Japonica Femina Kapszula 60X

Japonica Femina Kapszula 60X

Nincs raktáron

A változókorban lévő nőknek Egyedi gyógynövény-kombináció: az illatos bazsarózsa hozzájárul a nők egészségéhez, a menopauzás panaszok enyhítéséhez és az idegrendszer működéséhez. a Ginkgo biloba segíti a korral csökkenő memória és kognitív funkciók megőrzését, valamint támogatja a szellemi teljesítőképességet és hozzájárul a vérkeringés egészséges működéséhez.

Kosárba
EAN kód:5999881296556
Márka:Japonica
Értesítés
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Japonica Femina Kapszula 60X Részletes leírás

A változókorban lévő nőknek

Egyedi gyógynövény-kombináció:

az illatos bazsarózsa hozzájárul a nők egészségéhez, a menopauzás panaszok enyhítéséhez és az idegrendszer működéséhez.
a Ginkgo biloba segíti a korral csökkenő memória és kognitív funkciók megőrzését, valamint támogatja a szellemi teljesítőképességet és hozzájárul a vérkeringés egészséges működéséhez.
az ázsiai ginzeng támogatja az egészséges kognitív funkciókat, a koncentrációt és koordinációs képességet, segíti megtartani a mentális egyensúlyt, emellett segíti a normál vérkeringést és növeli a fizikai teljesítőképességet.
a bambusz szilikatartalmának köszönhetően hozzájárul a csontok és ízületek egészségéhez.
az angyalgyökér hozzájárul az ízületek normál működésének fenntartásához. Hozzájárul a húgyutak egészségéhez.
Japonica Femina

hormonmentes
naponta 1 kapszula
1 doboz 2 havi adagot biztosít
A MENTÁLIS EGYENSÚLY, A HÚGYUTAK
ÉS AZ ÍZÜLETEK* EGÉSZSÉGÉNEK FENNTARTÁSÁÉRT
TUDJA MEG ÖN IS A JAPÁN NŐK TITKÁT! KÉSZÜLJÖN FEL ERRE AZ ÚTRA!
A változókor kezdetével Ön új életkorszakba lép. Bár minden nő életében jelentős fordulópontnak számít, ez egy természetes életszakasz. A hormonális változások hathatnak az Ön fizikai és érzelmi állapotára. Ezért fontos, hogy úgy tekintsen a változókorra, mint egy természetes biológiai folyamatra, amely nagyobb odafigyelésre és törődésre késztet.



VÁLTOZÓKOR? MENOPAUZA? KLIMAX?
Az életkor előrehaladtával megváltozik a női szervezet hormonális egyensúlya. A változókor elnevezés erre a változási folyamatra utal.
A változókort menopauzaként, klimaktérium/klimaxként is említik, bár a változókor a hosszú hormonális átállási folyamatra vonatkozik, a menopauza/klimaktérium/klimax pedig konkrét időtartamhoz kötött. A menopauza/ /klimaktérium/ klimax az utolsó vérzést követő időszakot jelöli, melyet egy éven belül nem követ újabb vérzés. Ezen időszak alatt a petefészek működése csökken, majd teljesen megszűnik.

A VÁLTOZÓKORRÓL ÉRTHETŐEN
A változókor komplex fizikai, lelki és mentális tünetekkel jár, egyénenként eltérő mértékben. Egyéni különbségek befolyásolhatják a változókor kezdetét és annak végét is. Jellemzően 50 éves kor körül jelentkezik, és lefutásának időszaka több évig (akár 10 évig) is elhúzódhat.

MELYEK A VÁLTOZÓKOR TÜNETEI?
A hormonális változások, a peteérés leállása, az ösztrogén és progeszteron hormonok termelődésének megszűnése a következő tüneteket okozhatja:

HŐHULLÁMOK
A 2005-ben lezárult Európai Menopauza Felmérés szerint - melyben 4201 nő vett részt – a nők 74%-a a menopauza leggyakoribb tüneteként a hőhullámot említi.1
Mit tapasztal pontosan? Hirtelen hőérzet jelentkezik a mellkason és az arcon, verejtékezés, néha hidegrázás, szorongás tapasztalható
Milyen gyakran jelentkeznek a hőhullámok? Általában naponta néhányszor, éjszaka gyakrabban
Fontos Tudni: A hőhullámok megzavarhatják az alvást és megakadályozhatják a szükséges pihenést, amely elengedhetetlen a testi-lelki egyensúly fenntartásához. A hőhullámok és az éjszakai izzadás - az ösztrogén csökkent szintjéhez kapcsolódóan - többszöri éjjeli ébredéshez vezethet, melyet nyugtalanság, idegesség kísér. Az alvás zaklatottsága miatt keletkező alváshiány nappali fáradtság formájában jelentkezhet.

