Naturmind gluténmentes zabpehely 2500 g

Raktáron

Gluténmentes zabpehely gasztro kiszerelésben. A zabpelyhet gondosan válogatott, egész zabszemekből állítják elő. Nevével ellentétben valójában nem pelyhesítik, hanem gőzöléssel, majd lapítással állítják elő, így a zabpehelyben minden értékes tápanyag benne marad és a többi gabonapehellyel ellentétben nem emeli meg gyorsan a vércukorszintet.

4 294 Ft
egységár: 1,72 Ft / db
Kosárba
EAN kód:5999559315794
Kiszerelés:2500 db
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Naturmind gluténmentes zabpehely 2500 g Részletes leírás

A zab egy rendkívül értékes gabonaféle, magas fehérje- és rosttartalommal. Belső értékeit a pelyhesítés után is megőrzi. Egyszerűen elkészíthető és széleskörűen felhasználható, így nem kérdéses, miért vált és maradt az egyik legkedveltebb reggeli fogás az angolszász területeken és az sem meglepő, hogy az elmúlt években hazánkban is egyre nagyobb népszerűségre tesz szert. Egyszerűen nem lehet megunni!

A zab és a belőle készült termékek ugyan nem tartalmaznak glutént, de gyakran együtt termesztik és dolgozzák fel búzával, rozzsal, árpával, így könnyen szennyeződhet gluténnal. Amennyiben gluténérzékenység áll fenn, érdemes gluténmentes címkével ellátott zabpelyhet vásárolni.

Érdekesség: Az Amerikai Egyesült Állomokban október 29.-ét Nemzeti Zabkása Napnak (National Oatmeal Day) nevezték ki, hogy ezzel is felhívják az emberek figyelmét a kedvenc reggeli ételük kedvező egészségügyi hatásaira.

A zabpehely összetett szénhidrátokat tartalmaz legnagyobb mennyiségben, amely lassan szívódik fel és nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet. A fehérjék és a rostok is segítenek ebben, így a zabpehely vércukor problémák esetén is fogyasztható. A magas rosttartalomnak köszönhetően a zabpehely segít megelőzni a székrekedést és csökkenti a vastagbélrák kialakulásának valószínűségét, illetve a béta-glükán nevű vízoldékony rostoknak fontos szerepük van a vér koleszterinszintjének csökkentésében. További előny, hogy a rostok növelik a teltségérzetet, ezzel kitolható a következő étkezés időpontja és csökkenthető az elfogyasztandó adag. Fogyókúra esetén érdemes kihasználni a zabpehely ezen kedvező tulajdonságát.

A zabpehelyben található néhány olyan hatóanyag, amelyek a vérnyomás csökkentésében játszanak szerepet, ezért magas vérnyomás esetén is érdemes beiktatni az étrendbe, különösen, ha testsúlycsökkentésre is szükség van. A zab antioxidáns tartalmának a viszketéscsillapításban, gyulladáscsökkentésben van szerepe és a bőr szépségéhez is hozzájárul.

Felhasználás: Leggyakrabban kásaként fogyasztják és szinte mindenkinek megvan a saját legkedveltebb, leggyorsabb, legegyszerűbb, legkevesebb mosatlannal járó módszere és ízesítése. Egy adag kb. 25-30 g zabpehelynek felel meg, amit másfél-kétszeres mennyiségű vízben vagy növényi tejben 5-10 perc alatt folyamatos kevergetés mellett készre főzünk. A másik legegyszerűbb módszer, ha éjszakára beáztatjuk ugyanennyi folyadékban és reggel átmelegítjük. Az ízesítésnek csak a képzeletünk szabhat határt, elkészíthető édesen, sósan, aszalt vagy friss gyümölccsel, kókuszchipsszel, karob porral, de natúran is fogyasztható.

A zabpelyhet gyakran használják még sütemények, kekszek készítéséhez, de beáztatva fasírtba, töltelékekbe is keverhető és panírozásra is alkalmas.

Összetevők: 100% zabpehely

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.