Legyen a tél láz és náthamentes! Vitaminokkal gyermekünk egészségéért!

Szerző:Fekete JuditDátum:2013. szept. 27.

Megosztás:

Becsöngettek, elkezdődött az iskola, óvoda, és az ezzel járó kényelmetlenségek is. Mint például a különböző vírusos nyavalyák is, melyek a közösségekben sajnos csak még jobban terjednek. Ilyenkor elkezdünk azon gondolkodni, vajon milyen vitaminokkal, immunerősítőkkel turbózhatnánk gyermekeink egészségét, hogy a lehető legkevesebb hiányzással úszhassuk meg a téli időszakot.

Legyen a tél láz és náthamentes! Vitaminokkal gyermekünk egészségéért!

Természetesen első sorban próbáljunk minél több gyümölcsöt és zöldséget adni, de mivel ilyenkor túl sok mindenben nem dúskálunk, kénytelenek vagyunk kicsit kiegészíteni ezeket. Rengeteg gyermekeknek szánt vitamin van már, ezért érdemes kicsit körülnézni, mi az, amit nyugodt szívvel adhatunk.

Ha óvodás, vagy még kisebb a gyerekünk, az első fontos dolog az, hogy be tudjuk neki adni. Nem vicc, összevásárolhatunk szinte bármit, ha az nem ízlik a gyerkőcnek, minden egyes alkalommal vért izzadunk, hogy egyáltalán hajlandó legyen ezeket az immunerősítő vitaminokat bevenni. Szerencsére erre már a gyártók is rájöttek, így akár több ízből is válogathatunk, egy-egy termékcsalád esetében, mint például a Virgonc nevű étrend-kiegészítőknél. Ezek a termékek kaphatóak már eper, málna, vagy banán ízesítéssel is, vagy akár megvehetjük ezeket csomagban is, mindhárom verziójával. A banános viszont egy kicsit speciálisabb, ez ugyanis a csontok és a fogak erősítésére szolgál, ami gyerekkorban nagyon fontos. Foszfort, kálciumot, K - és D3 vitamint tartalmaz. Ezek mind kiemelkedő szerepet játszanak a normál csontozat és fogazat fenntartásában.

De választhatjuk az Immunotrofina szirupot is, mely azon kevés immunerősítők egyike, mely csecsemőkortól egészen az időskorig használható, így ez tényleg az egész család számára segítség. Az íze egyébként ennek is abszolút gyerekbarát, tehát ezzel biztosan nem lesz problémánk.

Ha viszont inkább célirányosan szeretnénk gyermekünk egészségét erősíteni, választhatunk olyan vitaminokat is, melyek az immunerősítés mellett egyéb fontos vitaminokat is tartalmaznak, mint például a Vita – D Baby Twist Off D- vitamin. A D vitamin gyerekkorban kiemelkedően fontos, a normál csontozat fejlődéséhez, legfontosabb feladata a kalciumháztartás szabályozása, és a csontok ásványosítása. Ezzel a vitaminnal biztosíthatjuk a megfelelő D3–vitamin bevitelt csecsemőknek és kisgyermekeknek egyaránt.

Természetesen a kiemelt immunerősítőkön kívül rengeteg még a lehetőség, nézzük meg, pontosan mire van szüksége gyermekünknek, és válasszuk ki az arra alkalmas vitaminokat, immunerősítőket, hátha megúszhatjuk idén a telet láz és nátha nélkül.


Megosztás: