Nature Cookta szezámmagliszt

Nature Cookta szezámmagliszt

Raktáron

A Nature Cookta termékcsalád szezámlisztje egy alacsony (körülbelül 275 kcal /100 g) kalóriatartalmú, egészséges magyar termék a lisztek piacán. Csakúgy, mint a többi Nature Cookta liszt készítése során, a szezámmagból is vegyszermentesen, hidegen kisajtolják az olaját, a szezámliszt esetében ez csigás préssel történik, majd a pelletet finomra őrlik, így kapjuk a szezámlisztet.

1 737 Ft
egységár: 3,47 Ft / g
Kosárba
EAN kód:5999884818298
Márka:Nature Cookta
Kiszerelés:500 g
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Nature Cookta szezámmagliszt Részletes leírás

A Nature Cookta termékcsalád szezámlisztje egy alacsony (körülbelül 275 kcal /100 g) kalóriatartalmú, egészséges magyar termék a lisztek piacán. Csakúgy, mint a többi Nature Cookta liszt készítése során, a szezámmagból is vegyszermentesen, hidegen kisajtolják az olaját, a szezámliszt esetében ez csigás préssel történik, majd a pelletet finomra őrlik, így kapjuk a szezámlisztet.

A sima szezámmaggal összehasonlítva a kipréselt olajnak köszönhetően egyrészt a szezámliszt beltartalmi értéke körülbelül 30 %-kal magasabb, így több rostot, ásványi anyagot, fehérjét és vitamint tartalmaz, másrészt az omega-6 zsírsav tartalma is alacsonyabb, így már sütésre is alkalmas. Ráadásul a szezámlisztben jelenlévő sesamin nevű lignan jelenlétében az omega-6 nem alakul át káros, gyulladáskeltő anyagokká, ehelyett segíti a gamma-linolénsavvá alakulását, ami hozzájárul a hám- és kötőszövet egészségéhez, ezzel a segít a fiatalos bőr megőrzésében.

A Nature Cookta szezámlisztet rendkívül sokféleképpen felhasználhatjuk. Számos jó tulajdonsága teszi kitűnő konyhai alapanyaggá. Mivel nagy mennyiségű folyadék és zsiradék felvételére képes, sütés mellett alkalmas az ételek sűrítésére is. Ha sütéshez használjuk, keverjük más, gluténmentes liszttel. Ha teljesen gluténmentesen sütünk, adjunk a receptben szereplőhöz eggyel több tojást, hogy elkerüljük a péksütemény vagy kenyér túlzott morzsálódását!

A szezámliszt hozzáadásával megnövelhetjük a pékáru fehérje-, vitamin-, rost és ásványi anyag tartalmát, csökkentjük kalória- és szénhidráttartalmát, valamint finom ízt ad az így elkészített ételnek. Főleg lepényeket, kenyeret, muffint és süteményt készíthetünk belőle, de alkalmas vajas-gyümölcsös kásák készítésére, valamint zöldségek és húsok panírozására is, de a fantáziánkat szabadjára engedve sok minden másra is használhatjuk.

A Nature Cookta szezámliszt kiváló fehérjeforrás, emiatt bátran fogyaszthatják vegetáriánusok és vegánok is. Emellett magas a rosttartalma is, ami elfogyasztva nemcsak nem alakul glükózzá, és ezzel a szervezet vércukorszintjének a karbantartását segíti, hanem megfelelő mennyiségű víz fogyasztása mellett segít helyreállítani a helyes bélműködést. A magas rosttartalomnak köszönhetően jóllakottság érzését is kelti, ezért alacsony kalória- és szénhidráttartalma mellett ez is alkalmassá teszi a szezámlisztet, hogy bármelyik fogyókúrás vagy testsúlycsökkentő programba beépítsük, illetve a paleolit étrendet követők is használhatják.

A szezámliszt nagy mennyiségben tartalmaz cinket is, ami egy fontos nyomelem, számos fehérje alkotórésze, valamint sok enzimreakcióban vesz részt. A cink egyrészt elősegíti az immunrendszer működését és a szellemi teljesítőképességet is, valamint a bőr, a haj és a köröm egészségéhez is hozzájárul. Fontos szerepet játszik a sejtosztódásban és a sejtképződésben is. Mivel nagy mennyiségben főként húsokból tud a cink felszívódni, a vegetáriánusoknak és vegánoknak különösen figyelniük kell nagyobb mennyiségű, cinket tartalmazó élelmiszerek bevitelére, erre célra a szezámliszt fogyasztása kiváló. A cinkhiány jellegzetes tünetei az ízlelés és szaglás zavarai, étvágytalanság, illetve a lassú sebgyógyulás.

A Nature Cookta szezámliszt kiváló kalcium- és magnéziumforrás, ami fontos szerepet játszik az immunrendszer és az izomrendszer védelmében, hiányában olyan tüneteket produkálhatunk, mint például az ingerlékenység és az izomgörcsök.

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Vásárlók átlagos értékelése:

Tiricz Istvánné2019. 01. 16.

  nem kaptam meg.

Anonim Felhasználó2018. 11. 17.

  Ajándékba vásároltam.

Anonim Felhasználó2018. 01. 31.

  Remek az íze

Anonim Felhasználó2016. 08. 24.

  liszt helyettesítő gluténmentes