Naturtanya cink-biszglicinát tabletta 60 db

Naturtanya cink-biszglicinát tabletta 60 db

Raktáron

Natur Tanya® Cink-biszglicinát - Kizárólag 100%-ban cink-biszglicinátból származó, maximális mennyiségű aminosav kelát formájú, magas biohasznosulású szerves cink Natur Tanya® SZERVES CINK-BISZGLICINÁT TABLETTA Kizárólag 100%-ban cink-biszglicinátból származó, maximális mennyiségű aminosav kelát formájú, jól hasznosuló szerves cink.

2 374 Ft
egységár: 39,56 Ft / db
Kosárba
EAN kód:5999565081881
Márka:Naturtanya
Kiszerelés:60 db
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Naturtanya cink-biszglicinát tabletta 60 db Részletes leírás

Natur Tanya® Cink-biszglicinát - Kizárólag 100%-ban cink-biszglicinátból származó, maximális mennyiségű aminosav kelát formájú, magas biohasznosulású szerves cink
Natur Tanya® SZERVES CINK-BISZGLICINÁT TABLETTA
Kizárólag 100%-ban cink-biszglicinátból származó, maximális mennyiségű aminosav kelát formájú, jól hasznosuló szerves cink. A cink-biszglicinát 143,4%-kal magasabb biohasznosulással rendelkezik a szerves cink sóval (cink-glükonáttal) összehasonlítva.
ESSZENCIÁLIS, ANTIOXIDÁNS ÁSVÁNYI ANYAG
SEGÍTI AZ IMMUNRENDSZER EGÉSZSÉGÉT
HOZZÁJÁRUL A SEJTEK VÉDELMÉHEZ
TÁMOGATJA A TERMÉKENYSÉGET
A CINK AZ INZULIN HORMON AZ ÖSSZETEVŐJE
143,4%-KAL MAGASABB BIOHASZNULÁS A GYAKRAN HASZNÁLT SZERVES CINK-GLÜKONÁTTAL ÖSSZEHASONLÍTVA
JÓL TOLERÁLHATÓ, NEM OKOZ GYOMOR-BÉLRENDSZERI PANASZOKAT

VEGÁN KÉSZÍTMÉNY, TITÁN-DIOXID MENTES FORMULA

LAKTÓZ ÉS GLUTÉNMENTES

NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES TARTÓSÍTÓSZERT, SZÍNEZÉKET ÉS AROMÁT

FÜGGETLEN LABORBAN BEVIZSGÁLT ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ!

NAPONTA 1 FILMTABLETTA ELEGENDŐ
KÖNNYEN NYELHETŐ, 2 HÓNAPRA ELEGENDŐ MENNYISÉG
A cink-biszglicinát és más cink-formák felszívódása/biohasznosulása
A cink aktív transzport útján, aminosavakhoz, kismolekulájú fehérjékhez kötődve, szívódik fel a vékonybél kezdeti és részben a középső szakaszán. A cink-biszglicinát 143,4%-kal nagyobb biohasznosulásra képes a cink-glükonáthoz képest. (forrás: Gandia, P., Bour, D., Maurette, J. M., Donazzolo, Y., Duchene, P., Béjot, M., & Houin, G. (2007). A bioavailability study comparing two oral formulations containing zinc (Zn bis-glycinate vs. Zn gluconate )

CINK BISZGLICINÁT > CINK GLÜKONÁT = CINK-CITRÁT > CINK-OXID
FONTOS MEGJEGYEZNI, HOGY A LEGGYAKRABBAN HASZNÁLT SZERVES CINK FORMÁK - A CINK-GLÜKONÁT ÉS CINK-CITRÁT FELSZÍVÓDÁSA MEGEGYEZIK, NINCS LÉNYEGES KÜLÖNBSÉG KÖZÖTTÜK. A SZERVETLEN CINK-OXID FELSZÍVÓDÁSA SZIGNIFIKÁNSAN ALACSONYABB, A SZERVES CINK-GLÜKONÁTTAL ÉS CITRÁTTAL ÖSSZEHASONLÍTVA.
(forrás: Wegmüller, R., Tay, F., Zeder, C., Brnic, M., & Hurrell, R. F. (2014). Zinc absorption by young adults from supplemental zinc citrate is comparable with that from zinc gluconate and higher than from zinc oxide. The Journal of nutrition, 144(2), 132–136.)

