Herbys citronella jáva illóolaj 10 ml

Herbys citronella jáva illóolaj 10 ml

Nincs raktáron

A herby’s jávai Citronella olaj 100% természetes, hígítatlan illóolaj, mely az egyik legkedveltebb rovarriasztó olajunk. Vízgőzdesztillációval készült termék, Indonéziából. Az általunk forgalmazott illóolajok minden gyártási tételre vonatkozóan rendelkeznek gázkromatográfiás- és tömegspektrometriás vizsgálattal.

Kosárba
EAN kód:5999566361951
Márka:Herbys
Kiszerelés:10 ml
Értesítés
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Herbys citronella jáva illóolaj 10 ml Részletes leírás

A herby’s jávai Citronella olaj 100% természetes, hígítatlan illóolaj, mely az egyik legkedveltebb rovarriasztó olajunk. Vízgőzdesztillációval készült termék, Indonéziából. Az általunk forgalmazott illóolajok minden gyártási tételre vonatkozóan rendelkeznek gázkromatográfiás- és tömegspektrometriás vizsgálattal. A beszállítói dokumentációink tartalmazzák az olajok kivonási módját, a felhasznált növényi részt, valamint a felhasznált növény: botanikai nevét, kemotípusát és a származási helyét. Így minden fontos információval rendelkezünk az illóolajokról, melyek elengedhetetlenek a biztonságos használatukhoz.
Használhatod házi natúrkozmetikumok készítéséhez, inhaláláshoz, párologtatáshoz, takarításhoz, illatosításhoz és még számos dologra a háztartásban. A minőségével kapcsolatban bárki számára megnyugtató lehet, hogy az ételek ízesítésére alkalmas fűszercseppekhez is ezeket az alapanyagokat használjuk.

