Natura csíráztatásra repce 200 g
Natura Repce mag csíráztatásra. A csírák a kifejlett növény esszenciáját tartalmazzák, rendkívül gazdagok ásványokban, vitaminokban, enzimekben. E korszerű és természetes vitaminbombákat ízletességük és változatosságuk miatt nagyon könnyen beilleszthetjük táplálkozásunkba.
EAN kód: | 5997848515405 |
Kiszerelés: | 200 db |
Natura csíráztatásra repce 200 g Részletes leírás
Vetés egész évben. Egy tányér csíra előállításához 1 evőkanál magot használunk. A csírázáshoz szükséges hőmérséklet: 20 °C
Csíráztatás módja: A kívánt mennyiségű, átválogatott magvakat folyóvíz alatt alaposan mossuk át. A mosáshoz használjunk szűrőt vagy a csíráztató készlet lyukas tálát. A csírázás során a
magok eredeti méretük többszörösére dagadnak, ezért csak egy rétegnyit helyezzünk a tálba.
Vigyázzunk, hogy a csíráztatás során a magvak be ne penészedjenek, ezért mindennap öblítsük le őket folyó víz alatt. A mosás végén a vizet alaposan csöpögtessük le! Soha ne álljon a víz a csírák alatt, mivel a pangó víz miatt rothadásnak indulhatnak. Fajtától függően 3-7 nap alatt juthatunk fogyasztható a csíranövényekhez.
Ültetőtálcában az ültetőközegre öntsünk annyi vizet, amit felvesz. Szórjuk rá a magokat sűrűn, de egyenletesen, enyhén nyomkodjuk bele a földbe a magokat. Csak az a cél, hogy egy picit belesüllyedjenek. Permetezzük meg tiszta vízzel, tegyük rá a tálcalefedő lapot. mindaddig óvjuk a fénytől, ameddig a csírák nagy része el nem indult felfelé. Eközben permetezzük őket naponta. Amikor már dúsak, nagyok a zöldjeink és lekerül a tálca fedlap, a permetezést elhagyva a locsolást az alátéttálcán keresztül végezzük, hagyjuk felszívódni a vizet. Az aratást kisollóval csináljuk, mindig csak annyit szedjünk le amennyit elfogyasztunk.