1. Genazzani et al. The European Menopause Survey 2005: Women’s Perceptions on the Menopause and Postmenopausal Hormone Therapy. Gynecological Endocrinology. 2006 July. 22(7): 369-375.

ALVÁSZAVAROK, FÁRADTSÁG
a menopauza tüneteiről szóló interkontinentális felmérés alapján, 2013-ban az európai nők 73%-a jelentette, hogy alvászavarokkal küzd 2
a változókorban lévő nőknél az alvászavarok a hőhullámokkal és az éjjeli izzadással hozhatók kapcsolatba, ilyenkor az alvás felszínesebbé válik
az alvás a regenerálódás ideje testünk számára; ha a pihentető alvás nem valósul meg, az fáradtság és teljesítmény csökkenés formájában jelentkezhet a nap folyamán
Fontos Tudni: Az alvászavarok kiváltó okai sokrétűek lehetnek. Habár a menopauza alatt jelentkező éjszakai izzadás és a hőhullámok felszínesebb alvást, alvászavarokat eredményezhetnek, fontos a tünetek súlyosságát mérlegelni, szükség esetén szakorvoshoz fordulni.

HANGULATINGADOZÁS, INGERLÉKENYSÉG, IDEGESSÉG

a változókortól, a változástól való félelem nagyon gyakori jelenség, és hatással lehet az Ön lelki életére; ez nyugtalanságot, ingerlékenységet, idegességet okozhat
a hangulatingadozás a harmadik leggyakoribb tünet, ami miatt a változókorban lévő nők szakorvoshoz fordulnak3
Fontos Tudni: A változókor egy természetes életszakasz, mely nem szünteti meg a nőiességet. Nézzen szembe magabiztosan az Önre váró változásokkal, tekintsen megnyugvással erre az időszakra!

3. Genazzani et al. The European Menopause Survey 2005: Women’s Perceptions on the menopause and postmenopausal hormone therapy. Gynecological Endocrinology. 2006 July. 22(7): 369-375.

CSONTTÖMEG VESZTÉS
a menopauza alatti ösztrogénszint csökkenése és a csontritkulás (oszteoporózis) kialakulása között közvetlen kapcsolat áll fenn
a változókor kezdetétől csökken a nők csontállománya, mely idővel csontritkulást eredményezhet
változókorban a csontállomány akár évi 1-2 százalékkal is csökken, mindez rontja a csontok szilárdságát és rugalmasságát, így érzékenyebbé válnak az ütésekkel szemben, törések akár spontán is bekövetkezhetnek
a csontritkulást gyakran néma kórnak nevezik, mivel nem jár tünettel, fájdalommentesen fejlődik ki
Fontos Tudni: Változókorban lévő nőknek ajánlott elvégezni a csontsűrűség vizsgálatot, mely a csont szilárdságának mértékét vizsgálja. Az alacsony, vékonyabb nőknél nagyobb a csontritkulás kialakulásának kockázata, mivel csonttömegük eleve kisebb.

HÚGYÚTI PANASZOK
mivel a női hormonok minden szövetre, minden szervre hatással vannak, így csökkenésük, hiányuk kihat a húgyivarmirigyek hámjára is, a hám és a nyálkahártya elvékonyodik
az ösztrogénszint csökkenésével a húgyúti szerveknél egyfajta sorvadás jelentkezik, gyengül a húgyúti szervek védekezőképessége, az elvékonyodó hám sérülékenyebbé, különböző húgyúti fertőzésekre fogékonyabbá válik
a menopauzát követő időszakban gyakoribbak a húgyúti fertőzések4
Fontos Tudni: Változókorban gyakoribb az ismétlődő gyulladás, ezért fontos figyelni a gyulladás első jeleit. Amennyiben alhasi érzékenységet, gyakori vizelési ingert tapasztal, forduljon szakorvoshoz! Vizeletvizsgálat segítségével kimutatható az esetleges gyulladás.

