Tovita Csonterősítő Por

Raktáron

​Tulajdonság és hatásA Tovita csonterősítő por gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény. A tyúktojás-héjból és a tojás hártyájából mikrobiológiailag ellenőrzött eljárással előállított tojáshéjpor sajá-tos, speciális össze-tételben tartalmazza a csontozat és fogazat építőanyagait.

1 912 Ft
egységár: 19,12 Ft / g
Kosárba
EAN kód:5999880100021
Márka:Tovita
Kiszerelés:100 g
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Tovita Csonterősítő Por Részletes leírás

​Tulajdonság és hatás
A Tovita csonterősítő por gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény. A tyúktojás-héjból és a tojás hártyájából mikrobiológiailag ellenőrzött eljárással előállított tojáshéjpor sajá-tos, speciális össze-tételben tartalmazza a csontozat és fogazat építőanyagait. A tojáshéj-terápia pozitív hatását magyar kutatócsoport által végzett tudományos vizsgálatok eredménye, népgyó-gyászati tapasztalat és a több mint 10 éves felhasználói tapasztalat igazolja. A Tovita jól felszívódó formában tartalmazza az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen elemeket: kalciumot és további makro-és nyomelemeket. A Tovita segíti az egészséges csontozat, fogazat és a porc-szövet kialakulását.

Mi a Tovita por hatóanyaga?
Egy adagolókanálnyi (1 g) por 340-380 mg tojáshéj-kalciumot tartalmaz. További összetevők: magnézium, kálium, nátrium, foszfor, mangán, cink, vas, molibdén, 15 nyomelem, valamint a kollagént tartalmazó tojás-hártya.

Mit tartalmaz még a Tovita por?
A készítmény ízesítőként édeskömény olajat tartalmaz.

Mikor ajánlott a Tovita szedése?

A készítmény alkalmazása ajánlott:
- Az egészséges, szilárd csontrendszer és ép fogazat kialakulásához, valamint annak megőrzéséhez.

A csontozat építéshez:
- a változókori és időskori csontvesztés, csontritkulás esetén, gyógyszeres kezelés kiegészítésére,
- a csonttömeg megőrzéséhez a biológiailag kritikus élethelyzetekben, úgymint várandósság, szoptatás, csonttörés, valamint rendszeres sportolás idején.

Mikor ne szedje a Tovita port?
Nem alkalmazható a készítmény a ható-és segédanyaggal szembeni túlérzékenység (allergia) esetén. Ha Önnek hajlama van vesekőképződésre, vagy ha súlyos veseelégtelensége van, ha a vizelettel nagyfokú kalciumvesztése van, ne szedje a Tovita port. Gyomorsavhiány ill. hiperkalcémia (a vér normálnál magasabb kalciumtartalma) esetén sem ajánlott a szedése.

Mit kell tudnia a Tovita szedés elkezdése előtt?
A szedés megkezdése előtt győződjön meg arról, hogy szüksége van-e a makro-és mikroelem bevitelre, van-e veseköve, és iszik-e elegendő (2-3 l) folyadékot naponta.

Szedhetik-e a Tovita port gyermekek is?
Igen, kisgyermekeknek (szükség esetén) egyéves kortól adható.

Szedhető-e a Tovita más gyógyszerekkel együtt?
Savlekötők, illetve a fluorokinolont, tetraciklint, fenitoint, penicillamint, biszfoszfátot tartal-mazó gyógyszerek és a készítmény bevétele között legalább 3 órának kell eltelnie (lehetséges hatáscsök-kenés miatt). Egyidejű alkalmazása kerülendő más kalcium- és D-vitamin-tartalmú készítmények-kel, a túlzott bevitel és az élettaninál magasabb vérkalcium-szint kialakulásának lehetősége miatt! Tiazid-tipusú vizelethajtó és Digitalis glikozidokat tartalmazó készítményekkel együtt csak orvosi javaslatra és orvosi ellenőrzés mellett szedhető.

Mire kell ügyelni várandósság és szoptatás ideje alatt?
Ebben a csonttömeg megőrzése szempontjából biológiailag kritikus élethelyzetben megnövekszik a szervezet ásványianyag igénye, ezért az átlagosnál nagyobb mennyiség - főleg kalcium - bevitelére van szükség. Ha Ön az ásványianyag pótlására Tovita port és a várandósság során ajánlott multivitamint is akarja szedni, akkor ezt minden esetben beszélje meg kezelőorvosával!

