Naturmind Pektin 80 g

Naturmind Pektin 80 g

Raktáron

A pektint kizárólag növényekből mint például almából, körtéből, sárgarépából állítják elő. Kocsonyásító tulajdonságának köszönhetően gyümölcszselék, dzsemek, lekvárok elkészítéséhez is alkalmazzák. .

2 026 Ft
egységár: 25,32 Ft / db
Kosárba
EAN kód:5999559314803
Kiszerelés:80 db
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Naturmind Pektin 80 g Részletes leírás

A pektin egy vízben oldódó élelmi rost, amely természetes formában megtalálható számos gyümölcsben és zöldségben. Folyadékban elkeverve hő hatására gélt képez, így remek sűrítőanyag. Az élelmiszeriparban is gyakran használják zselésítőanyagként, térfogatnövelőként, stabilizátorként.

Jelentőség, hatások: A pektin az emberi emésztésnek ellenáll, nem bomlik le és szívódik fel a vékonybélben, így nem tekinthető tápanyagforrásnak. Mint rost támogathatja az emésztést, növeli a teltségérzetet.

Felhasználás: A pektint leginkább befőzéshez használják, mint sűrítőszer. Segítségével sokkal gyorsabban, percek alatt besűríthető a lekvár vagy dzsem és akár cukormentes változatokhoz is kiválóan alkalmas. A pektin nem befolyásolja a gyümölcsök zamatát, az elkészült lekvárnak nem lesz tőle kellemetlen mellékíze. Attól függően, hogy milyen gyümölcsből készítjük és állagú lekvárt/dzsemet szeretnénk kapni, a 80g-os kiszerelésű pektin kb. 10-12 kg gyümölcs befőzéséhez elegendő. Befőzés közben cukorral vagy édesítőszerrel keverjük el, mielőtt a gyümölcspéphez adjuk. A citromlé növeli a pektin sűrítőerejét és a lekvár színe is szép élénk lesz tőle.

Száraz, hűvös helyen tartandó!

Összetevők: Pektin (E440) (citrushéjból).

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.