Kaldeneker Pektin 60 g
Természetes zselésítő anyag lekvárok, dzsemek és zselék készítéséhez. A pektin használatával kevesebb cukorral, rövidebb főzési idővel készülhetnek a dzsemek, így ízük gyümölcsösebb marad. A rövid főzési időnek köszönhetően kevésbé károsodik a felhasznált alapanyag vitamin és ásványi anyag tartalma.
EAN kód: | 5999885665402 |
Kiszerelés: | 60 db |
Kaldeneker Pektin 60 g Részletes leírás
Felhasználása:
A pektint össze kell keverni a cukorral, majd állandó kevergetés közben kell hozzáadni az alapanyaghoz. A forrástól számított öt percig kell még főzni. Finomabbak a dzsemek, ha kevéske citromlevet vagy étkezési citromsavat is adunk hozzá.
60 g pektin 10 kg gyümölcsdzsem készítéséhez elegendő. Ha keményebb zselét szeretnénk készíteni, adjunk dupla mennyiségű zselésítőt hozzá. Dzsemek esetében az ajánlott cukormennyiség 1 kg gyümölcshöz 20-30 dkg.
A pektin egy heteropoliszacharid (szénhidrátokkal rokon vegyület), melyet a magasabb rendű szárazföldi növények (húsos gyümölcsök, például alma, körte; valamint húsos gyökerek, például sárgarépa, murok) sejtfalából állítható elő. A pektint először Henri Braconnot írta le 1825-ben. A tiszta pektin fehér, alaktalan tömeg, amelynek íze és szaga nincsen; vízzel sűrű, kocsonyaszerű tömeggé lesz és ebből alkohollal ismét leválasztható. Salétromsavval melegítve, előbb cukorsav, azután nyálkasav képződik belőle.
A szervezetbe kerülve a pektin megváltoztatja a széklet víztartalmát, növeli a viszkozitását, ezért mind székrekedés, mind hasmenés kezelésére alkalmazható. Égési sérülések esetén vízmegkötő képessége miatt alkalmazzák.
Biológiai hatások:
A természetben a pektin vízben nem oldódó protopektin formájában fordul elő a szárazföldi növények lágy részében található sejtek közötti lamellák között. Mennyisége és struktúrája nagymértékben függ a növény fajtájától, korától, és részétől. Az erősebb részek több pektint tartalmaznak.
A pektin az emberi étrendnek szerves összetevője, mivel majdnem az összes ember által fogyasztott növényben megtalálható. Az ember számára pektin nem tekinthető tápanyagforrásként, mert a vékonybélen szinte érintetlenül halad keresztül. A vastagbélben található baktériumok számára tápanyag-forrásként használ (rövid láncú zsírsavakra bontják le, melyek hosszú távon csökkenti a koleszterinszintet, mert gátolják a koleszterin felszívódását).
Vásárlói vélemények
Vásárlók átlagos értékelése:
A.2019. 08. 04.
Kiváló
Anonim Felhasználó2018. 09. 04.
Próba
Tóthné2017. 12. 01.
8.éve,hogy ezt használom! Kiváló!Nagyon sok lekvárt szoktam eltenni Jó vele dolgozni, Természetes!Szép egyenletes a lekvár sűrűsége.
Anonim Felhasználó2017. 08. 10.
Nagyon finom lesz a lekvár
Tóthné2017. 07. 30.
Természetes anyagból készül.Évek óta ezt használom,jól bevált.
Anonim Felhasználó2017. 07. 12.
jó a termék, csak az adagoláson kell változtatni, mert az gyümölcsönként változik
Anonim Felhasználó2017. 07. 09.
Nagyon nagy segítség dzsemmek készítésénél és természetesebb,jobb a dzsemfixektől.
Weller Krisztina2017. 06. 30.
Természetes,nincs benne tartósítószer,mégis olyan állagú lesz a lekvár,mint a boltban kapható zselék.A főzési idő lerövidül.