Mikor és hogyan kell a Tovita port bevenni?
Étkezés közben vagy közvetlenül étkezés után, folyadékkal javasolt bevenni.
Kisgyermekeknél célszerű szilárd ételbe (pl. főzelék) keverve beadni.

Mennyi az ajánlott adag?
1 - 2 éves korig: 1x 1/2 adagolókanálnyi por/nap
3 - 8 éves korig: 1-2x1 adagolókanálnyi por/nap
9 - 25 éves korig: 2-3x1 adagolókanálnyi por/nap
26 - 40 éves korig: 1x1 adagolókanálnyi por/nap
41- 60 éves korig: 3x1 adagolókanálnyi por/nap
60 éves kor felett: 2-3x1 adagolókanálnyi por/nap

Várandós állapotban és szoptatás idején: 1-3x1 adagolókanálnyi por/nap

Csonttörés, csontritkulás esetén: 2-3x1 adagolókanálnyi por/nap

Rendszeres sportolás idején: 1-3x1 adagolókanálnyi por/nap

Egy adagolókanálnyi por kb. 1g

Milyen nem kívánt hatást válthat ki a Tovita?
Előírásszerű szedés esetén mellékhatás nem várható. A javasoltnál nagyobb adagok szedése esetén gyomorsavhiány és székrekedés előfordulhat, az adagok csökkentésével és naponta elegendő (2-3 l) folyadék fogyasztásával azonban a tünetek megszüntethetők. Amennyiben a felsoroltakon kívül egyéb kedvezőtlen hatást észlel, hagyja abba a készítmény szedését.

Mire fontos még ügyelni a Tovita szedése során?
A készítményt gyermekek elől mindig gondosan el kell zárni!

Mennyi ideig szedhető a Tovita?
A készítmény a kalcium pótlást indokoló állapot (pl. növekedési időszak, várandósság, változókor) vagy betegség (pl. csonttörés, csontritkulás) fennállása esetén folyamatosan szedhető. Csontritkulás kiegészítő kezelésére történő alkalmazásakor ügyeljen arra, hogy évente konzultáljon kezelőorvosával.

Hogyan kell tárolni a Tovita port?
Legfeljebb 25 °C-on, felbontás után jól lezárva.

Meddig használható fel a Tovita?
A csomagoláson jelzett időpontig használható fel a készítmény.
Kérjük, olvassa tovább ezt az ismertetőt, mert fontos információkat tartalmaz az Ön számára.

Egész életünk során fontos, hogy rendszeresen elegendő ásványi anyagot

- főleg kalciumot - juttassunk szervezetünkbe. Így 20-25 éves korunkra erős, a szervezetünket tartani és működtetni képes csontállomány alakul ki.

A későbbiekben a csontállomány csökkenésének és a csontritkulásnak a megelőzése a cél. A csonttömeg megőrzése szempontjából kritikus élethelyzetekben - várandós állapot, szoptatás, csonttörés - valamint rendszeres sportolás idején különösen megnövekszik a szervezet kalcium igénye.

A változókorral járó intenzív csontvesztés megakadályozásához és a csontritkulás gyógyszereinek kiegészítőjeként elengedhetetlenül szükséges a megemelt mennyiségű kalcium fogyasztása.

Napi kalciumszükséglet
1 - 2 éves korig: 600 mg/nap
3 - 8 éves korig: 800 - 1200 mg/nap
9 - 25 éves korig: 1200- 1500 mg/nap
26 - 40 éves korig: 1000 mg/nap
41- 60 éves korig: 1500 mg/nap
60 éves kor felett: 1200 -1500 mg/nap

Várandós állapotban és szoptatás idején: 1500 mg/nap
Csonttörés, csontritkulás esetén: 1500 mg/nap
Rendszeres sportolás idején: 500 mg/nap

Napjainkban Magyarországon a táplálkozás során naponta elfogyasztott kalcium mennyisége (beleértve egy adag tejterméket is) nem haladja meg a 400-600 mg-ot.

A fentiek alapján látható, hogy napjaink táplálkozási szokásai és lehetőségei miatt minden élethelyzetben és szinte minden életkorban kalcium pótlásra van szükségünk.

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.