Natura burgonyapehely 250 g
A burgonyapehely finom lemezes szerkezetű, vagy lisztes állagú, sárgás színű, minőségét igen sokáig megőrző étel-alapanyag. Kevés vajjal, tejjel, vízzel, sóval keverve burgonyapüré készíthető belőle.
EAN kód: | 5997848513487 |
Kiszerelés: | 250 db |
Natura burgonyapehely 250 g Részletes leírás
Felhasználási javaslat:
Tört burgonya: Elég langyos vizet keverni hozzá, és máris kész a tört krumpli, azaz sietős napokon megspórolhatjuk a krumplifőzés- és pucolás idejét, és arra sem kell várnunk, hogy kezelhető hőmérsékletűre hűljön a burgonyánk.
Burgonyapüré készítése: Fél liter meleg,sós vízhez 250 g burgonyapehelyhet adjunk hozzá , ízlés szerint tehetünk hozzá vajat vagy margarint, majd keverjünk hozzá fél liter hideg tejet.
Pogácsához, kroketthez, gombóchoz: Ha olyan ételt szeretnénk készíteni, amelyhez natúr főtt, áttört burgonya szükséges, nyugodtan nyúlhatunk a pehelyhez. Tehát nem csupán a feljebb már említett püréhez használhatjuk, hanem krokett, krumplis pogácsa vagy krumpligombóc tésztája is készülhet belőle.
Sűrítésre: Az egyik legjobb gluténmentes opció burgonyapelyhet (vagy burgonyakeményítőt) használni sűrítéshez. Levesekhez, főzelékekhez egyaránt tehetjük. A főzés vége felé egyszerűen adjunk 1-2 evőkanálnyit a sűrítendő ételhez, keverjük el, majd főzzük még pár percig. Ezalatt a pehely feloldódik és megduzzad, az eredmény pedig csomómentes lesz.
Lazítani: Kelt házi kenyerek és péksütemények szerkezetének lazítására tökéletes alapanyag. 50 dkg liszthez adjunk 2-4 púpozott evőkanál burgonyapelyhet, egyszerűen dagasszuk meg a többi hozzávalóval együtt, majd hagyjuk a tésztát a szokásos módon megkelni. Sós és édes kenyerekhez, süteményekhez egyaránt adhatjuk.
Összetevők: burgonya.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia 1417 kJ (338 kcal)
Zsír 0,3 g
amelyből telített zsírsavak 0,1 g
Szénhidrát 72,7 g
amelyből cukrok 1,7 g
Fehérje 10,1 g
Só 0,5 g