Greenmark Bio Mungó Bab 500 g
A mungóbab apró szemű, olívazöld színű, rendkívül könnyen emészthető, rostokban gazdag hüvelyes. Konyhai felhasználása ugyanolyan sokrétű, mint a hagyományos babé. Kellemes aromája és finom íze van.
EAN kód: | 5999884931102 |
Kiszerelés: | 500 db |
Greenmark Bio Mungó Bab 500 g Részletes leírás
A mungóbab egzotikus hüvelyes növény, ami a hagyományos indiai és kínai konyha egyik alapeleme. Remek fehérje-, komplex szénhidrát- és rostforrás. Fogyaszthatod köretként különféle húsételek és húsmentes fogások mellé, de a kicsírázott mungóbab remek választás levesek és saláták gazdagítására is.
Felhasználás: A babot főzés előtt legalább 2 órán át vízben kell áztatni. Ezután öntse le a vizet, öblítse le a babot, és új vízben főzze kb. 25 percig, amíg puhára fő. A puffadás csökkentésére olyan gyógynövények hozzáadása ajánlott, mint a zsálya, kömény, édeskömény, kurkuma, koriander vagy majoránna. A babból ízletes paszták vagy érdekes saláták is készíthetők. Az indiai és a kínai konyha jellegzetes részét képezik. Alkalmasak levesekhez, mártásokhoz vagy egészséges köretként.
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium
Vitaminok: B1, B2, B3, B6, C, E
Tápanyagtartalom 100g-ban:
Kalória (kJ / kcal) 1146 kJ/ 274 kcal
Fehérje (g / 100g) 23,1 g
Szénhidrát/Cukor (g / 100g) 41,5 g
Zsír/Telített zsír (g / 100g) 1,2 g/ 0,27 g
Rost (g / 100g)17,3 g
Nátrium (mg / 100g)9 mg