Nature Cookta basic útifű maghéj 150 g

Nature Cookta basic útifű maghéj 150 g

Nincs raktáron

Rosttartalma rendkívül magas, ezért rostbevitelünk növelésére kifejezetten ajánlott. Konyhai felhasználása egészen a levesektől a desszertekig terjed. Akár fehér liszt helyett is használható, sűrítésre, zselésítésre.

Kosárba
EAN kód:5999884818823
Márka:Nature Cookta
Kiszerelés:150 g
Értesítés
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Nature Cookta basic útifű maghéj 150 g Részletes leírás

A Nature Cookta Útifű maghéj 99%-os tisztaságú.
Főképp gyógyászati célokra használják, de ételeink elkészítésénél is sokoldalú felhasználási lehetőséget biztosít, segítve ezzel a rostdús táplálkozást, melyben igencsak hiányt szenvedünk manapság.

Jótékony hatása nagy vízmegkötő képességének köszönhető: folyadékkal érintkezve zselészerű anyaggá válik, melynek fogyasztásával javíthatunk emésztésünk egyensúlyán.

Kúraszerű alkalmazásához egy evőkanál útifű maghéjat keverjünk el 2 dl vízben vagy más folyadékban, és azonnal fogyasszuk el, hogy a zselésedés már a gyomorban kezdődhessen meg.

Az emberi szervezetnek naponta körülbelül 35% rostbevitelre van szüksége. Egy átlagos embernél ez körülbelül 15%. Az útifű maghéj kitűnő megoldás a napi rostbevitel növeléséhez, hiszen körülbelül 85%-a rost. Így ha ételeink egy részében felhasználjuk, már nagyon sokat segítünk szervezetünknek.

Konyhai felhasználása egészen a levesektől a desszertekig terjed, ételeink laktatóbbá válnak a gazdag rosttartalmú útifű maghéjnak köszönhetően.
Paleós kenyereknél gyakran előfordul, hogy vizessé válik a tészta. Ez megelőzhető útifű maghéj használatával. A kenyérre kenhetünk maghéjjal dúsított vajat, pástétomot, esetleg fűszeres olajat, és máris készen van a rostban gazdag reggeli. Müzlibe szintén keverhető.
Leves főzésénél rántás helyett is használhatjuk, sőt, főzelékek sűrítésére fehér liszt helyett is. Akár teljes mértékben helyette, vagy csak egy részével elkeverve.
Tésztaételeink szószainak sűrítésére is kiváló.

Jól elkeverhető hideg folyadékban is, emiatt kitűnő lehetőség főzés nélküli pudingok elkészítéséhez: például gyümölcsös, diós, mandulás keverékhez keverjünk kókusztejszínt, esetleg almalében áztatott mazsolát, és annyi maghéjat, hogy puding állagú masszát kapjunk. Nem csak finom, hanem rendkívül egészséges desszertet kapunk végeredményként.


Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.