Herbys bio feketekömény olaj hidegen sajtolt 30 ml

Herbys bio feketekömény olaj hidegen sajtolt 30 ml

Raktáron

A feketekömény (Nigella sativa) Ázsiában és a Közel-Keleten őshonos kis virágos növény, melynek magjait és olaját több mint 4500 éve használják a gyógyászatban, a légzőrendszer, az emésztőrendszer, a keringési- és az immunrendszer megerősítésére.

1 787 Ft
egységár: 59,57 Ft / ml
Kosárba
EAN kód:5999566360039
Márka:Herbys
Kiszerelés:30 ml
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Herbys bio feketekömény olaj hidegen sajtolt 30 ml Részletes leírás

A feketekömény (Nigella sativa) Ázsiában és a Közel-Keleten őshonos kis virágos növény, melynek magjait és olaját több mint 4500 éve használják a gyógyászatban, a légzőrendszer, az emésztőrendszer, a keringési- és az immunrendszer megerősítésére. A feketekömény magolaj karakteres ízű, köményhez vagy oregánóhoz hasonló, kissé keserű és fűszeres. A herby’s feketekömény magolaj Egyiptomban termesztett feketekömény magból készül, hidegen sajtolással. Ha túl erősnek találod az ízét érdemes egy kis mézzel vagy citromlével elkeverve fogyasztani. Rengeteg ásványi anyagot és aminosavat tartalmaz, melyek erősítik az szervezet védekezőképességét és megvédhetik a sejteket a károsító hatásoktól.
Olajának fő hatóanyaga a timokinon melynek szervezetre gyakorolt jótékony hatása klinikailag is bizonyított. A timokinon csökkentheti a felsőlégúti gyulladást, ellazíthatja a légúti izmokat ezáltal segíthet az asztma tünteinek enyhítésében és a hosszú távú kezelésében. A feketekömény olajban lévő keserű- és cserzőanyagok tágíthatják a hörgőket és váladékoldó hatásúak lehetnek, ami az asztmánál lényegesen megkönnyíti a mindennapokat és segíti a gyógykezelések hatékonyságát.
Gyulladáscsökkentő hatása, valamint erős vírus- és baktériumölő tulajdonsága orvosolhatja a náthát, a köhögést és az influenzás fertőzéseket, segítheti a megfázás és a tüdőgyulladás gyorsabb leküzdését, emellett megerősítheti az immunrendszert, hogy ezek a betegségek messziről elkerüljenek. Méregtelenítő hatása csökkentheti a daganatos és autoimmun betegségek kezelésére használatos szerek májkárosító hatásait.
Kutatások azt mutatják, hogy a feketekömény magolaj elősegítheti a fogyást, csökkentheti a vércukor- és koleszterinszintet, továbbá segíthet csökkenteni a testtömeg-indexet az elhízásban, metabolikus szindrómában vagy 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőknél.
Rendszeres fogyasztása csökkentheti az ideggyulladást, ezáltal segíthet megelőzni az olyan agyi rendellenesség kialakulását, mint az Alzheimer-kór vagy a Parkinson-kór. Idegrendszerünk karbantartására kiváló lehet a dió-, lenmag-, és feketekömény magolaj keverékének mindennapos fogyasztása.
Jó hatással lehet a női és férfi hormonháztartásra egyaránt. Serkentheti a tesztoszteront (férfi nemi hormont) termelő sejteket ezáltal javíthatja a férfiak nemzőképességét és megelőzheti a férfi meddőséget.
Használhatod különféle bőrbetegségek kezelésére mind belsőleg, mind külsőleg. Külsőleg vékonyan felkenve az adott testfelületre, így kezelhető a pikkelysömör, az ekcéma, a pattanások és az aknék. Csökkentheti a viszketést, elősegítheti a gyulladt bőrrészek gyógyulását, és ezáltal segíthet bőröd egészségének helyreállításában és megőrzésében.
Természetes hidratálóként csökkentheti a fejbőr és a haj szárazságát és segíthet megakadályozni a korpásodást. Magas antioxidáns-tartalmának köszönhetően lágyítja, kondicionálja a hajszálakat. Az olajban lévő aminosavak, esszenciális zsírsavak, valamint A-, B-, és C-vitaminok elősegíthetik a hajnövekedést és támogatják a hajszálak regenerálódását.
Napi 1 teáskanál (2 ml) önmagában fogyasztva vagy salátába, készételbe keverve. Az olaj fogyasztásánál vegyük figyelembe, hogy az eredeti, pozitív tulajdonságait hőkezelés nélkül tartja meg.
Várandós vagy szoptató nőknek kerülniük kell a fekete magolaj alkalmazását, kivéve kis mennyiségben ételek ízesítésére, vagy külsőleg használva.
Gyerekektől elzárva tartandó! Tárolása fénytől védett, száraz, hűvös helyen javasolt zárt kupakkal.

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.