TERMÉKÜNKBEN MEGTALÁLHATÓ CINK-BISZGLICINÁT VISZONT JOBB BIOHASZNOSULÁSSAL RENDELKEZIK A SZERVES CINK SÓVAL (CINK-GLÜKONÁTTAL) ÖSSZEHASONLÍTVA, EGÉSZSÉGES EMBEREKEN VIZSGÁLVA.
(forrás: Gandia, P., Bour, D., Maurette, J. M., Donazzolo, Y., Duchene, P., Béjot, M., & Houin, G. (2007). A bioavailability study comparing two oral formulations containing zinc (Zn bis-glycinate vs. Zn gluconate) after a single administration to twelve healthy female volunteers. International journal for vitamin and nutrition research. Internationale Zeitschrift fur Vitamin- und Ernahrungsforschung. Journal international de vitaminologie et de nutrition, 77(4), 243–248.)

Négy dologgal is magyarázható a cink-biszglicinát felszívódása
1. Először is, minden glicin molekula két funkciós csoportot tartalmaz (karboxil csoport, amino csoport), amelyek képesek kovalens és koordinált kovalens kötésekkel kötődni a cink ionhoz.

2. Másodszor a glicin a cinkionnal gyűrűszerkezetet tud létrehozni ezáltal energetikailag stabil szerkezetet jön létre

3. Alacsony molekulatömegének (

4. Az 1:2 fém (cink)-ligand (glicin) arány korlátozza a fém felszívódását gátló étrendi inhibitorokkal való reakciót, és megakadályozza, hogy a fém részt vegyen az oxidációs reakciókban/folyamatokban.

(forrás: Gandia, P., Bour, D., Maurette, J. M., Donazzolo, Y., Duchene, P., Béjot, M., & Houin, G. (2007). A bioavailability study comparing two oral formulations containing zinc (Zn bis-glycinate vs. Zn gluconate) after a single administration to twelve healthy female volunteers. International journal for vitamin and nutrition research. Internationale Zeitschrift fur Vitamin- und Ernahrungsforschung. Journal international de vitaminologie et de nutrition, 77(4), 243–248.)

A cink-biszglicinát jellemzői
stabil cink forma
kivaló biohasznosulás
jól tolerálható
nem okoz gyomor-bélrendszerei panaszokat vízben jól oldódik
a gyomor savas közegében is stabil
biztonságos, hosszú távon alkalmazható
A cink felszívódása a bevitel mennyiségétől, az alkalmazott beviteli hatóanyagformától és más anyagok jelenlététől függ; a kalcium, élelmi rostok, és a fitátok befolyásolhatják a felszívódását és a biohasznosulását.
Ez az oka annak, hogy a vegán életmódot követők gyakran cinkhiánnyal szembesülnek, hiszen ételük élelmi rostban gazdag, viszont így az állati eredetű (jobban hasznosuló) cinkforrástól mentes. Megfigyelték továbbá, hogy a gabonaféléken alapuló, úgynevezett makrobiotikus táplálkozás elégtelen cinkbevitellel járhat. Lázzal járó megbetegedések, fertőzések és várandósság csökkentheti a vérplazma cink koncentrációját.

