma viszont nagyságrenddel nagyobb a hagyományos gabonaféléknél.
Mivel alacsony szénhidráttartalma gyorsan hasznosul a szervezetben, viszont lassan bomlik le, kiváló táplálék a fogyókúra során, hisz nem képződnek hatására felesleges zsírraktárak, ugyanakkor hosszú időre eltelít.
A magnézium tartalma is fokozza a zsírégetést, de közben egyike azoknak az ásványi anyagoknak, amely szerepet játszik az infarktus megelőzésében, és jótékony hatással van az elme frissességének megőrzésére is.
A kalcium és magnézium együtthatásban az izomzatra vannak kifejezetten jó hatással, ami az amaránt esetében kiemelkedő, hisz mindkettőt nagy mennyiségben tartalmazza.

Felhasználása:
Íze semleges, így sokoldalúan felhasználható, édes és sós jellegű ételek is készíthetők belőle.
Az amaránt bár nem gabona, de felhasználása hasonló a gabonafélékhez. Kis étkezéshez és főétkezéshez egyaránt felhasználható.
Kásának, köretnek használjuk leginkább, ugyanúgy kell elkészíteni, mint a rizst. Keverhetjük igazi gabonával, rizzsel, babbal, kukoricával vagy zöldségekkel is. Húsos ételekhez is kitűnő, és akár „hamis kaviár” is készíthető belőle.
Az amarántnak pattogatott változata is van, aminek felhasználhatósága sokkal szélesebb skálán mozog.

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.