Éléskamra Ünnepi Bejgli szénhidrát csökkentett lisztkeverék 200 g
Könnyen kezelhető tészta, jól formázható és nyújtható, nem szükséges két sütőpapír a nyújtásához. Sodrófával könnyedén alakítható. Ízlés szerint tölthető kakaóval, dióval, mákkal. .
EAN kód: | 5999887064500 |
Éléskamra Ünnepi Bejgli szénhidrát csökkentett lisztkeverék 200 g Részletes leírás
Nincs markáns paleos íze, a tészta könnyedén gyúrható, nyersen és sütés után is sima, homogén állagú. Igazán ízletes sütemény alap, a régi megszokott bejgli reform változata, inkább a linzeresebb változathoz hasonló, de mennyeien puha és egyáltalán nem száraz. Napokig puha és ízletes. Tölthető a hagyományok szerint mákkal, dióval, vagy a gyermekek kedvéért kakaóval vagy csokis mogyorókrémmel.
Alaprecept: Két darab, kb. 30 cm hosszúságú bejglihez elegendő alapliszt keverék.
Hozzávalók:
1 csomag Éléskamra Ünnepi bejgli lisztkeverék
4 db szobahőmérsékletű M-es tojás (200 g)
40 ml langyos víz
30 ml friss citromlé
60 g eritrit
60 g lágy kókuszzsír
Elkészítés: a 4 db szobahőmérsékletű M-es tojáshoz (kb.200 g) adj 40 ml langyos vizet, 30 ml friss citromlevet, 60 g poreritritet és 60 g lágy kókuszzsírt. Majd keverd el a liszttel és pihentesd 20 percet hűtőben. Gyors mozdulatokkal gyúrd át a tésztát. Oszd ketté, ezután szilikonos lapon, alá és fölé lisztezve nyújtsd kb. 24x28 cm-es téglalappá. Kend le a kívánságod szerinti töltelékkel. Tekerd fel a tésztát a rövidebbik felénél, a két végét nyomkodd össze, papírral együtt helyezd tepsire, kend le előbb tojás sárgával, hagyd rászáradni, majd fehérjével és szurkáld meg egy villával. Átlagos sütési idő 180 fokon előmelegített sütőben 25-30 perc.
TÖLTELÉK TIPP: 2 rúdhoz 200 g darált mák vagy dió, 100 g poreritrit, citrom reszelt héja és leve, vanília magja, mindezt kb. 100-130 ml forró növényi tejjel krémesre keverni.
Tojás nélkül: 150 ml víz + 20 ml citromlé + 90 g lágy kókuszzsír a tészta receptje.
A sütéshez ne alkalmazz légkeverést.
Összetevők: tápióka keményítő, kókuszliszt, növényi rostok (útifűmaghéj liszt, bambuszrost liszt), Paleolit Éléskamra sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő)