Lorenzo Hántolt Hajdina 900 g

Lorenzo Hántolt Hajdina 900 g

Raktáron

A hajdina a keserű félék (Polygonaceae) családjába tartozó, gluténmentes álgabona. Magas tápértékének köszönhetően számos egészségre gyakorolt jótékony hatása ismert. Értékes fehérjéket, zsírsavakat, rostokat, ásványi anyagokat, valamint egyéb egészséget támogató összetevőket tartalmaz, mint például a fenolok és szterolok.

2 009 Ft
egységár: 2,23 Ft / db
Kosárba
EAN kód:5999886475154
Kiszerelés:900 db
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Lorenzo Hántolt Hajdina 900 g Részletes leírás

Kiváló fehérjeforrás, 12 féle aminosavat tartalmaz, melyek a fehérjék építőelemei, energiát adnak, valamint fontos szerepük van a növekedésben és az izmok erősítésében. 100 grammjában körülbelül 11-14 gramm fehérjét találunk, amely magasabb, mint a rizs, búza, köles vagy kukorica fehérje tartalma. Ha vegetáriánus vagy, a hajdina kitűnő választás .

A hajdinában található rutin nevű fitonutriens, szintén a szív és érrendszeri betegségek megelőzésében játszik fontos szerepet, antioxidáns hatása révén. Erősíti a kötőszöveteket és az érrendszert, részt vesz a sejtfal regenerálódási folyamatában. Csökkenti a vérnyomást és a vérzsír szinteket is, melyhez magas rosttartalma is hozzájárul.

Egyéb gabonafélékkel összehasonlítva, a hajdina glikémiás indexe alacsonyabb. Összetett szénhidrátjai lassan szívódnak fel, fokozatosan jutnak be a véráramba, hosszabb teltségérzetet és energiát biztosítva. Ez segít kivédeni az állandó vércukor ingadozásokat, melyek gyulladások, kimerültség, hosszútávon pedig cukorbetegség és metabolikus szindróma kialakulásához vezethetnek.

Felhasználása leginkább a gabonákéhoz hasonló, főzhető, párolható, de lisztet és tésztát is készítenek belőle. Felhasználás előtt érdemes alaposan átöblíteni, esetleg leforrázni vagy áztatni. Bármilyen étel esetén használhatjuk a rizs alternatívájaként pl.: rizottó, rakott, töltött ételek, köretek, saláták részeként, de zöldséges/húsos fasírt is készíthető belőle.
Gélképző tulajdonságának köszönhetően lisztje alkalmas gluténmentes palacsinta, vagy tortilla sütésére is.

Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia:1427 kJ/341 kCal
Zsír:1,7 g- ebből telített zsírsavak:1,1 g- ebből telítetlen zsírsavak:0,6 g
Szénhidrát:71,3 g
Fehérje:9,8 g
Só:15 mg


Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.