Kanadai Juharszirup, D minőség sötét Részletes leírás
A juharszirup nagyon értékes természetes édesítőszer.
Sok aminosavat, vitaminokat valamint ásványi anyagokat tartalmaz.
Az emberi szervezet másképp dolgozza fel a juharszirupot, mint minden más édesítőt,
például a kukorica szirupot vagy a közönséges cukrot, ezért kevésbé is terheli a szervezetünket,
emellett számos fontos vitamint, aminosavat, ásványi anyagot tartalmaz.
Ráadásul a tiszta juharszirup glikémiás indexe 54-es,
így a cukorhoz képest kevésbé emeli a vércukorszintet.
Az 55 alatti glikémiás index már az alacsony tartományba tartozik.
A juharszirupban található vitaminok:
PP-vitamin, B2 (riboflavin), B5 vitamin (pantoténsav), folsav ,
B6 vitamin, Biotin, A-vitamin. aminosav és ásványi anyagok.
Mivel nem tartalmaz zsírt és fehérjét, a tejfehérje-érzékeny gyerekek számára is
nagyon jó kalciumpótló édesítőszer.
Észak-Amerikai indiánok fedezték fel a juharfa édes nedvét,
és kezdték el feldolgozni és használni a mindennapi étkezésben.
Egy koncentrációs folyamat során, 40 liter nedvből 1 liter szirup lesz.
A megfelelő minőséget és ízhatást a juharszirup világosságából
ill. fényáteresztő képességéből láthatjuk, amely függ a szüretelés időpontjától.
A juharszirup osztályzási rendszere, A-tól (a legvilágosabb) D-ig (a legsötétebb) terjed.
A sötétebb szirup általában alkalmasabb főzésre, de sokan részesítik előnyben a világosabbat.
Ez éppúgy ízlés kérdése, mint hogy valaki a fehér bort vagy a vörösbort kedveli.
Minél sötétebb a juharszirup színe, annál erőteljesebb, testesebb az íze
és több benne az ásványi anyag és a vitamin.
Ezt az osztályozási rendszerében is feltüntetik a világostól (A) haladva
a legsötétebbig (D) színig.
Ugyanakkor a sötétebb szirupban magasabb az invert cukor aránya,
ami egy nagyon felhasználóbarát cukor-termék.
Az invert cukor lényegében folyékony cukrot jelent, és olyan állaga van, mint a méznek.
A magas invertcukor-arányú, tehát sötétebb szirupok nem kristályosodnak ki olyan könnyen,
így alkalmazásuk akkor ajánlott, ha azt szeretnénk, hogy a szirup folyékony maradjon, mint pl. sütésnél. Gyakorlatilag bárhol használhatjuk, ahol a cukrot is: süteménybe, reggeli kávéba, teába, öntetekhez stb.
Sok aminosavat, vitaminokat valamint ásványi anyagokat tartalmaz.
Az emberi szervezet másképp dolgozza fel a juharszirupot, mint minden más édesítőt,
például a kukorica szirupot vagy a közönséges cukrot, ezért kevésbé is terheli a szervezetünket,
emellett számos fontos vitamint, aminosavat, ásványi anyagot tartalmaz.
Ráadásul a tiszta juharszirup glikémiás indexe 54-es,
így a cukorhoz képest kevésbé emeli a vércukorszintet.
Az 55 alatti glikémiás index már az alacsony tartományba tartozik.
A juharszirupban található vitaminok:
PP-vitamin, B2 (riboflavin), B5 vitamin (pantoténsav), folsav ,
B6 vitamin, Biotin, A-vitamin. aminosav és ásványi anyagok.
Mivel nem tartalmaz zsírt és fehérjét, a tejfehérje-érzékeny gyerekek számára is
nagyon jó kalciumpótló édesítőszer.
Észak-Amerikai indiánok fedezték fel a juharfa édes nedvét,
és kezdték el feldolgozni és használni a mindennapi étkezésben.
Egy koncentrációs folyamat során, 40 liter nedvből 1 liter szirup lesz.
A megfelelő minőséget és ízhatást a juharszirup világosságából
ill. fényáteresztő képességéből láthatjuk, amely függ a szüretelés időpontjától.
A juharszirup osztályzási rendszere, A-tól (a legvilágosabb) D-ig (a legsötétebb) terjed.
A sötétebb szirup általában alkalmasabb főzésre, de sokan részesítik előnyben a világosabbat.
Ez éppúgy ízlés kérdése, mint hogy valaki a fehér bort vagy a vörösbort kedveli.
Minél sötétebb a juharszirup színe, annál erőteljesebb, testesebb az íze
és több benne az ásványi anyag és a vitamin.
Ezt az osztályozási rendszerében is feltüntetik a világostól (A) haladva
a legsötétebbig (D) színig.
Ugyanakkor a sötétebb szirupban magasabb az invert cukor aránya,
ami egy nagyon felhasználóbarát cukor-termék.
Az invert cukor lényegében folyékony cukrot jelent, és olyan állaga van, mint a méznek.
A magas invertcukor-arányú, tehát sötétebb szirupok nem kristályosodnak ki olyan könnyen,
így alkalmazásuk akkor ajánlott, ha azt szeretnénk, hogy a szirup folyékony maradjon, mint pl. sütésnél. Gyakorlatilag bárhol használhatjuk, ahol a cukrot is: süteménybe, reggeli kávéba, teába, öntetekhez stb.
Kanadai Juharszirup, D minőség sötét Terméktulajdonságok
Kulcsszó: | kanadai juharszirup, |
Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.
Vásárlói vélemények
Vásárlók átlagos értékelése:
Anonim Felhasználó2019. 06. 01.
Kiváló. Megvagyok vele elégedve.