Mama Drog medveszőlőlevél 50 g

Mama Drog medveszőlőlevél 50 g

Raktáron

A medveszőlőlevél teája fertőzésgátló,  baktériumölő hatással rendelkezik, így kiválóan alkalmazható húgyúti fertőzések esetén. .

477 Ft
egységár: 9,54 Ft / g
Kosárba
EAN kód:5998534500736
Márka:Mama Drog
Kiszerelés:50 g
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Mama Drog medveszőlőlevél 50 g Részletes leírás

A medveszőlőlevél tea jótékony összetevőinek köszönhetően enyhíti a kezdeti stádiumban levő húgyúti fertőzéseket. Nagyon jó hatással lehet a prosztata eredetű panaszokra is. 
Összehúzó és kötő hatása miatt eredményesen használható a hasmenés kezelésére is. A medveszőlőlevél borogatás nagyon jó hatással van a sebekre is. 

A medveszőlőlevél fő hatásáért felelős hidrokinon csak lúgos közegben (pH > 8) szabadul fel, ezért ajánlatos, hogy  a kúra alatt kerüljük bizonyos táplálékok –  főleg a húsfélék – fogyasztását, amik a vizeletet savassá tehetik. Az étrendünk ilyenkor inkább zöldségekből, gyümölcsökből és tejből álljon. Bevált módszer, ha a kúra alatt lúgos gyógyvizeket (Salvus, Füredi lúgos) fogyasztunk, vagy napi 3-4-szer 1 késhegynyi szódabikarbónát veszünk be, ami biztosítja a vizelet lúgos kémhatását.

Elkészítés:
macerátum (áztatmány): 3 teáskanál (3g) jól felaprított levelet 1,5 dl hideg vízzel öntsünk le, majd lefedve hagyjuk állni 6-12 óráig. Fogyasztás előtt kissé melegítsük fel.

forrázat: 3 teáskanál jól felaprított medveszőlőlevelet öntsünk le 1,5 dl forrásban lévő vízzel, majd lefedve 10 percig hagyjuk állni.

Napi adag: maximum 4 csésze, legfeljebb 1 héten át. Általában 4-5 nap alatt már kifejti a jótékony hatását.

Inkább macerátum készítését, vagyis a hideg vizes áztatást ajánljuk, a fő hatásért felelős hidrokinon-számazékok ugyanis ezzel a módszerrel is kioldódnak a drogból, a tea cseranyagtartalma azonban lényegesen alacsonyabb lesz, így nem irritálja annyira a gyomor nyálkahártyáját!

A medveszőlőlevél tea fogyasztása nem ajánlott 5 napnál tovább, mert nagy mennyiségben toxikus lehet és májkárosodás alakulhat ki. Rövidtávú és megfelelő mennyiségű tea fogyasztása esetén nem jelentkeznek mellékhatások.

Terhes és szoptató anyáknak, illetve 12 év alatti gyermekeknek nem ajánlott a fogyasztása!



Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.