Nature Cookta lenmagliszt

Nature Cookta lenmagliszt

Raktáron

A lenmagliszt egy magas rost-, fehérje-, vitamin- és ásványianyag forrás. Fehérjetartalma miatt vegetáriánusonak is ajánlott, alacsony szénhidrát- és zsírtartalma miatt pedig fogyókúrázók, paleozók, Atkins-diétát folytatók is beépíthetik az étrendjükbe.

1 010 Ft
egységár: 2,02 Ft / g
Kosárba
EAN kód:5999884818281
Márka:Nature Cookta
Kiszerelés:500 g
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Nature Cookta lenmagliszt Részletes leírás

A lenmagliszt egy magas rost-, fehérje-, vitamin- és ásványianyag forrás. Fehérjetartalma miatt vegetáriánusonak is ajánlott, alacsony szénhidrát- és zsírtartalma miatt pedig fogyókúrázók, paleozók, Atkins-diétát folytatók is beépíthetik az étrendjükbe. A lenmagot számos jótékony egészségmegőrző hatása miatt érdemes fogyasztani, a belőle készült liszt részben vagy egészben helyettesíti a receptekben előírt liszt mennyiségét.

A lenmagliszt készítése során a lenmagból először hidegen kipréselik az olajat, ezután finom lisztté őrlik. Nagy mennyiségben tartalmaz omega-3-at is, a fiatalság elixírjét, sőt, a lenmag az omega-3 második legfontosabb növényi forrása, ami megakadályozza a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását is, gátolja a vérrögök kialakulását, valamint csökkenti a vér koleszterinszintjét és a vérnyomást. Az inzulin hatását szintén javítja, ezért csökkenti a cukorbetegség kialakulásának az esélyét, illetve megakadályozza a már kialakult diabétesz súlyosságát. A sejtmembránokat is rugalmassá teszi, ami rendkívül fontos a diabéteszben szenvedőknek. Kalciumhiány esetén is ajánlott, mert az omega-3 elősegíti a kalcium felszívódását is, így csökkenti a csontritkulás kialakulásának a veszélyét.

A lenmaglisztet fitoösztrogén-(lignan-)tartalma is különlegessé teszi. A lignanok a produktív korban lévő nők esetében elősegíthetik a peteérést, a változó korhoz közeledő nőknél pedig csökkenthetik a menopauza kellemetlen tüneteit, mint például a rendszertelen menstruációs ciklust, a mellben kialakuló cisztákat és a hormonális ingadozásnak köszönhető hangulatváltozást. A fitoösztrogének számos daganat és rák kialakulása ellen is védenek, például a prosztatarák vagy a vastagbélrák ellen. A lenmaglisztben található, jótékony hatású fitoösztrogén (lignan) nem keverendő össze a fuzárium gombában található káros, ösztrogén hatású anyaggal! A fuzárium gomba eleve nem lehet fitoösztrogén, mivel a gomba rendszertanilag nem növény, folyamatos, nagy mennyiségben történő fogyasztása hormonális problémákat okozhat. Mivel azonban egészségügyi határérték van rá megadva, kicsi az esélye, hogy nagy mennyiségben a szervezetünkbe kerüljön.

A lenmaglisztnek a magnézium-tartalma is magas, ezért fogyasztásával csökkenhetnek az alacsony magnéziumszint következtében kialakuló tünetek, mint például a migrén, a szívroham vagy az asztma.

Mivel hashajtó hatású is, székrekedéses tüneteket is kezelhetünk vele, valamint megelőzhető az aranyér kialakulása. Számos bélrendszeri problémát kiküszöbölhetünk és betegséget gyógyíthatunk lenmagliszt rendszeres fogyasztásával.

Sokféleképpen felhasználható. Sűríthetünk is vele, mivel nagy mennyiségű folyadékot és zsíradékot tud felvenni. Sütés során a megadott lisztmennyiség egy része helyett használjunk lenmaglisztet, hogy javítsuk ételeink beltartalmi értékét. Ha ezt tesszük, több folyadékra lesz szükség, mint amennyit a receptek írnak. A lenmaglisztet tartalmazó péksütemények, kenyerek gyorsabban barnulnak.

A lenmagliszt a szervezet megtisztítását is elősegíti. Már az ókorban is tudták, hogy a bélrendszeri problémákból rengeteg betegség származik. Hippokratésznek tulajdonítják azt a mondást, hogy a “halál a beleinkben kezdődik.” Ha a gyomor- és bélrendszeri traktus nyálkahártyáját védjük a következő recepttel, a belekből kevesebb méreganyag szívódik fel, és a paraziták ellen is védekezhetünk. A keverék reggeliként szolgál.

Az első héten keverjünk 1 teáskanál lenmaglisztet 0,5 dl vízbe és hagyjuk állni 8 órát. A második héten 2 teáskanál lenmaglisztet adjunk 0,5 dl vízbe, majd a harmadik héten 3 teáskanál lenmagliszt és 0,5 dl víz (áztatott) keverékét fogyasszuk. A kúra ideje alatt napi 1,5-2 l vizet mindenképpen meg kell inni. Ez azért is fontos, mert a lenmag folyadék hatására megduzzad, majd újra visszahúzódik, ezáltal elősegíti a bélmozgást.

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Vásárlók átlagos értékelése:

Anonim Felhasználó2018. 11. 30.

  Ha tudom, hogy az olaj ki van belőle préselve nem veszem meg, hanem magam darálom meg a magot.

Anonim Felhasználó2018. 11. 13.

  Egészségesebb, mint a finomliszt, mert a szénhidrát tartalma lassabban szívódik fel a szervezetben, mint a finomlisztté.

Anonim Felhasználó2017. 04. 03.

  Gluténmentes,alacsony a ch tartalma.

  Azoknak nem ajánlom,akik fehérlisztes élményt várják. ;-)

Horváth Balázs2016. 12. 15.

  Szeretem, mert csökkenti a vércukromat

VasAndi2016. 07. 15.

  Régóta használom,de a mostani csomagolás halovány színű lisztből lett,de ízre jó

K. Zsuzsa2016. 06. 13.

  Én kenyérsütéshez használom tönkölyliszttel keverve. Finom és egészséges.

Anonim Felhasználó2016. 01. 29.

  nagyon hatásos béltisztitó

Mr K2015. 11. 11.

  Megfelelően felhasználható.

Még több mutatása