Vitaking B3-Niacinamid 500mg (100) tab

Vitaking B3-Niacinamid 500mg (100) tab

Nincs raktáron

A niacinamid a B-vitamin család egy fontos tagja, a hasonló nevű niacin (B3-vitamin) származéka. Vízoldékony vitamin. .

Kosárba
EAN kód:5999561255910
Márka:Vitaking
Kiszerelés:100 db
Értesítés
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Vitaking B3-Niacinamid 500mg (100) tab Részletes leírás

Vitaking Niacinamid 500 mg tabletta
A szervezet maga is képes előállítani a B3-vitamint a triptofán nevű aminosavból. Az elfogyasztott fehérje tartalmú ételek lebontásakor egy triptofán nevű aminosav is keletkezik, amiből a máj előállít B3-vitamint. Nagyjából az elfogyasztott triptofán felét arra használja a szervezetünk, hogy saját fehérjéit építgesse, a maradékból pedig B3-vitamint állít elő.

Mivel a napi táplálkozási ajánlások nem számolnak ezzel a saját niacin termeléssel, és kizárólag az ételeink niacin tartalmát mérik, az látszik, hogy napi 11 mg egy átlagos étrend niacin tartalma. Érdekes módon pont azok az ételek gazdagok niacinban, amiknek magas a triptofán tartalma is.

B3 vitamin
A niacinamid (B3 vitamin) legfőbb hatását a vér megfelelő koleszterintszint szabályozásában fejti ki, segít a szervezet számára kinyerni az energiát a szénhidrátokból, zsírokból és fehérjékből, részt vesz a szövetlégzés és a méregtelenítés folyamatában, továbbá az oxidációs folyamatokat irányító enzimek fontos alkotórésze. Megfelelő mennyiségű pótlására hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a fáradtságérzet, kifáradás csökkentéséhez, a bőr és a nyálkahártyák egészségéhez. Különösen az állati fehérjét nem fogyasztó vegetáriánusoknak, a fogamzásgátló tablettát szedőknek és a rendszeresen alkoholt fogyasztóknak kell odafigyelnie a pótlásra, mert náluk könnyebben kialakulhat B3 vitaminhiány.

Vitaking Niacinamid 500 mg tabletta
Hatóanyagok 1 tablettában / NRV %
Niacinamid: 500 mg / 3125 %
NRV %: referencia beviteli érték felnőttek számára

Összetevők:
Niacinamid, maltodextrin, emulgeálószerek: mikrokristályos cellulóz, térhálós nátrium-karboxi-metil-cellulóz, rizskeményítő, stabilizátorok: hidroxi-propil-metil-cellulóz, nátrium-karboxi-metil-cellulóz, csomósodást gátló anyagok: szilícium-dioxid, talkum, zsírsavak magnézium sói, fényező anyag: polivinil-alkohol.

Napi ajánlott mennyiség:
1 tabletta étkezés közben.

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.