Termékünk filmtablettánként 25 mg szerves kötésű cinket tartalmaz cink-biszglicinát formában, amelyek kis méretük miatt könnyen nyelhetőek. A 25 mg szerves cink, a napi ajánlott beviteli szükséglet 250%-át tartalmazza.
A szerves cink hozzájárul:
a termékenyég és szaporodás fenntartásához
a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez (antioxidáns hatása révén)
az immunrendszer egészséges működéséhez
a normál szellemi működés fenntartásához és kognitív funkciókhoz
a normál látás fenntartásához
a vér normál tesztoszteronszintjének megtartásához
az egészséges csontok megtartásához
a haj-, bőr-, köröm egészséges állapotának fenntartásához
a normál DNS-szintézishez
valamint szerepet játszik a normál fehérjeszintézisben
a cink részt vesz a normál sav–bázis egyensúly fenntartásában, a makrotápanyagok, a szénhidrátok és a zsírsavak egészséges anyagcseréjében
Tudtad a cinkről, hogy…?
A cink a szervezet számára nélkülözhetetlen, esszenciális, antioxidáns ásványi anyag, amely hozzájárul termékenység támogatásához, a sejtek védelméhez és az immunrendszer egészségéhez, szerves formában.
számos metalloenzim (fémiont tartalmazó enzim) alkotórésze, több száz enzimben megtalálták (>300), ezért számos biológiai funkcióval rendelkezik.
egy sor hormon receptor és fehérje kulcsfontosságú strukturális komponense, amik hozzájárulnak az egészséges, kiegyensúlyozott kedélyállapothoz és immunfunkcióhoz
a vércukorszint szabályozásában szerepet játszó inzulin hormonnak az összetevője
fontos szerepet játszik a genetikai örökítőanyag stabilizálásában, az emberi genom körülbelül 1%-a cinktartalmú fehérje, melyek fontos szerepet töltenek be a génexpresszió szabályozásában
lényeges szerepe van az egészséges egyedfejlődésben és az egészség fenntartásában
a szervezetünkben lévő cink mennyiségének 9%-a, a bőrben található, és szükséges a sebgyógyulás folyamatában, illetve a bőr szépségéhez és egészségéhez
stabilizálja a sejtszintű komponensek és membránok molekuláris struktúráját ezért közreműködik a sejtek és a szervezet integritásának fenntartásban
a cinktartalmú enzimek részt vesznek a szénhidrát-, zsír- és fehérjemetabolizmusban, valamint a nukleinsav szintézisben
a cinkbevitel különösen ajánlott rendszeres alkoholt fogyasztók körében, mert az alkohol csökkenti a cink bélben való felszívódását, és növeli a vizelettel történő cinkkiválasztást
Hol fordul elő a cink az emberi szervezetben?
A szervezet nem tud nagy mennyiségű cinket raktározni, viszonylag gyorsan kimerül a szervezetből.
Nagy mennyiségben megtalálható a szem szivárványhártyájában, ideghártyájában, a sejtek magjában, a csontokban, a prosztatában (dülmirigy), a hasnyálmirigy inzulintermelő sejtjeiben (az inzulin cinkionokkal alkotott komplexként tárolódik), a májban, a hajban, a vörösvérsejtekben (egy enzim részeként).

Milyen élettani hatásai vannak a cinknek?
Fontos szerepet játszik a DNS, az RNS, a fehérje, a szénhidrát és a vitamin anyagcsere szabályozásában, nélkülözhetetlen az immunrendszer működéséhez. Példaként említve egy cink-függő enzim elősegíti a táplálékban előforduló folsav formák (pteroilpoliglutamátok), szabad folsavvá (pteroilmonoglutaminsav) való átalakítását, lehetővé téve az élelemiszerben előforduló folátok szervezetben való hasznosítását.
A cink részt vesz az antioxidáns védelemben is. Kapcsolódni tud a thiol csoportokhoz a fehérjékben, így azok kevésbé érzékenyek lesznek ezáltal az oxidációra. A redox-reaktív fémek eltávolításával, amilyen a vas és a réz a fehérjékben és a lipidekben, a cink csökkenti a hidroxil szabadgyökök fémek által indukált termelődését, így védi a makromolekulákat. A cink serkenti a metallothionein expresszióját és növeli a kataláz aktivitását: mindkettő semlegesíti a KÁROS reaktív oxigén szabadgyököket (ROS). A megnövekedett oxidatív stressz hatására a cink távozik a metallothioneinből, így az feltehetőleg felszabadul más fehérje számára. A cink antioxidáns enzimek kofaktora, mint amilyen a réz/cink-szuperoxid diszmutáz.

