Zöldvér Kombucha koncentrátum Inulinnal

Zöldvér Kombucha koncentrátum Inulinnal

Nincs raktáron

a Kombucha tea rendszeres fogyasztása jó hatással van a diabéteszben szenvedőkre, különösen a máj-vese funkciók tekintetében.

Kosárba
EAN kód:5998219300422
Márka:Zöldvér
Kiszerelés:500 ml
Értesítés
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Zöldvér Kombucha koncentrátum Inulinnal Részletes leírás

Zöldvér kombucha koncentrátum inulinnal - 500ml

A Kombucha fogyasztása az emberi szervezetre gyakorolt hatásai miatt vált népszerűvé. Az élesztőgombák és baktériumok által termelt összetevők hozzájárulhatnak az egészséges életmód fenntartásához. Írásos forrás szerint a gombakultúra előállít szerves savakat (pl.: ecetsav, oxálsav, glükonsav, glükuronsav, jobbra forgató (L+) tejsav, citromsav, foszforsav, almasav), enzimeket (pl.: proteáz, amiláz, kataláz, lipáz), valamint, lipideket, zsírsavakat, szterolokat, monoszacharidokat, diszacharidokat, etil-alkoholt, vitaminokat (pl.: C-, B csoportja, D-vitamin).

A Kombucha tea rendszeres fogyasztása, megfelelő körültekintés mellett ajánlott, mint funkcionális kiegészítő a cukorbetegség kezelésére és megelőzésére.
A Kombucha fekete tea antibakteriális, emésztőrendszerre jótékony hatású, támogatja a mikrobiom összetételét.

Az INULIN, vízben oldódó nagyméretű rost, amely a bélben sértetlen marad (sem az emberi szájban, sem az emésztőszervekben nincs olyan enzim, amely képes lenne feloldani vagy megemészteni), így magához vonzza a hasznos baktériumokat táplálkozásra.

Az utóbbi néhány évben a „funkcionális élelmiszer” kifejezés új fogalommá vált a táplálkozástudományban. Funkcionális élelmiszerek olyan élelmiszerek, melyek az emberi szervezetbe jutva a bélrendszer mikrokörnyezetének helyváltoztatásával az ember egészségére pozitív hatással vannak, vagy bizonyos betegségek kialakulásának kockázatát csökkentik.

Ebbe a csoportba tartoznak:
- probiotikumok
- prebiotikumok
- szimbiotikumok

A probiotikumok: élő mikroorganizmusok, amik a táplálékkal együtt bekerülve a bélbe segítik az ott lévő állandó flóra fenntartását. A bélflóra fontos funkciót tölt be az emésztésben, a koleszterin anyagcserében és a kórokozó baktériumok megtelepedésének megakadályozásában. Ahhoz, hogy egy mikroorganizmust probiotikumnak nevezzenek, bizonyítottan az egészségre kedvező hatással kell legyen. Ellenállónak kell lenniük a gyártási folyamatokkal és az emésztőnedvekkel szemben, hiszen csak az életképes mikroorganizmusok képesek a vastagbélben kifejteni jótékony hatásukat. (megtalálhatók a tejtermékekben)

A prebiotikumok: olyan anyagok, amelyek ellenállnak az emésztőenzimeknek, ezáltal változatlan formában jutnak el a vastagbélig, ahol serkentik a bélflórában lévő hasznos baktériumok szaporodását. Fokozzák a probiotikumok szaporodását, és ezzel párhuzamosan gátolják a káros baktériumok megtapadását a bélben. Elősegítik egyes ásványi anyagok felszívódását.

A szimbiotikumok: a pre- és probiotikumok együttesét jelenti, ahol a két előnyös tényező összegződik, hogy egymást segítő szinbiózisban legyenek.

Az ananász a Broméliafélék családjába tartozó, tőlevélrózsás növény. Magas vitamintartalmának és a benne található bromelain nevű (fehérjebontó) enzimnek köszönhetően a legegészségesebb gyümölcsök egyike.

A papaya a természetgyógyászatban régen ismert gyógynövény, az egyetlen, amely jelentős mennyiségű papain enzimet tartalmaz. A papain az emésztés során elbontja a fehérjéket, és így azok könnyen emészthetővé válnak.

A csipkebogyóban A-, B1-, B2-, és K-vitamin található benne, de legfontosabb hatóanyaga a természetes a C-vitamin.

A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, az idegrendszer normál működéséhez. Fokozza a vas felszívódását, hozzájárul a megfelelő kollagén képződéshez és ezen keresztül az erek, a bőr, a fogak, a fogíny, a porcok és a csontok normál állapotának fenntartásához.
Kombucha Jakab

500 ml koncentrátumból 4,5 L kombucha ital készíthető.

Átlagos tápérték 100 ml termékben:
Energia 34,3/8,2 kJ/kcal
Zsír 0 g
- melyből telített zsírsavak 0 g
Szénhidrát 24 g
- amelyből cukrok 20 g
Fehérje 0 g
Só 0 g

Összetevők:
Kombucha koncentrátum (víz, cukor, fekete tea, kombucha gomba), inulin (15%), 100%-os ananászlé (1,6%), csipkebogyó (0,4%), zöldpapaya (0,08%), c-vitamin (0,132%).

Felhasználási útmutató:
Naponta 1-3 alkalommal 3 evőkanál (25 ml) koncentrátum 2 dl folyadékkal hígítva fogyasztható. Felbontás után hűtőben tárolva 15 napig fogyasztható! Hígítási arány: 1:8.

Figyelmeztetés
A terméket kisgyermekek elől elzárva kell tartani! A koncentrátumban előforduló esetleges szálasodás, üledék-, gázképződés természetes folyamat. Az íz, illat változhat, ez a folyamatos élettevékenységre jellemző tulajdonság.


               

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.