Komplett edzőterem egy kis dobozban

Szerző:Dátum:2013. jún. 13.

Megosztás:

Az elektromos stimulálás kiválhatja az edzést?Ma már van mód arra, hogy akár otthonunkban formáljuk alakunkat, erősítsük izmainkat, fiatalítsuk arcunkat vagy csökkentsük mozgásszervi fájdalmainkat, elektromos stimulációval.

Komplett edzőterem egy kis dobozban

A tudósok már több mint kétszáz éve kísérleteznek az elektromos árammal, és vizsgálják az emberi szervezetre gyakorolt hatásait. Az 1960-as évek elején Brit mérnökök és fizikusok egy csoportja megalkotta az első nagyon sokoldalú és mindemellett elemmel működő, hordozható izomstimulátorokat. Ezeket a készülékeket olyan könnyen és kényelmesen lehetett használni, hogy a nagyközönség hamar felfigyelt rájuk. Sportolók és atléták, orvosok és terapeuták kezdték naponta használni, és olyan hétköznapi férfiak és nők is, akik szívesen vették ennek az erőfeszítés nélküli tornáztatásnak a tónusfokozó és feszesítő hatását.

Hamarosan a legtöbb fizikoterapeuta elektromos stimulátorokat használt a rehabilitációs, illetve edzésprogramokhoz, a szépségterapeuták pedig felfedezték ezeknek a professzionális eszközöknek az izomtónus fokozásra, feszessé tételre és méretcsökkentésre gyakorolt jótékony hatásait.

A készülékek működési elve az, hogy a bőrfelületre erősített elektródákon keresztül elektromos impulzusokat juttatnak el a szövetekhez. Ezek az impulzusok a paramétereiktől függően különbözőképpen hatnak. A legfejlettebb készülékek automatikusan változó frekvenciákat, stimulációs mintákat alkalmaznak, miközben az egyes programokat futtatják, így hatékony, mégis biztonságos és egészséges kezelési formát jelentenek.

300 felülésnek megfelelő hatás a fotelből

A készülékeket napjainkban leggyakrabban az izmok fejlesztésére, erősítésére használják, hiszen az elektromos stimuláció mindössze háromnegyed óra alatt akár 500-szor képes aktiválni az izmokat. Egy valóban jó minőségű berendezéssel egy 45 perces program pont olyan értékű izomtornát eredményez, mintha ugyanennyi idő alatt 300 felülést csinált volna. Mindezt mindenféle előzetes bemelegítés vagy hozzászoktatás, izomláz és fájdalom nélkül.

Még akkor is, ha előzőleg tíz felülést sem tudott megcsinálni, az elektromos stimulációval napi 300-at csinálhat meg, akár minden nap. Néhány hét elteltével már a hasa is pont úgy fog kinézni, mint aki napi 300 felülést csinál.

Alakot formálnak, nyirokkeringést stimulálnak

A technológia lehetőségei azonban messze túlmutatnak az izmok erősítésén. A megfelelő jelformák legalább ilyen eredményesen képesek csökkenteni a zsírsejtek méretét, és ezáltal formálni az alakot; stimulálják a nyirokkeringést, amivel hatékony méregtelenítést tesznek lehetővé; vagy éppen feszesítik a bőrt. A rehabilitációs kezelési lehetőségek a szívvel és a központi idegrendszerrel kapcsolatos események megelőzésétől illetve utókezelésétől a sporttevékenységek során gyakran előforduló sérülések helyrehozásáig terjednek.

Nem mindegy, milyet választunk

Komplett edzőterem egy kis dobozban A technológiát a sokoldalúsága miatt nagy számban használják szépségszalonok, gyógytornászok, természetgyógyászok, fizikoterapeuták és klinikák. Az otthon használható verziók pedig hasznos eszközei lehetnek bármelyik családnak.

Mindenképpen olyan készüléket érdemes választani, ami sokoldalú: többféle jelformával dolgozik, többféle program futtatására képes. Ha egy berendezés egy stabil jelet küld folyamatosan ismételgetve az izmokhoz, az nem lehet kellőképpen hatékony, és nem képes összetett eredményeket elérni.


Ultratone Facial Plus biostimulációs arcfiatalító készülék

Hatékony eszköz az arc tónusfokozására és liftingjére, a ráncok csökkentésére és a bőr megfiatalítására.


Fontos, hogy a szerkezet elektródáit önmaga tudja a megfelelő testpontokra illeszteni. Ha egy berendezésnek fix helyen vannak az elektródái, már nem lehet mindenkinek egyformán megfelelő, hiszen mindannyian különbözőek vagyunk, mindenkinek másmilyen méretűek, formájúak az izmai. Kezelés közben nem szabad kellemetlen érzéssel szembesülnie. Ha áramérzetet érez, akkor a készülék jelformái nem kidolgozottak.


Megosztás: