Manila - Prémium Kókuszolaj 1L
Manila prémium kókuszolaj 1lA Manila kókuszolaj egészséges, könnyen használható helyettesítője a hagyományos étolajoknak, ráadásul most már hazánkban is jó áron elérhető. A Manila natúr kókuszolaj adalékanyagoktól mentes, NEM hidrogénezett, NEM tartalmaz koleszterint, NEM tartalmaz transzzsírokat sem.
EAN kód: | 5999886558017 |
Márka: | Manila |
Kiszerelés: | 1000 ml |
Manila - Prémium Kókuszolaj 1L Részletes leírás
Manila prémium kókuszolaj 1l
A Manila kókuszolaj egészséges, könnyen használható helyettesítője a hagyományos étolajoknak, ráadásul most már hazánkban is jó áron elérhető.A Manila natúr kókuszolaj adalékanyagoktól mentes, NEM hidrogénezett, NEM tartalmaz koleszterint, NEM tartalmaz transzzsírokat sem.A csomagolásról: A Manila Prémium Kókuszolaj a saját márkánk, amit a gyártó kizárólag a mi részünkre gyárt, zacskóz, az ellenőrzött minőségi elvárásoknak megfelelően. Az olaj frissen, tisztán, még folyékony állapotában kerül végső csomagolásába, és végül a boltokba. A lehető legrövidebb idő alatt jut el Önökhöz, a lehető legtisztább és legfrissebb, érintetlen állapotában.Az olaj előállításához a kókuszdiót gyártónk családi farmokról és olyan ültetvényekről szerzi be, ahol a helyi kisközösségek tagjai végzik a munkát, így adva nekik évről évre megélhetést és jövőt.Bár termékünk nyersanyaga vidéki kisközösségek ültetvényeiről származik, mi is és gyártópartnerünk is elkötelezetten hisz abban, hogy a gyártási eljárás minden lépését a lehető legmagasabb minőségi elvárásoknak megfelelően kell elvégezni. A Manila olaj a térség egyik legmodernebb gyárában készül, és szigorú minőségbiztosítási és élelmiszer-biztonsági ellenőrzésen esik át mielőtt az európai felhasználók asztalaira kerül.Legfontosabb számunkra, hogy a termékünk sem gombamérgeket (aflatoxin), sem pedig káros vegyületeteket (PAH) ne tartalmazzon, ezért az SGS, a világ vezető minőségellenőrző, vizsgáló és tanúsító szervezete rendszeresen ellenőrzi (www.sgs.hu) termékeinket.A gyártási technológia tisztán fizikai eljárás, így megmarad benne a kókusz minden pozitív tulajdonsága anélkül, hogy valamilyen vitatott hatású adalékanyagot kevernének az olajhoz, ami végül a mi tányérunkon kötne ki.A kókuszpálmák aratása után az érett kókuszdiót mossák, darabolják, majd az így kapott „koprát” gőzöléses technológiával megfőzik, tovább darálják, míg egészen finom por lesz belőle. Ebből az őrleményből préselik ki az olajat, amit a következő lépésben szűrnek, majd több mint 200 Celsius fok fölé hevítenek, így kipárolnak belőle minden maradék fizikai és kémiai szennyeződést - ezt az eljárást nevezik finomításnak.Az így nyert olaj színtelen, majdnem víz tisztaságú, magában is fogyasztható, kellemes ízű, enyhén kókusz illatú folyadék.A vele készült ételek könnyűek, nem terhelik meg az emésztőrendszert és megmarad saját illatuk.A délkelet-ázsiai országokban és az USA-ban hosszú évtizedek óta ismerik a kókuszolajat, és szeretik kiemelkedően előnyös egészségügyi hatásai miatt.Anélkül, hogy túl mélyen elmerülnénk a szakmai részletekben, felsoroljuk néhány előnyös, sőt jótékony tulajdonságát a Manila kókuszolajnak:
magas hőstabilitása miatt más olajokkal szemben csak rendkívül magas hőmérsékleten ég el, emiatt nincsen kellemetlen szaga sütés közben, ezért megóv minket az egészségtelen karcinogének bevitelétől,pozitív hatású, telített zsírsav-tartalma miatt csökkenti a koleszterinszintet,közvetlenül a májban dolgozza fel a szervezet, ezért azonnali keton energiaforrást biztosít az agynak és a sejteknek,magas laurinsav tartalmú, akárcsak az anyatej,értékes lipideket, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag vegyületeket tartalmaz ami nagyszerű hidratáló és bőrápoló szerré teszi, a káros UV sugarak egy részét is kiszűritökéletes alapanyag házi szappan készítéséhez.Végezetül szeretnénk tisztázni néhány pozitív egészségügyi tényt a kókuszolajjal kapcsolatban:
Igaz, hogy több mint kilencven százalékban zsírsavakból áll, de ezek a zsírok teljesen különböznek a negatív hatású, jellemzően más állati- és növényi eredetű (napraforgó, tökmag, kender, olíva, repce…stb.), káros ipari omega-6 telítetlen zsírsavat tartalmazó sütőolajoktól. A kókuszolaj az emberi szervezet számára fontos telített zsírsavainak pozitív egészségügyi hatásairól számtalan kutatás készült már világszerte.A kókuszolaj 25 Celsius fok alatt elveszíti folyékonyságát, sűrűbb állagot vesz fel, megdermed, de ennek a változásnak semmilyen hatása nincsen az olaj minőségére, könnyebben tárolható és adagolható lesz, hő hatására újra folyékonnyá válik.A Manila kókuszolajat ajánljuk húsok és zöldségek sütéséhez, pácok készítéséhez, saláták ízesítéséhez, bőrápolószerként, diétás kiegészítőnek és alapanyagként házi szappan főzéséhez.Összetevők: RBD szűrt kókuszolaj, A-vitaminMinőségét megőrzi a csomagoláson feltüntetett időpontigSzármazási hely: Fülöp-szigetek