Vegepa halolaj lágyzselatin kapszula

Vegepa halolaj lágyzselatin kapszula

Nincs raktáron

A VegEPA egy speciális halolaj készítmény, mely nem tartalmaz DHA-t. Az EPA mellett EPO-t is tartalmaz. A VegEPA sokoldalúsága a megfelelő mennyiségű és arányú omega-3 és omega-6 esszenciális zsírsav tartalmának, valamint DHA (dokozahexaensav) mentességének köszönhető.

Kosárba
EAN kód:5060083070364
Márka:Vegepa
Kiszerelés:60 db
Értesítés
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Vegepa halolaj lágyzselatin kapszula Részletes leírás

A VegEPA egy speciális halolaj készítmény, mely nem tartalmaz DHA-t. Az EPA mellett EPO-t is tartalmaz.

A VegEPA sokoldalúsága a megfelelő mennyiségű és arányú omega-3 és omega-6 esszenciális zsírsav tartalmának, valamint DHA (dokozahexaensav) mentességének köszönhető.
A VegEPA egy étrendkiegészítő kapszula, amely egyesíti mind a halolajból kivont koncentrált Omega-3 (eicosapentanoinsav= tiszta EPA), mind az Omega- 6 (szűz, hideg sajtolású, nem-finomított, ligetszépe-olaj =EPO,) előnyeit.

DHA- ( dokozahexaénsav)-mentes
Gyógyszerészeti tisztaságú
Kutatási és klinikai tapasztalatokkal alátámasztott hatások

A VegEPA hatásai - Mikor ajánlott?

  • Premenstruációs szindróma
  • Koleszterinszint szabályozás
  • Érrendszer és Szív védelem
  • Agyi Koncentráció fokozó hatás
  • Depresszió ellenes hatás
  • Pikkelysömör gyógyítás
  • Izületi gyulladások esetén
  • Cukorbetegség
  • Irritábilis bél szindróma
  • Szívinfarktus megelőzés
  • Vérrögképződés megelőzés
  • Diszlexia gyógyítás
  • Látáserősítés
  • Fogyókúra támogatás
  • Dohányzás esetén
  • Izületi fájdalmak, gyulladások
  • Memória növeléshez
  • Autizmus

A VegEPA segíti a keringési rendszert, az agyfunkciókat, a memóriát, a koncentrációs készséget, a kiegyensúlyozott hangulatot és az izületeket is.
A VegEPA tudományos szaklapokban is elismert készítmény.

Premenstruációs szindróma: Az EPA antidepresszáns hatásai jól dokumentáltak (Sublette et al, 2011), valamint az EPA azon képességét, hogy szabályozza a kortizol hormon működését, tevékenységét. A kortizol hormon stresszel kapcsolatos hormon, melynek szoros kapcsolata van a premenstruációs problémáknak.

Kiegyensúlyozott zsírsav szint: a VegEPA készítményt úgy tervezték, hogy a szervezet számára szükséges arányban biztosítsa az Omega-3 és Omega-6 zsírsavakat.

Krónikus fáradtság szindróma: egyes orvosok úgy vélik, hogy a betegség hátterében vírusos fertőzések állhatnak. Egyes vírusok képesek megakadályozni a sejteketet az Omega-3 hasznosulásban. Professor Peter Behan, Professor Wilhemina Behan and Professor David Horrobin kísérletek során igazolták, hogy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedő betegeknél az Omega zsírsavak szintje jóval alacsonyabb.

Bélproblémák: az Omega-3 zsírsavak gyulladásgátló hatásúak, javítják az emésztés minőségét. A belekben a gyulladásokért főként az arachidonsav a felelős. Mivel az EPA kémiai szerkezete nagyon hasonlít az arachidonsavéhoz, blokkolja azokat az enzimeket, amelyek az arachidonsav gyulladáskeltő eikozanoidokká történő átalakítását végzik.

