Medinatural Illóolaj Citromfű
Medinatural Illóolaj Citromfű - 1.
Medinatural Illóolaj Citromfű - 2.

Medinatural Illóolaj Citromfű

Raktáron

A citrom illóolajat a citromfélék családjába (Rutaceae) tartozó európai citromfa gyümölcsének héjából préseléssel (majd ezt követő szűréssel és centrifugálással), vagy vízgőzdesztillációval nyerik ki.

1 588 Ft
egységár: 158,79 Ft / ml
Kosárba
EAN kód:5999883963722
Márka:Medinatural
Kiszerelés:10 ml
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Medinatural Illóolaj Citromfű Részletes leírás

A citrom illóolajat a citromfélék családjába (Rutaceae) tartozó európai citromfa gyümölcsének héjából préseléssel (majd ezt követő szűréssel és centrifugálással), vagy vízgőzdesztillációval nyerik ki. Az illóolaj színe halványsárga vagy halványzöld, friss, citromhéjra emlékeztető illatú. Friss illatú.

A citrom illóolaj erős fertőtlenítő hatással rendelkezik a légtérbe párologtatva. Párologtatásával megelőzhetők az olyan légúti fertőzések, mint az influenza, mivel már a légtérben elpusztítja ezeket a kórokozókat. Az olaj legfontosabb tulajdonságaiként a fertőtlenítő antimikrobiális és antivirális hatások emelhetők ki.


A citromolaj a lélek csodaszere is, ezenkívül javítja a teljesítményt és a koncentrálóképességet.


Citrom illóolaj a szépségnek

A bőrbe bedörzsölt citromolaj pezsdítő, feszesítő, erősítő és bőrtisztító hatású. A kozmetikában elsősorban zsíros, szennyezett bőrre, pattanások kezelésére használják.
A bőr öregedését is lassítja. Fehérítő hatása miatt a fénytelen, foltos bőrt felüdíti.
Kúraszerűen, hosszabb ideig alkalmazva a szeplőket is eltünteti.

Ellenszere még a zsíros hajnak és bőrnek, sőt még a töredező körömnek is.


Felhasználás

Párologtatásra: 5-8 csepp illóolajat az aromalámpa vízzel töltött részébe vagy a párologtatóba cseppentünk.

Száraz inhaláció: tegyünk 1csepp illóolajat a papírzsebkendőre, majd az orrunktól 2-3 cm-ről az illatot lélegezzük be

Aromafürdőhöz:  tegyen 1 kád vízhez legfeljebb 3 csepp, gyermekeknek legfeljebb 1 csepp, evőkanálnyi mézben, tejben vagy tejszínben elkevert illóolajat!  A fürdő frissítő hatású.

Masszázshoz: kb. 2 evőkanálnyi napraforgó-, vagy mandulaolajhoz keverjünk 1 csepp illóolajat, és masszírozzuk a bőrbe! A citromalapú masszázsolaj serkenti a nyirokfolyadék áramlását, erősíti és felfrissíti a vénákat, ezért különösen sportolóknak ajánljuk. Segítségével megelőzhető az izomláz.

Nátha, megfázásos tünetek esetén: tegyél mogyorónyi valamilyen növényi olajba (olíva, napraforgó, sárgabarackmag, mandula, stb.) 1 csepp citrom illóolajat és 1 csepp teafa illóolajat, és kend be a mellkast, hátat, nyakat.

Szaunázáshoz:
adjon 1-2 csepp citrom illóolajat a felöntő-kanál vizéhez,  és öntse a forró kövekre!

Bőrápolásra, bedörzsölőnek: 1 evőkanál mandulaolajban keverj el 2 csepp citrom illóolajat, majd néhány cseppet masszírozz a bőrbe!  A bőrbe bedörzsölt citromolaj pezsdítő, frissítő, puhító, erősítő és bőrtisztító hatású.

Gőzölés, zsíros bőr kezeléséhez:  2 liter forró vízhez adjon 3 csepp citrom illóolajat!

Hajápolásra, korpásodás ellen:
2 csepp citrom illóolajat a samponhoz keverve masszírozzon a fejbőrbe! Hajmosást követően alaposan öblítse le!



Medinatural Illóolaj Citromfű Terméktulajdonságok

Csomagolási egység:1
Csomagolási mértékegység:darab/karton

Medinatural Illóolaj Citromfű Összetevők

limonén (60-80%), a β-pinén és a γ-terpinén (10%), valamint a bergaptén (0,15-0,25%). Jellemző illatát a gerániál (citrál A) és a nerál (citrál B) adja (3-5%).

Medinatural Illóolaj Citromfű Figyelmeztetés

Légzőrendszeri allergiás megbetegedések, epilepszia, idegrendszeri probléma, magas vagy alacsony vérnyomás esetén fokozott figyelemmel és körültekintéssel járjon el.Furanokumarin tartalma miatt fototoxikus, UV sugárzás hatására barna foltokat

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Vásárlók átlagos értékelése:

Anonim Felhasználó2015. 06. 28.

  Imádom az illatát sokáig megmarad!

Anonim Felhasználó2015. 01. 24.

  Néhány csepp is elég belőle, nagyon intenzív, kellemes illatú.