A cink fontos kofaktor a csontmátrix különböző összetevőinek szintézisével foglalkozó enzimekben és rendkívül fontos szerepet játszik a csontlerakódás és -reszorpció szabályozásában. A cink továbbá strukturális szerepet játszik a csontmátrixban. A csont hidroxiapatit kristályokból áll, mely cink-fluorid komplexet tartalmaz. A cink elősegíti a csontok mineralizációját is, mivel az alkalikus foszfatáz enzim kofaktora; egyes tanulmányok kimutatták, hogy a szérum cinkkoncentráció csökkenhet, vagy a cink kiürülése nagyobb lehet csontbetegségek esetén (pl. csontritkulás, csökkent csontsűrűség). A cink továbbá serkenti a sejtszintű fehérjeszintézist.

A cink kognitív funkciókra kifejtett hatása azzal bizonyítható, hogy a központi idegrendszerben a cink neuroszekréciós elem vagy kofaktor és nagy mennyiségben megtalálható bizonyos neuronok, az úgynevezett cinktartalmú neuronok (idegsejt) szinaptikus hólyagjaiban.

A cink szerepet játszik a nők és a férfiak szaporodásában is. A spermaképződés egy cinkfüggő folyamat és az ondó igen gazdag cinkben. A cinktartalmú transzkripciós faktorok egyik fontos fajtája a szteroid/pajzsmirigy receptorok családja, melyek a számos hormonális és metabolikus jelzésre történő biológiai válasz közvetítéséért felelősek. Az alacsony cinkbevitel együtt jár számos hormon (többek között a tesztoszteron) alacsony keringő koncentrációjával.

A cink sav-bázis egyensúlyban betöltött szerepe a következőképpen magyarázható (kicsit tudományos szemmel)
A cinknek fontos strukturális, szabályozó és katalizátor szerepe van számos enzim esetében. A karboanhidráz egy cink metalloenzim, ahol a cink közvetlenül részt vesz a katalitikus folyamatban. A vér és az extracelluláris folyadék pH-ját a pufferrendszerek jelenléte szabályozza, melyek kiegyenlítik a változásokat, melyeket a sejt anyagcsere túlnyomóan savas jellege, vagy a savak étkezéssel történő bevitele okoz.
A belső környezet állandóságának egyik fontos tényezője a vegyhatás (pH). A vegyhatás a hidrogén-ion koncentrációt jelenti. Savas vegyhatás esetén a hidrogén ion koncentráció magasabb. Valamely oldat vegyhatásának a stabilitását az ún. pufferendszerek tartják fennt.

A legfőbb pufferrendszer bikarbonát alapú (HCO3-). A vérben az oxidatív metabolizmus legfontosabb mellékterméke a CO2, mely szén-anhidráz jelenlétében reagál a vízzel és szénsav képződik (H2CO3), mely viszonylag instabil és hajlamos szétválni H+-ra és HCO3-ra.

tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), csomósodást gátló anyagok (kalcium-foszfátok, szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói), szerves cink (cink-biszglicinát), fényezőanyag (zsírsavak), színtelen bevonat [tömegnövelő szerek (hidroxipropil-metil-cellulóz, hidroxipropil-cellulóz), nedvesítőszer (glicerin)].

A vörösvérsejtek pufferkapcaitása abban rejlik, hogy a hemoglobin is képes a H+-t megkötni, ezáltal csökkentve a savasodást. Nem megfelelő cinkbevitel esetében kimutatták, hogy csökken a vörösvértestek karboanhidráz aktivitása.

Nettó tömeg: 30 g (60 db)

Adagolási javaslat: Napi 1 filmtabletta, lehetőleg étkezés közben, bő folyadékkal lenyelve.

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.