Naturmind tápiókakeményítő 250 g
A tápiókaliszt, vagy más néven tápióka keményítő főként a gluténmentes konyha, valamint a könnyített paleo konyha egyik kedvelt alapanya. Kiválóan alkalmas sütés és főzés során sűrítésére, liszt helyettesítésére, valamint különböző maglisztekkel keverve javítja a belőlük készült tészták textúráját.
EAN kód: | 5999559314810 |
Márka: | Naturmind |
Kiszerelés: | 250 g |
Naturmind tápiókakeményítő 250 g Részletes leírás
A dél- amerikai eredetű manióka gyökerének feldolgozásával állítják elő a tápiókalisztet, amit magas keményítőtartalma miatt tápióka keményítőnek is neveznek. A manióka gyökeret tisztítják, majd mosással, ülepítéssel és szárítással vonják ki a kész tápiókakeményítőt. A manióka gyökeréből maniókalisztet is készítenek, mely beltartalmilag eltérő a tápiókakeményítőtől, melynek oka a feldolgozásukban lévő eltérés. A manióka termesztése és a tápiókaliszt előállítása Ázsiában is elterjedt, olyannyira, hogy ma már Thaiföld az elsőszámú tápióka keményítő előállító.
A tápióka keményítővel kiválthatjuk a lisztet sűrítés, habarás, rántás készítése során. Kellemes állagú édes krémek, pudingok, gyümölcszselék is készíthetők felhasználásával. A gluténmentes és paleo kenyerek, péksütemények és egyéb sós és édes tésztákhoz alkalmazva nagyban javítja azok állagát. Segít elkerülni, hogy a készített tészta túl morzsalékos legyen, emellett a ropogós héj kialakításában is nagy szerepet játszik.
Energia KJ-ban: 1456
Energia Kcal-ban: 348
Zsír: 0,03 g
Szénhidrát: 87 g
- amelyből cukor 0 g
Fehérje: 0,05 g
Só: