Biomenü Bio Kakaóvaj tallér Perui 250 g
A kakaóvaj ehető zsiradék, amely a kakaóbabból kerül kivonásra a csokoládé és kakaó gyártás során. A kakaóbab szárítását követően hideg sajtolással nyerik ki a kakaóvajat, melynek eredményeként egy szűretlen, csokoládébarna színű és finom kakaó illatú vaj jön létre.
EAN kód: | 5999886305123 |
Márka: | BioMenü |
Kiszerelés: | 250 g |
Biomenü Bio Kakaóvaj tallér Perui 250 g Részletes leírás
Fogyasztható természetes zsiradék, sokoldalúan használják az élemiszerszektorban, a szépségiparban, a gyógyászat és a wellness területein.
Felhasználható sütemények és desszertek hozzávalójaként, valamint mennyei csokoládé is készíthető belőle.
A Dél-Amerika trópusi éghajlatáról származó theobroma cacao fa a maják és aztékok szent fája. A kakaóbab egy finom szuperélelmiszer, mivel sokféle antioxidánst és más tápanyagot tartalmaz. A perui bio-termelők által gyártott kakaóbabok több antioxidánst tartalmaznak, mint a vörösbor és háromszor többet, mint a zöld tea. A kakaóbab gazdag ásványianyag forrás. A nyers babot kézzel szedik, a legjobb minőségűeket kiválogatják és erjesztik, a kezdeti keserűségük csökkentése érdekében. A kakaóvaj nagy mennyiségben tartalmaz telített zsírokat, amelyek egészséges savakból származnak - sztearinsavból és palmitinból.
A kakaó rendkívül gazdag különböző telítetlen zsírsavakban, vitaminokban, fehérjékben, mangánban, káliumban és foszforban is, de értékes hatóanyagainak a bőrápolásban is hasznát vehetjük. Egyike a legstabilabb, magasan koncentrált zsíroknak, amely testhőmérsékleten olvad és azonnal felszívódik a bőrben, ezért évszázadok óta használják az egészséges bőr puhaságának megőrzése érdekében.
A kakaóvaj számos natúr kozmetikum alapanyaga. A kellemes illatú, számtalan más, bőrön alkalmazott készítményben is megtalálható. Kutatások azt mutatják, hogy a test kakaóvajjal történő masszírozása elősegíti a stresszes állapot megszűnését, erősíti az immunrendszert, és szerepe van a rák elleni küzdelemben is.Kakaóvaj pasztilla formájában megkönnyíti az adagolást.
Összetétel: 100% bio hántolt kakaóbab (theobroma cacao)
Bio; Vegán; Természetes anyagokból; GMO mentes; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Allergénmentes; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; Cukormentes
Tápanyagtartalom 100 g termékben:
Energiaérték 3685 kJ /880 kcal
Zsír 99.5 g - amelyből telített zsírsavak: 60,6 g
Egyszeresen telítetlen zsírsavak 31,4 g
Többszörösen telítetlen zsírsavak 3.1 g