Mama Drog feketenadálytőgyökér 50 g

Mama Drog feketenadálytőgyökér 50 g

Raktáron

A fekete nadálytő (Symphytum officinale L. Boraginaceae) „növényi csontkovács”-ként is ismert gyógynövény a humán- és állatgyógyászatban egyaránt. Leginkább a növény gyökerét használják – gyakran friss állapotban is –, de a levelek is előfordulnak feldolgozott készítmények formájában.

405 Ft
egységár: 8,09 Ft / g
Kosárba
EAN kód:5998534500392
Márka:Mama Drog
Kiszerelés:50 g
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Mama Drog feketenadálytőgyökér 50 g Részletes leírás

A fekete nadálytő (Symphytum officinale L. Boraginaceae) „növényi csontkovács”-ként is ismert gyógynövény a humán- és állatgyógyászatban egyaránt. Leginkább a növény gyökerét használják – gyakran friss állapotban is –, de a levelek is előfordulnak feldolgozott készítmények formájában. A tapasztalatokból ismert, később részben kísérleti úton is bizonyított seb- és csonthegesedésben, hegek gyógyulásában szerepet játszó granuláció, kallusz-képződés és szövet-regeneráció feltehetően a fekete nadálytő gyökér allantoin és poliszacharid tartalmának köszönhető. Gyulladás- és enyhe fájdalomcsillapító hatását pedig kifejezetten a polifenol származékoknak - köztük is a rozmarinsavnak - tulajdonítják. A fekete nadálytő gyökér hatóanyagainak, és ezek hatásának vizsgálata még további kutatások tárgyát képezi. A fekete nadálytő gyökér és kivonatai mind a népgyógyászati tapasztalatok, mint a tudományos vizsgálatok szerint kedvezően befolyásolják a sérülésekkel járó fájdalmat, gyulladást és az általános gyógyulási folyamatot. Előnyösen alkalmazhatóak zúzódások, rándulások, sportsérülések, baleseti sérülések, csípések okozta gyulladások, duzzanatok, véraláfutások, helyi bőrgyulladások, visszérgyulladások kezelésében. Javítják a szövet- regenerációt és a hegképződést. Ne alkalmazzuk a nadálytő készítményt túlérzékenység esetén! Terhesség és szoptatás idején, valamint kisgyermek esetében kérjük a kezelőorvos javaslatát.

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.