A JAPONICA FEMINA EGYEDI
GYÓGYNÖVÉNY-KOMBINÁCIÓ
az illatos bazsarózsa hozzájárul a nők egészségéhez, a menopauzás panaszok enyhítéséhez és az idegrendszer működéséhez.
a Ginkgo biloba segíti a korral csökkenő memória és kognitív funkciók megőrzését, valamint támogatja a szellemi teljesítőképességet és hozzájárul a vérkeringés egészséges működéséhez.
az ázsiai ginzeng támogatja az egészséges kognitív funkciókat, a koncentrációt és koordinációs képességet, segíti megtartani a mentális egyensúlyt, emellett segíti a normál vérkeringést és növeli a fizikai teljesítőképességet.
a bambusz szilikatartalmának köszönhetően hozzájárul a csontok és ízületek egészségéhez.
az angyalgyökér hozzájárul az ízületek normál működésének fenntartásához. Hozzájárul a húgyutak egészségéhez.
ILLATOS BAZSARÓZSA
HOZZÁJÁRUL A NŐK EGÉSZSÉGÉHEZ
Az illatos bazsarózsát (más néven Paeonia lactiflora) hagyományos gyógynövényként tisztelik a japán kultúrában. A gyógynövények kincse kiállta a próbát, hiszen milliónyi ember évezredek óta használja.
A távol-keleti országokban évszázadokon át a legnépszerűbb növénynek számított. Császárok rajongtak érte, a hétköznapi emberek szintén nagyra becsülték. Európában viszonylag későn került a gyógynövények közé, a XII. században azonban már írtak róla.
A távol-keleti gyógyászatban nem illatos virágját, hanem gyökerét használják. Az illatos bazsarózsa hozzájárul a nők egészségéhez, a menopauzás panaszok enyhítéséhez és az idegrendszer normál működéséhez.
A bazsarózsa hozzájárul a hőhullámok és az éjszakai izzadás enyhítéséhez.5

5. Pénzes, R., Boldizsár I., Béni Sz., Kéry, Á., Alberti Á. Gyógyszerészet 61. 2017. 84-89.

ÁZSIAI GINZENG
NÖVELI A FIZIKAI TELJESÍTŐKÉPESSÉGET
Az ázsiai ginzenget, mint az egyik legrégebben termesztett és alkalmazott gyógynövényt tartják számon, termesztése több száz éve folyik. Japánban, Kínában honos, ahol az élet gyökerének nevezik, a leggyakrabban fogyasztott gyógynövények egyike a világon, az utóbbi évtizedekben nálunk is széles körben használják. Gyógyászatban használt része a kb. 60 cm magas, legalább 4 éves növény gyakran 20 cm hosszúra is megnövő gyökere.
A ginzeng széles felhasználási területét a gyökérben megtalálható szaponinok csoportjába tartozó ginzenozidok biztosítják. A ginszenggyökér a szaponinokon kívül számos tápanyagot, E- és B-vitamint, ásványi anyagokat (mangán, réz, cink) és poliszacharidokat, továbbá szterineket, flavonoidokat, illóolajokat tartalmaz. Az ázsiai ginzeng gyökerét adaptogén tulajdonsága miatt a gyengeség, fáradtság, fizikai és mentális teljesítmény támogatására alkalmazzák.

BAMBUSZ
HOZZÁJÁRUL A CSONTOK,
ÍZÜLETEK EGÉSZSÉGÉHEZ
A bambusz, melyet a szerencse növényének tartanak, az egyik legértékesebb növény a világon. Az örökzöld levelű növény már hazánkban is egyre népszerűbb, a bambuszlevél flavonoidjai gátolják az aktív oxigén eredetű szabadgyököket. Szilikatartalmának köszönhetően hozzájárul a csontok és ízületek egészségéhez.

GINKGO BILOBA
SEGÍTI A MEMÓRIA ÉS KOGNITÍV
FUNKCIÓK MEGŐRZÉSÉT
A Ginkgo biloba, magyarul páfrányfenyő, az egyik leghosszabb életű növény, ezer évnél idősebb példányok is ismeretesek. Távol-keleten az élet gyökerének nevezik, és szent faként tisztelik. A japán ginkgo név ezüstbarackot jelent (mely utal a mag megjelenésére), a biloba pedig a kétkaréjú levélre utal. A gingko hatóanyagát a gingko levélből nyerik, mely rendkívül aktív flavonoidokat tartalmaz, melyek antioxidáns hatásúak, és segítenek megkötni a szabad gyököket.
A Gingko biloba a ginzenggyökérrel társítva, egymást erősítve hozzájárul a kognitív funkciók egészséges működéséhez,8 támogatja a csökkenő memória megőrzését.

ANGYALGYÖKÉR
HOZZÁJÁRUL A HÚGYUTAK EGÉSZSÉGÉHEZ
A távol-keleti országokban az angyalgyökeret „női ginzeng”-nek nevezik. Az angyalgyökér kínai megfelelője a Dong Quai, mely a visszatérés állapotát jelenti - sugallja a normális, rendes menstruációs ciklushoz való visszatérést. Ez az üreges szárú növény Japánban és Kínában honos. Mintegy két és fél méter magasra is megnő, fehér virágai fürtökben nőnek. Az angyalgyökér hozzájárul a húgyutak egészségéhez, az ízületek normál működésének fenntartásához.

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.