Bulkshop fekete szezámmag 250 g

Nincs raktáron

A fekete szezámmag sok hasznos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Olaj- és fehérjetartalma is magasabb, mint a fehéré. Gazdag telítetlen zsírsavakban, antioxidáns hatású. Rostjai segíthetik az emésztést.

Kosárba
EAN kód:5999565032340
Márka:Bulk Shop
Kiszerelés:250 g
Értesítés
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Bulkshop fekete szezámmag 250 g Részletes leírás

A fekete szezámmag sok hasznos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Olaj- és fehérjetartalma is magasabb, mint a fehéré. Gazdag telítetlen zsírsavakban, antioxidáns hatású. Rostjai segíthetik az emésztést.
Fontos:
A dióra allergiások fokozott figyelemmel fogyasszák, előfordulhat, hogy a szezámmag is allergiás reakciót válthat ki náluk!

A fekete szezámmag konyhai felhasználhatósága:
Használhatjuk darálva, egészben, nyersen, pirítva, önmagában vagy keverve. Szórhatjuk mindenféle pékáruk és sütemények tetejére, és bele a tésztájába is, tehetjük salátába, joghurtba, kefirbe, müzlibe is.

Reformkonyhában használhatjuk lisztmentes kenyerekbe és süteményekbe, panírokba, készíthetünk belőle krémet, vajat és tejet is.

A fekete szezámmagot használhatjuk ételek dekorálására is, akár fehér szezámmaggal együtt.

A fekete szezámmag jótékony hatásai:
- A fekete szezámmag sok hasznos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz: A, B1, B2, D, E vitamin, magnézium, kalcium, kálium, foszfor, vas, mangán, réz, cink.
- Nagyon hasonlít a fehér szezámmaghoz, azonban olaj- és fehérjetartalma is magasabb, mint a fehéré. Aromája ízletesebb és erőteljesebb, amit pirítással tovább lehet fokozni. Pirítás hatására az értékes anyagok is jobban felszabadulnak.
Az olajos magvak közül a szezámmag tartalmazza a legtöbb kalciumot, így rendszeres fogyasztása segítheti a csontok egészségének megőrzését.
- A fekete szezámmag gazdag telítetlen zsírsavakban, jótékonyan hat a szervezet koleszterin szintjére, és gazdag aminosavakban is.
- Antioxidáns hatású.
- Rostjai segíthetik az emésztést, javíthatják az anyagcserét, jó salaktalanító hatású.

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.