Cukor problémák: tudományos bizonyítékok vannak arra vonatkozólag, hogy a hossző szénláncú zsírsavaknak jótékony hatásai vannak a diabetikus betegségekre (Okuda et al, 2006). A halolajok hatása főként a magas cukorszint esetén fellépő vesekárosodás, a diabéteszes neuropátia és a szív és érrendszeri kockázatok során jelentős. Sok cukorbetegnél magas a koleszterin szint is, melynek csökkentésében a VegEPA segítség lehet.

Izületi problémák: a Vegepa készítményben található ligetszépe olaj, a legjobb forrása az GLA-nak, a gamma linolénsavnak, melyről köztudott hogy csökkenti az izületi gyulladások során fellépő fájdalomérzetet és magát a gyulladást is.

Hiperaktivitás, Diszlexia, Autizmus: számos kutatás igazolta, hogy a hiperaktivitás az alacsony Omega zsírsav következtében jelentkezik. Dr Alex Richardson az oxfordi egyetem professzora, számos kutatást végzett az Omega zsírsavakkal olyan betegségek kapcsány, mint a hiperaktivitás, a diszlexia és az autizmus. Publikációiban igazolta, hogy az alacsony Omega zsírsav szint illetve az egyes Omaga zsírsavak nem kiegyensúlyozott aránya, felelős a felsorolt betegségek kialakulásáért.

Az Alacsony Omega-3 szint jelei:
- túlzott szomjúság, gyakori vizelési inger
- durva száraz bőr
- puha, törékeny körmök
- alvászavar
- gyenge memória
- szorongás, hangulatváltozások


A legújabb amerikai és angol tudósok kutatási eredményei szerint a koncentrált omega-3 zsírsavak (de főleg az EPA, DHA nélkül) fontos részét képezi a következő problémák diétás kezelésének:
  • Depresszió
  • Skizofrénia
  • Dementia (tudathasadás)
  • Alzheimer-kór
  • Krónikus Fáradtsági Szindróma
  • Fibromyálgia
  • Szklerosis multiplex
  • Anorexia nervosa
  • Migrénes fejfájás
  • Agresszivitás

Kutatási eredmények szerint az egyes zsírféleségek hiánya a következő problémákat eredményezheti:
Fizikális tünetek túlzott szomjúság, gyakori vizeletürítés, durva vagy száraz bőr, tompa vagy fénytelen szőrzet, korpásodás, puha vagy törékeny körmök. Allergiás hajlam például ekcéma, asztma, szénanátha, stb.
Látászavarok gyenge éjszakai látás, erős fényre való érzékenység, olvasás közben jelentkező látási zavarok (például az olvasott oldalon lévő betűk és szavak mozognak, úszkálnak vagy elhomályosodnak)
Figyelem-összpontosítási zavarok figyelési képtelenség, gyenge koncentráció és memória-működési zavarok
Emocionális érzékenység depresszió, szélsőséges hangulatingadozások vagy indokolatlan szorongás
Alvászavarok különösen az esti elalvás és a reggeli felébredés zavarai.
A kutatási eredmények azt mutatják, hogy az agyműködés szempontjából (a figyelem, a koncentráció, a memória, a koordináció és a hangulat) a DHA hajlamos az EPA előnyös hatásainak semlegesítésére, ezért a VegEPA nem tartalmaz DHA-t.

A VegEPA készítményben lévő halolaj tiszta EPA. A meghatározás szerint a tiszta EPA halolaj olyan olaj, amelyből a dokozahexáensavat (DHA) eltávolították, és így abban rendkívül magas koncentrációban maradt vissza az EPA. Vezető tudósok kutatási eredményei arra utalnak, hogy a táplálék-kiegészítő készítmény hatékonysága az EPA/DHA arány növekedésével párhuzamosan nő. Általánosságban azt találták, hogy minél nagyobb volt az egyes problémákkal - például depresszió és figyelemhiányos hiperaktivitási rendellenesség (ADHD) - kapcsolatos klinikai vizsgálatokban használt táplálék-kiegészítő EPA/DHA aránya, annál hatásosabban tudta a kiegészítő enyhíteni az adott problémát.