A jávai citronella illóolaj párologtatásához cseppents az előírásoknak megfelelően előkészített aromalámpába, vagy diffúzorba pár csepp illóolajat, majd merülj el a friss, citrusos illat élvezetében. Oldja a stresszt, a szorongást és a nyugtalanságot. Kimondottan nehéz, megterhelő élethelyzetekben, vagy krízishelyzetben vigasztaló és biztonságérzetet nyújtó hangulatot teremthet.
Ha feszült, zaklatott vagy, de meditálni szeretnél, nagyszerű választás a jávai citronella illóolaj párologtatása a békés és zavartalan meditatív hangulat megteremtéséhez.
Rovarriasztó hatása kiemelkedő, ezért ne felejtsd el magaddal vinni, ha kirándulsz, sátorozol, horgászol, biciklizel, vagy tó partján piknikezel. Párologtasd több helyen, oly módon, hogy az illóolaj „sorompószerűen” tudjon párologni a társaság körül. Vagy cseppents 1-1 csepp illóolajat kevésbé kényes felületekre (vagy nem kényes ruházatra).
A háziállataidat is megvédheted a kullancsoktól és a nem kívánatos rovaroktól (pl.: a nyakörv külső felületét kend be 1 csepp, fültisztító pálcikára cseppentett illóolajjal, úgy, hogy a kisállat bőrével/szőrével ne találkozhasson az illóolaj).
Illatozóvá teheted a ruhásszekrényedet is, ha pot-pourri-ra 2 csepp jávai citronella illóolajat cseppentesz és ezt a csomagocskát a szekrényedbe helyezed. A fürdőszoba és az illemhely illatosítására is felhasználhatod.
Más illóolajokkal keverve is hasznos és lenyűgöző illatú összeállítások készíthetők. Például: 2 csepp jávai citronella illóolaj + 2 csepp egyéb illóolaj (pl.: citrom-, édesnarancs-, levendula-, mandarin-, vagy narancs illóolaj) párologtatása békés és meghitt hangulatot teremt a környezetedben.
Külsöleges felhasználás (helyi alkalmazás bőrfelületen):
Masszázsolajként a jávai citronella illóolaj antidepresszáns, nyugtató és lelkileg felemelő hatású. Cseppents 1 csepp jávai citronella illóolajat + 1 csepp levendula illóolajat 1 evőkanálnyi hordozóolajba (például hidegen sajtolt argánolajba, vagy mandulaolajba). Ebből a keverékből 1 cseppet kenj a halántékodra, vagy a füled mögötti területre és lágyan masszírozd be a bőrödbe, körkörös mozdulatokkal. Segíti a feszült izmok- és idegek ellazulását, nyugtat, kiegyensúlyoz.
A jávai citronella illóolaj használható a bőr tisztítására, ápolására és tonizálására. Csökkentheti a bőrön lévő gyulladásokat is. Cseppents 2 csepp jávai citronella illóolajat 1 evőkanálnyi hordozóolajba (pl.: hidegen sajtolt argán-, vagy mandula olajba) és ebből a keverékéből kenj 1-2 cseppet a kérdéses bőrfelületre.
Gyulladáscsökkentő hatása elősegítheti a gyógyulási folyamatokat izomláz, izom-, ín-, vagy izületi húzódások, ficamok, sérülések és reumatikus eredetű fájdalmak esetén is. Használj pár cseppet a következő keverékből: 1 csepp jávai citronella illóolaj + 1 evőkanálnyi hordozóolaj (pl.: hidegen sajtolt argán, vagy mandula olaj) keverékéből közvetlenül a fájó testfelületbe masszírozva.
Gyógyító hatású lehet kisebb sebek, horzsolások, bőrirritációk, viszketések és rovarcsípések esetén is. A fenti pontban írt illóolaj keveréket használd az itt említett problémák enyhítésére is.
Utazáshoz, kiránduláshoz, vagy városi/út menti illemhely használatához a házi készítésű kézfertőtlenítő szeredet illatosíthatod jávai citronella illóolajjal is. Tegyél 2 csepp jávai citronella illóolajat és 3 csepp indiai citromfű illóolajat 3 evőkanálnyi hordozóolajba (pl.: hidegen sajtolt argán-, vagy mandula olajba). Ezt a keveréket töltsd egy jól záródó edénykébe, vagy üvegcsébe. Amikor fertőtleníteni szeretnéd a kezed, ebből a keverékből cseppents 1-2 cseppet a tenyeredbe és alaposan dörzsöld szét, majd várj 2-3 percet. Ezt követően (vagy amikor alkalmad lesz) alaposan moss kezet, vagy töröld át a tenyered vizes papírtörölközővel. Ezt a különleges kis házi fertőtlenítőszert egy kistáskában, apró neszeszerben, esetleg a zsebedben is könnyűszerrel magaddal viheted. De ajándékként is kiváló.
Izzadás gátló és dezodoráló hatása miatt házi dezodoráló szerek alapanyagaként is ideális, akár más dezodoráló hatású illóolajokkal (pl.: levendula-, kubeba-, mandarin-, narancs-, édesnarancs-, vagy teafa illóolajokkal) keverve.
Bőrön való használat előtt bőrpróba végzése javasolt!
Egyéb felhasználás:
A fertőtlenítő hatása, valamint kellemes citromillata miatt a jávai citronella illóolaj a házi készítésű tisztítószereidnek is ideális összetevője lehet. Számos, más illóolajjal keverhető. Célszerű citrom-, levendula-, mandarin-, narancs- és édesnarancs illóolajokkal keverni. Ezekkel a társításokkal nem csak plusz illatanyaggal gazdagítod, hanem a tisztító/fertőtlenítő hatását is erősíted. Csepegtess néhány csepp jávai citronella illóolajat, vagy illóolaj keveréket a padlóápolódhoz/felmosószeredhez. Cseppenthetsz pár csepp illóolajat vízzel teli permetüvegbe is kerámia felületek illatosítására.

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.