Naturmind Zabpehelyliszt 1000 g

Naturmind Zabpehelyliszt 1000 g

Raktáron

A zab egy rendkívül értékes gabonaféle, magas fehérje- és rosttartalommal. Belső értékeit a pelyhesítés és őrlés után is megőrzi. Széleskörűen felhasználható, kiválóan helyettesíti az alacsonyabb rosttartalmú búzalisztet.

1 402 Ft
egységár: 1,4 Ft / g
Kosárba
EAN kód:5999559313769
Márka:Naturmind
Kiszerelés:1000 g
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Naturmind Zabpehelyliszt 1000 g Részletes leírás

A zabpehelyliszt a többi gabonaliszthez képest kevesebb keményítőt és több rostot, fehérjét és zsírt tartalmaz, aminek köszönhetően lassabban és kevésbé emeli meg a vércukor szintet (glikémiás indexe alacsonyabb). E miatt vércukor problémák esetén ajánlott a finomlisztet zabpehelylisztre cserélni.

A magas rosttartalomnak köszönhetően a zabpehelyliszt segít megelőzni a székrekedést és csökkenti a vastagbélrák kialakulásának valószínűségét, illetve a béta-glükán nevű vízoldékony rostoknak fontos szerepük van a vér koleszterinszintjének csökkentésében.

Gluténérzékenyeknek nem javasolt a fogyasztása! A zab és a belőle készült termékek ugyan nem tartalmaznak glutént, de gyakran együtt termesztik és dolgozzák fel búzával, rozzsal, árpával, így könnyen szennyeződhet gluténnal. Amennyiben gluténérzékenység áll fenn, érdemes gluténmentes címkével ellátott zabpehelylisztet vásárolni.

Alkalmas sütemények, palacsinta, keksz, pizzatészta, lepény készítéséhez, de kelt tészták és kenyér esetében inkább keverjük össze más liszttel, mert önmagában a zabpehelylisztből nem lehet olyan laza, ruganyos tésztát készíteni, mint azt a búzaliszttel megszoktuk. Felhasználható panírozáshoz, sűrítéshez, fasírthoz is.

Összetevők: zabpehelyliszt

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.