Természet Á.Som Gyümölcslé 1000Ml

Nincs raktáron

Természet áldása Som 100% gyümölcsléA piros héjú, tojásdad, hosszúkás, csonthéjas maggal bélelt som éretten kellemes ízű. Igazi vad csemege. A som a középhegységek növénye, Magyarországon leginkább az erdőszéleken lelhető fel, mert a napos helyet kedveli, árnyékban nem terem gyümölcsöt.

Kosárba
EAN kód:5999563810544
Márka:Természet Áldása
Kiszerelés:1000 ml
Értesítés
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Természet Á.Som Gyümölcslé 1000Ml Részletes leírás

Természet áldása Som 100% gyümölcsléA piros héjú, tojásdad, hosszúkás, csonthéjas maggal bélelt som éretten kellemes ízű. Igazi vad csemege. A som a középhegységek növénye, Magyarországon leginkább az erdőszéleken lelhető fel, mert a napos helyet kedveli, árnyékban nem terem gyümölcsöt.Րshonos, régi kultúrnövény itt, amit helység és családnevek is igazolnak nálunk (Somló, Somlyó, Som, Somos, Csíksomlyó, Somló hegy, Szársomló stb.). Րshazája Közép- és Dél-Európa. Termesztése Lengyelországban, Bulgáriában, Romániában és Szlovákiában jelentősebb, mint hazánkban. Általában 4–6 méterre növő som bokor, idős korában kisebb fa. Egy-egy példány 50–120 éves kort is megélhet. Forma és színgazdag gyümölcs (kerek, ovális, elliptikus, körte, bordó, viola, sárga, fehér, csíkos). Lekvár, szörp, gyümölcslé, dzsem, kompót készíthető belőle.KülcsínA húsos som (Cornus mas) a somfélék (Cornaceae) családjába tartozó, egész Európában, így a Kárpát-medencében is elterjedt, 3-7 m magasra növő, védett cserje. Erdőszélek, kertek, parkok dísznövénye is a som. Már kora tavasszal megörvendeztet bennünket és megmutatja szépségét. Március elejétől, amíg a kerteket itt-ott hó takarja, és oly messzinek tűnik még a termékeny jó idő, a somnak már kinyílnak a színpompás, feltűnő apró sárga virágai. Szeptember közepétől érnek be az ízletes vitamindús gyümölcsei. A termés érése után a som lombozata gyönyörű őszi színeket ölt, sárga, barna illetve vörös színben pompázik egészen az ősz végéig, így marad igazi színfoltja minden évszakban. Nemcsak a szemet gyönyörködteti és az egészségünkre van jó hatással értékes gyümölcse, de faanyagából különböző használati tárgyakat, és kisebb bútorokat is készítenek.BelbecsÉrdemes somlevet iszogatni, amikor csak megkívánjuk. C-vitamin tartalma 200 mg/100g körül van, karotinban gazdag. Savanykás-édes, fanyar ízű termése sok vitamint, cukrokat (fruktózt és glükózt), valamint almasavat, pektint, illat- és festékanyagokat tartalmaz. Kiemelkedően magas fenol- és kalciumtartalommal is rendelkezik. A som antioxidáns tulajdonságokkal is bír, így fogyasztását meghálálja majd a szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásaival. A húsos som vad erdei gyümölcsfaj, amely már az ősidőktől fogva fontos szerepet töltött be az ember táplálkozásában. Ez a régebben első sorban gyógynövényként ismert gyümölcs, tovább színesítheti és gazdagíthatja a táplálkozásunkat, rendszeres fogyasztása hozzájárulhat az egészséges és tudatos életvitel kialakításához.

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.