Bio Berta Bio Gyömbér Őrölt Üveges

Raktáron

Gyömbérnövény egy méter magasra nő a félárnyékos lejtőkön. A kemény, göcsörtös rizóma átmérője 2-4 cm. A rizómákat 5-6 hónappal az ültetés után kell kiásni, amíg zsengék. A friss fogyasztásra szánt rizómákat megmossák és egy-két napig szárítják.

1 478 Ft
egységár: 36,95 Ft / db
Kosárba
EAN kód:5999534380854
Kiszerelés:40 db
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Bio Berta Bio Gyömbér Őrölt Üveges Részletes leírás

Gyömbérnövény egy méter magasra nő a félárnyékos lejtőkön. A kemény, göcsörtös rizóma átmérője 2-4 cm. A rizómákat 5-6 hónappal az ültetés után kell kiásni, amíg zsengék. A friss fogyasztásra szánt rizómákat megmossák és egy-két napig szárítják. Ezután néhány hónapon át tárolhatók szabályozott hőmérsékletű légtérben. Fehérborban vagy sherríben a friss, feldarabolt gyömbér hónapokig megőrzi állagát és aromáját. A szárításra szánt gyömbér általában ültetés után 8-10 hónappal felszedett rizómákból szármatik. Ekkorra a rizómák már rostosabbak és csípősebbek.Étkezési felhasználásaKínában és a legtöbb ázsiai országban frissen használják, gyakran fokhagymával együtt. Fontos alkotórésze a currynek és más fűszerkeverékeknek, használható továbbá gyömbérkenyerekben, kekszekben, pudingokban, savanyúságokban és zöldségételekben.Gyógyászati felhasználásaA gyömbér az egyik legkiválóbb természetes görcsoldó és fájdalomcsillapító. A kellemesen csípős, kissé erősebbre főzött gyömbértea csökkenti a bélgázok kialakulását, mivel erjedésgátló hatással rendelkezik. Hasmenés ellen is jó, valamint kitűnő görcsoldó, legyen szó bél vagy menstruációs görcsről. (Fél liter teához kb. 2 dkg reszelt friss gyömbér kell.) Nagyon jó memóriajavító, kiélesíti az érzékeket.

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.