Natura Indián rizs Vadrizs 250 g

Natura Indián rizs Vadrizs 250 g

Raktáron

Bár nem rizs, hanem egy vízi fűféle magja, nem véletlenül hívják annak, -a rizs összes jó tulajdonságaival rendelkezik. Gluténmentes, tápértéke magas, élelmi rost és kalóriatartalma a barna rizshez hasonló.

1 640 Ft
egységár: 6,56 Ft / g
Kosárba
EAN kód:5997848514927
Márka:Natura
Kiszerelés:250 g
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Natura Indián rizs Vadrizs 250 g Részletes leírás

Magas rosttartalma révén kiválóan salaktalanítja a szervezetet, segíti a fogyást. Különösen ajánlott azoknak is, akik odafigyelnek az energiabevitelükre, a magas rosttartalom nagyon jól szabályozza az éhséget, nagyobb telítettségérzetet ad.

Kálium tartalma is magasabb az átlagnál, ami segíti egyensúlyban tartani a szervezet vízháztartását.

Számos kedvező egészségi hatása van még: csökkenti a szívbetegség, a cukorbetegség, az Alzheimer kór és a rákos megbetegedések esélyét.
Cukorbetegeknek is ajánlott, a vadrizs ugyanis egyensúlyban tartja a vércukorszintet.

Felhasználása: A vadrizs kicsit az ínyencek étele. Íze igen intenzív, egyedien füstös, nagyon erőteljes. Bár önmagában elkészítve is fogyasztható, intenzív íze miatt jellemzően inkább keverve készítik, leggyakrabban rizzsel, de sok minden mással is jól harmonizál.

Passzol a halhoz, a vadhoz és csirkéhez, de remekül illik még tejszínes ételekhez, gombához, zöld fűszerekhez, gyümölcsökhöz, de még levesbetétnek is. Ha bátrabb vagy, akár édességekhez (pl:pudingba) is használhatod.

Arra mindenképpen ügyeljünk, hogy főzési ideje (a barna rizshez hasonlóan) hosszabb, kb. 30-40 perc. Ha 25-30 percre hideg vízben áztatjuk, főzési idejét 5-10 perccel csökkenthetjük. Főzés közben a rizsszemeket borító fekete maghéj felpattoghat, de nem lesz ragacsos, állaga pergő marad.

Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia 1516 kJ (358 kcal)
Zsír 1,0 g
-amelyből telített zsírsavak 0,2 g
Szénhidrát 70,1 g
-amelyből cukrok 0,8 g
Fehérje 14,0 g
Só 0,1 g

Natura Indián rizs Vadrizs 250 g Terméktulajdonságok

Csomagolási egység:70
Csomagolási mértékegység:darab/karton

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Vásárlók átlagos értékelése:

S. P.2023. 11. 03.

  Jelenleg nem kaptam más (pl Lorenzo) vadrizst.

  Rengeteget kell mosni, annyira sok az apró dzsuva hogy alig szabadulok tőlük. Kissé drága.