Natura Görögszénamag Csiráztatásra 200G
Raktáron
Rendkívül gazdag magas biológiai értékű fehérjékben, ásványi anyagokban, enzimekben és vitaminokban. Kiemelkedően sok lecitint tartalmaz. A benne lévő szeléntartalom megerősíti az immunrendszert az antitestek képzésével.
734 Ft
egységár: 3,67 Ft / db
EAN kód: | 5997848513630 |
Kiszerelés: | 200 db |
Natura Görögszénamag Csiráztatásra 200G Részletes leírás
Kiválóan felhasználható salátákba, szendvicsekhez, készételekhez, turmixokba, tojásos reggeli ételekhez.
Vetés egész évben. Egy tányér csíra előállításához 1 evőkanál magot használunk. A csírázáshoz szükséges hőmérséklet: 20 °C
Csíráztatás módja: A kívánt mennyiségű, átválogatott magvakat folyóvíz alatt alaposan mossuk át. A mosáshoz használjunk szűrőt vagy a csíráztató készlet lyukas tálát. A csírázás során a
magok eredeti méretük többszörösére dagadnak, ezért csak egy rétegnyit helyezzünk a tálba.
Vigyázzunk, hogy a csíráztatás során a magvak be ne penészedjenek, ezért mindennap öblítsük le őket folyó víz alatt. A mosás végén a vizet alaposan csöpögtessük le! Soha ne álljon a víz a csírák alatt, mivel a pangó víz miatt rothadásnak indulhatnak. Fajtától függően 3-7 nap alatt juthatunk fogyasztható a csíranövényekhez.
Mikrozöldség növesztése: A fiatal növénynek a csírázás utáni szakasza a fejlődésben. Mikrozöldségnek nevezzük azt az állapotot, amikor a növény néhány nappal a csírázás után már az első leveleit kibontotta, azok segítségével pedig a napfényt begyűjtve gyarapodik tovább. mikrozöldséget ültetőközegen termesztünk, ami lehet kókuszrost, kenderrost lap.
Ültetőtálcában az ültetőközegre öntsünk annyi vizet, amit felvesz. Szórjuk rá a magokat sűrűn, de egyenletesen, enyhén nyomkodjuk bele a földbe a magokat. Csak az a cél, hogy egy picit belesüllyedjenek. Permetezzük meg tiszta vízzel, tegyük rá a tálcalefedő lapot. mindaddig óvjuk a fénytől, ameddig a csírák nagy része el nem indult felfelé. Eközben permetezzük őket naponta. Amikor már dúsak, nagyok a zöldjeink és lekerül a tálca fedlap, a permetezést elhagyva a locsolást az alátéttálcán keresztül végezzük, hagyjuk felszívódni a vizet. Az aratást kisollóval csináljuk, mindig csak annyit szedjünk le amennyit elfogyasztunk.
Vetés egész évben. Egy tányér csíra előállításához 1 evőkanál magot használunk. A csírázáshoz szükséges hőmérséklet: 20 °C
Csíráztatás módja: A kívánt mennyiségű, átválogatott magvakat folyóvíz alatt alaposan mossuk át. A mosáshoz használjunk szűrőt vagy a csíráztató készlet lyukas tálát. A csírázás során a
magok eredeti méretük többszörösére dagadnak, ezért csak egy rétegnyit helyezzünk a tálba.
Vigyázzunk, hogy a csíráztatás során a magvak be ne penészedjenek, ezért mindennap öblítsük le őket folyó víz alatt. A mosás végén a vizet alaposan csöpögtessük le! Soha ne álljon a víz a csírák alatt, mivel a pangó víz miatt rothadásnak indulhatnak. Fajtától függően 3-7 nap alatt juthatunk fogyasztható a csíranövényekhez.
Mikrozöldség növesztése: A fiatal növénynek a csírázás utáni szakasza a fejlődésben. Mikrozöldségnek nevezzük azt az állapotot, amikor a növény néhány nappal a csírázás után már az első leveleit kibontotta, azok segítségével pedig a napfényt begyűjtve gyarapodik tovább. mikrozöldséget ültetőközegen termesztünk, ami lehet kókuszrost, kenderrost lap.
Ültetőtálcában az ültetőközegre öntsünk annyi vizet, amit felvesz. Szórjuk rá a magokat sűrűn, de egyenletesen, enyhén nyomkodjuk bele a földbe a magokat. Csak az a cél, hogy egy picit belesüllyedjenek. Permetezzük meg tiszta vízzel, tegyük rá a tálcalefedő lapot. mindaddig óvjuk a fénytől, ameddig a csírák nagy része el nem indult felfelé. Eközben permetezzük őket naponta. Amikor már dúsak, nagyok a zöldjeink és lekerül a tálca fedlap, a permetezést elhagyva a locsolást az alátéttálcán keresztül végezzük, hagyjuk felszívódni a vizet. Az aratást kisollóval csináljuk, mindig csak annyit szedjünk le amennyit elfogyasztunk.
Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.