Naturpiac útifű maghéj 200 g

Naturpiac útifű maghéj 200 g

Raktáron

Az útifű maghéjat elsősorban emésztést segítő, hashajtó hatása miatt ismerjük, amely hatás mögött a magas vízoldékony rost tartalma áll. Kevésbé ismert hatása, de ugyanezen oknál fogva (a rostoknak köszönhetően) szerepe lehet a koleszterin- és vércukorszint csökkentésében, a testsúly szabályozásban és az általános közérzet javításában is.

1 859 Ft
egységár: 9,29 Ft / g
Kosárba
EAN kód:5999026350150
Márka:Naturpiac
Kiszerelés:200 g
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Naturpiac útifű maghéj 200 g Részletes leírás

Az útifű maghéj segít a székrekedés megelőzésében. A vízoldékony rostok vizet kötnek meg a bélben, megduzzadnak, így növelik a belek falára kifejtett nyomást, hatékonyabb mozgásra késztetve azt, illetve lágyítják is a székletet. Ezen kívül az irritábilis bél szindróma tüneteit is segítenek csökkenteni.

Az útifű maghéjban található rostok prebiotikumok, amelyek a bélben élő hasznos baktériumokat táplálják. Ez által fokozzák  a szervezet védekezőképességét, hiszen az ép, egészséges bélflóra az egyik sarokköve az immunrendszer megfelelő működésének.

Ezen kívül a rostok segítenek csökkenteni a vér koleszterinszintjét és óvják a vérereket. Lassítják a szénhidrátok vércukorszint emelő hatását, így cukorbetegség esetén is ajánlott odafigyelni a rostbevitelre.

Az útifű maghéj és a rostok a fogyásban is segítenek, mivel a víztől megduzzadt rostok növelik a teltségérzetet. Ráadásul kalóriatartalma is nagyon alacsony, mivel a rostok nem szívódnak fel a bélben, nem adnak energiát.

Megjegyzendő, hogy az útifű maghéj (és minden más magas rosttartalmú élelmiszer) csak akkor képes kifejteni jótékony hatását, ha elegendő folyadékot is fogyasztunk mellé. Ellenkező esetben többet ártunk vele, mint használunk.

Ritkán, de előfordulhat allergiás reakció az útifű maghéj fogyasztása után, illetve néhány kellemetlen mellékhatás is, mint a hasfájás, felgyorsult bélmozgás, hasmenés és hányás.

Felhasználás: 1 pohár vízbe rakjon 1 evőkanállal, keverje el gyorsan, majd azonnal fogyassz a el! A nap folyamán fontos a megfelelő folyadékbevitel (min. 2 liter!)! 6 éves kor alatt és bélelzáródás esetén nem javasolt!

Az útifű maghéjliszt elsősorban sütéshez-főzéshez ajánlott. Reform, illetve különböző (akár gluténmentes) lisztkeverékekkel készült kenyerekhez és péksüteményekhez adva segít a kellemes, laza, szivacsos állomány kialakításában. Liszt nélkül készített ételekhez kiváló (pl. nyers vegán desszertek, kókuszgolyó, csökkentett szénhidrát tartalmú fogások), megakadályozza a víz kiválását.

Vízfelvevő képessége miatt kiválóan helyettesíti a zselatint, ráadásul könnyebb is vele dolgozni. Pudingokhoz tökéletes.

Azok, akik kipróbálták a szemcsés útifű maghéjat folyadékban elkeverve fogyasztani, de kellemetlennek érzik ennek az egyvelegnek a lenyelését, próbálják ki a maghéjlisztet ugyanígy. Viszont ebben az esetben kevesebb mennyiség is elég.

Adagolása főleg attól függ, milyen céllal használjuk és mihez keverjük hozzá. Sűrítéshez általában fél-egy teáskanálnyi mennyiség javasolt. Ha önmagában, folyadékhoz keverve fogyasztjuk, kb. 1 csapott teáskanál elegendő.

 

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.