ATAISZ XILIT FINN 500G

Nincs raktáron

A xilit egy biztonságos és természetes édesítőszer, egy édes kristályos szénhidrát, a cukor és a mesterséges szerek mellékhatásai nélkül. A hagyományos kristálycukor 1:1 arányban kiváltható vele. Szerkezete és íze miatt szinte minden felhasználási területen alacsony kalóriatartalmú természetes cukorpótló.

Kosárba
EAN kód:5999881861877
Értesítés
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

ATAISZ XILIT FINN 500G Részletes leírás

A természetben szinte minden gyümölcsben és zöldségben előfordul, de 5-10 mg-ot a szervezetünk is előállít belőle naponta. Mellék- és utóíze nincs. A kukoricacsutka rostjaiból almasav segítségével, illetve különböző baktériumkultúrák fermentálásával (erjesztésével) xilitet nyernek, amit szárítanak és őrölnek.
Nem tartalmaz kukoricafehérjét vagy más, kukoricában található allergén anyagokat, mert nem a kukoricaszemből készül.
A cukorhoz képest a xilit kalóriatartalma 40 százalékkal, szénhidráttartalma pedig 75 százalékkal kevesebb.

A xilit glikémiás indexe rendkívül alacsony, mindössze 7. Ez segít a vércukorszintet egyenletesen alacsonyan tartani, és segíthet a túlevés és az elhízás problémáját megoldani. A xilit a szervezetben lassan szívódik fel és alakul át, ezért segíti a jóllakottság érzését és csökkenti a túlevés veszélyét. Az alacsony kalóriatartalma pedig hozzájárulhat a sikeres fogyáshoz. 

Lúgos kémhatású, ezért a Candida diétán lévők is bátran fogyaszthatják, hisz a cukorral ellentétben, nem nyújt táptalajt a gombáknak.

A xilit a szájápolásban is rendkívül hatékony, mert 5 szénatomos szerkezetét a baktériumok nem képesek lebontani, így nem tudnak kialakulni a fogszuvasodást előidéző savak a szájban. A szájban tenyésző baktériumok ezzel az öt-szénatomos cukorral érintkezve elveszítik a fogak felszínéhez való tapadás képességét is. Xilites rágógumi használatával, csökken a fogakat rontó savak mennyisége és megakadályozza, hogy a lepedélk lerakódhasson a fogzománcon a következő fogmosásig, fogápolásig. A fogkő pedig könnyebben ledörzsölhető a fogakról és kiöblíthető a szájból. Ráadásuzl a xilit, segíti az ásványi anyagok visszaépülését a fogzománcba.
A xilit korlátlanul fogyasztható, szinte teljességgel kiváltható vele a cukor, de mivel molekuláris szerkezete eltér a cukorétól, így az élesztőt nem bontja le, ezért kenyér és kelt tészták készítésére önmagában nem alkalmas. Ugyanezen oknál fogva a Xilit nem kristályosodik, ezért kemény cukorka sem készíthető belőle.

Fogyasztásához rövid hozzászoktatási időszak szükséges, mert arra érzékeny egyéneknél enyhén hashajtó hatású lehet. Gyermekek esetén a hashajtó hatás küszöbértéke kb. 4-5 dkg, felnőttek esetében pedig 15-20 dkg naponta.

Tápanyag információ:
Átlagos tápanyagtartalom 100 g termékben:
Energiatartalom 1000 KJ/ 240 kcal
Fehérje 0,0g,
Zsír 0,0g, ebből telített zsírsavak: 0,0 g
Szénhidrát 99,8 g ebből cukrok: 0,2 g, polyol 98.5 g,
Só: 0,0 g

Összetevők:
Étkezési célra szánt xilitol E 967 

Származási hely: Finnország


Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.