Az EPA alacsony szintjei többek között a sejtmembránok foszfolipid-rétegének megkeményedése a sejtek közötti jelátvitel sebességének csökkenését okozza, ami az agyműködés lelassulásával jár. Ennek következményeként az életfontosságú agyi vegyületek, mint a szerotonin és dopamin átvitele lelassul, melyek felelősek az érzelmek, a viselkedés és a gondolatok megtartásáért. Az agysejtek közötti kommunikáció e csökkenése depressziós tünetek jelentkezéséhez vezethet. EPA szedésével e káros folyamat az agysejtek membránjában található foszfolipidek mennyiségének és a membránok fluiditásának a növelése révén visszafordítható. Ez kedvező hatással van a neurotranszmitterekre, és felerősíti az agyban közvetített elektromos üzeneteket. Mivel az EPA a jelátvezetési funkciójának ellátása során maga is felhasználódik, az agynak optimális működése megőrzéséhez folyamatosan nagy mennyiségű új EPA-készletekre van szüksége.

Nem léphet-e fel DHA-hiány?
Ha így tesz, nem lesz DHA hiánya. A szervezet az EPÁ-t át tudja alakítani DHA-vá ha és ahol arra szükség van, mivel az eicosanoidok láncában két lépéssel lefelé foglal helyet. Ezt a folyamatot a szervezet relatíve könnyen el tudja végezni. A szervezet a DHÁ-t EPÁ-vá is át tudja alakítani, de szervezetünknek nagy nehézségei vannak ezzel a konverzióval és a folyamat nem annyira hatékony.
A ligetszépe-olaj (EPO) az omega-6 nélkülözhetetlen zsírsavak (GLA=gamma-linolénsav, DGLA=dihomo-gamma-linolénsav, AA= arachidonsav) kiváló forrása.
Az arachidonsav (AA) nélkülözhetetlen a sejtmembránok átjárható szerkezetének fenntartásához. Ez létfontosságú a szervezet és az agy sejtjeinek hatékony jelátviteléhez, mivel azt biztosítja, hogy a sejtek képesek legyenek a megfelelő működéshez szükséges tápanyagokat felvenni. A szervezetben a DGLA és az AA prosztaglandinokká is átalakulnak a prosztaglandinok hormonszerű anyagok, amelyek a gyulladás, a fájdalom, a vérnyomás, a folyadékháztartás és a véralvadás szabályozásában vesznek részt.
A szűz EPO a finomított EPO-val ellentétben bőségesen tartalmaz triterpineket, amelyek természetes anyagok és megkötik a szabadgyököket, valamint gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek.

Milyen egészségügyi előnyöket kínál a VegEPA-ban található esszenciális zsírsavak?
Az esszenciális zsírsavak sokféle lehetséges kedvező egészségügyi hatása közül első helyen szerepel a szív- és érrendszer támogatása
A VegEPA koncentrált eikozapentaénsav (EPA) tartalma a legújabb kutatási eredmények szerint:
Anti-trombotikus hatású Csökkenti a szívinfarktus, az agyvérzés és a mélyvénás trombózis kialakulásának a veszélyét. Csökkentheti a szív koszorúér elmeszesedését, illetve műtéte után a gyógyszerekkel kiegészítve megakadályozhatja a koszorúér újbóli elzáródását.
Anti-aritmiás és anti-fibrilláns hatású Rendben tartja a szívritmust.
Az esszenciális zsírsavak sokféle lehetséges kedvező egészségügyi hatása közül első helyen szerepel a szív- és érrendszer támogatásaA koncentrált EPA és a ligetszépe-olaj együttes kombinációja
Hozzájárul az optimális vérkoleszterin (.) és trigliceridszint megtartásához, illetve helyreállításához fontos a ritmusos szívműködéshez pozitív hatása van az enyhén magas vérnyomásra
csökkenti az allergiás hajlamot, illetve mérsékli az allergiás reakciókat (pollenallergia)előnyös a bőrszárazsággal járó körképekre ( ekcéma, psoriasis) csillapítja a reumás izületgyulladás tüneteit





Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Vásárlók átlagos értékelése:

Lantos József2015. 07. 04.

  Minden igaz lehet amit írnak róla. Triglicerid szintem teljesen jó lett.

  Elképesztőén drága. Németországban 9.50 EURO