Mama Drog zöld tea szálas 50 g

Mama Drog zöld tea szálas 50 g

Nincs raktáron

A kiváló ízű zöld tea a világ minden táján népszerű. Antioxidáns hatásairól ismert, tisztít, megerősít, véd. Melegebb napokra is kiválóan alkalmas, esetleg citrusfélékkel kombinálva. .

Kosárba
EAN kód:5998534501351
Márka:Mama Drog
Kiszerelés:50 g
Értesítés
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Mama Drog zöld tea szálas 50 g Részletes leírás

A zöld teafogyasztás története szorosan összefügg az egészségre gyakorolt jótékony ​​hatásával. 1191-ben Eisai buddhista szerzetes összegezte  a Tea című könyvében.E könyvben olvasható többek között a tea jótékony hatásáról a szívrendszerre az agyműködésre és kiválóan alkalmas a másnaposság csillapítására is.

A zöld teát a hagyományos orvoslás több ezer éve ajánlja. És mivel bizonyított eredményeket ért el, a zöld tea mindig is számos tudományos tanulmánynak volt kitéve.

Napjainkban a zöld tea kémiai  összetétele már ismert : a zöld tea főként katechineket,koffeint (TEIN) és  aminosav theaninet tartalmaz. Szintén kimutathatóak  benne vitaminok (B1, B2, niacin, C, E, P), ásványi anyagok (kalcium, cink, a foszfor, mangán, réz, bór), pektin, klorofill, szénhidrátok és a szaponinok.

Élénkítő hatás:
Nagyon gyakran, a zöld teát  az idegrendszer serkentésére, , kimerültség ellen, az emlékezet növelésére és a koncentráció javítására alkalmazzák.Hála a koffein tartalmának, ami egy csészére körülbelül 20 mg, a zöld teát ivók úgy érzik áramlik beléjük  az energia, növekedik a teljesítmény (mentális és fizikai) képességük ,és a jó hangulatuk. A "tea" koffein kötődik a tanninokhoz, és a vérbe lassabban jut el, mint a "kávé". Ezért hosszabb a hatékonysága és nem terheli a szív és érrendszert . A legtöbb koffeint az első öntvén tartalmazza. Biztonságos napi adag 200-250 mg koffein.

A zöld tea elkészítésének módja:
A legfontosabb dolog az, hogy a zöld teát nem forró vízzel öntjük le. A  tealevelek áztatási ideje az adott tea típusától függ.
Általánosságban javasolt  egy csészéhez  (250 ml) körülbelül 2 teáskanálnyi tea (4-5 g).
A víz legyen friss, kb. 80 ° C-os meleg. Túl magas hőmérséklet tönkreteszi a vitaminokat és az antioxidánsokat,ezért keserű ízű italt kapunk. Zöld teákat többször is le lehet önteni. Ajánlatos meghosszabbítani az egyes öntvények kioldódási idejét.
A második öntvény a legjobb minöségű . A megfelelően előkészített zöld tea gazdag ízzel és kellemes illattal rendelkezik. Az aroma gyakran hordoz virág vagy gyümölcs ízeket. Sok esetben a zöld tea enyhén frissítő és természetesen édes. Az öntvény lehet halványsárga vagy sárgásbarna és mély aranyszínű színű is.
Szakemberek naponta 1 liter zöld teát javasolnak fogyasztani.

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.