Dr.oetker befőzőcukor fruktózzal és édesítőszerekkel 350 g

Dr.oetker befőzőcukor fruktózzal és édesítőszerekkel 350 g

Nincs raktáron

Dr. Oetker befőzőcukorban a cukor egy részét édesítőszerrel helyettesítettük, így 1000 g gyümölcsből a hagyományos 1:1 cukor-gyümölcs arányú elkészítéshez képest akár 40%-kal kevesebb kalóriatartalmú, gyümölcsösen édes lekvárokat készíthetünk.

Kosárba
EAN kód:5997381365321
Márka:Dr Oetker
Kiszerelés:350 g
Értesítés
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Dr.oetker befőzőcukor fruktózzal és édesítőszerekkel 350 g Részletes leírás

A természetes gyümölcspektin teszi lehetővé, hogy a hosszadalmas főzési folyamatot 1-3 percre rövidítsük. Ezáltal a gyümölcsök rostjai nem főnek szét, így megőrzik az értékes vitaminokat és a gyümölcsök eredeti ízét.

Elkészítés és felhasználás
Tippek:
A lekvár állagának ellenőrzéséhez érdemes egy tányérra egy-két evőkanálnyit tenni a még forró lekvárból, majd hagyjuk pár percig hűlni. Ha szilárdabb állagú lekvárt szeretnénk, keverjünk 5 g Dr. Oetker Citromsavat a forró lekvárhoz, majd töltsük azonnal üvegekbe.
Őszibarack befőzése esetén adjunk a gyümölcs-befőzőcukor keverékhez még 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1-et főzés előtt.
A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott üveget hűtőszekrényben tároljuk.
További tippek, javaslatok: www.befozok.hu oldalon.

Adagolás:
1500 g gyümölcs (előkészített), 1 tasak Befőzőcukor Fruktózzal és édesítőszerekkel.

Elkészítés:
1. Lekvár készítéséhez a megtisztított, kimért gyümölcsöt szükség szerint daraboljuk, majd az egészet pépesítjük. Dzsem készítéséhez a megtisztított, kimért gyümölcs felét apróra vágjuk, másik felét pépesítjük.
2. Az előkészített gyümölcsöt és a befőzőcukrot egy főzőedénybe öntjük, majd állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt vagy dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
3. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.


Tápértékre vonatkozó információ 100 g elkészített lekvárban (1000 g gyümölccsel elkészítve***):
Energia: 613 kJ 144 kcal
Zsír: 0,3 g
amelyből telített zsírsavak: 0,0 g
Szénhidrát: 33 g
amelyből cukrok: 33 g
Fehérje: 0,7 g
Só: 0,03 g
***Átlagos tápértékadatok, különböző gyümölcsökkel elkészített lekvárokra vonatkoztatva.

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.