Biorganik Bio Barnalencse 500 g

Biorganik Bio Barnalencse 500 g

Raktáron

Bio barna lencse az egészségtudatos konyha alapanyaga. Magas fehérje és rosttartalma miatt vegán étrendbe is ajánlott.  .

1 400 Ft
egységár: 2,8 Ft / db
Kosárba
EAN kód:5999559310126
Kiszerelés:500 db
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Biorganik Bio Barnalencse 500 g Részletes leírás

Európában leginkább a barna lencse terjedt el. Ez a fajta beltartalmilag nem sokban különbözik más lencséktől, de például főzési ideje hosszabb, mint a vörös lencsének.
A lencsét őrölt formában, lisztként is használják. Főzelékekhez kiváló sűrítőszer.

A többi hüvelyeshez hasonlóan a barna lencsének is magas a fehérje és rosttartalma, amelyek növelik a teltségérzetet és hasznosak azokra nézve, akik csökkenteni szeretnék a testsúlyukat. Számos fontos ásványi anyagot tartalmaz.

A hüvelyesek fogyasztása után jelentkező puffadást és gázképződést a bennük található úgynevezett fletulencia faktorok okozzák. Ez a hatás csökkenthető, ha a lencsét főzés előtt beáztatjuk vagy az első főzőlevet frissel cseréljük ki.

Felhasználás: A barna lencse fogyasztásának legelterjedtebb módja a leves vagy a főzelék, de ennél sokkal több lehetőség rejlik benne. Készülhet belőle fasírt, töltelék, szendvicskrém és saláta.

A lencsét főzés előtt 4-5 órára vagy egész éjszakára áztassuk be. Főzési ideje még így is legalább 30-40 perc.
Sót csak a főzés vége felé adjunk a lencséhez, mert megnyúlik a főzési ideje. A fűszerek közül jól illik hozzá a mustár, babérlevél, oregánó, rozmaring, bazsalikom.

Tápanyagtartalom 100 g-ban:
Energiaérték:1664 kJ / 398 kcal
Zsír: 1,5 g
amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 74,2 g
amelyből cukor:1,1 g
Fehérje: 22 g
Só: 0 g

 


Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.