Vita Crystal Hyaluron Collagen kapszula

Vita Crystal Hyaluron Collagen kapszula

Nincs raktáron

A hialuronsav és a kollagén hozzájárulhat az ízületek, izmok és porcok egészséges működéséhez, a bőr feszességének és rugalmasságának megőrzéséhez. .

Kosárba
EAN kód:5999558335977
Kiszerelés:100 db
Értesítés
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Vita Crystal Hyaluron Collagen kapszula Részletes leírás

A hialuronsav egy természetes poliszacharid, amely minden szövetünkben megtalálható. Az emberi testben többek között vízmegkötő, illetve ízületekben és izmokban síkosító szerepet tölt be. A kötőszöveti sejtek és az ízületekben a hialinporc sejtek folyamatosan termelik a hialuronsavat, de az életkor előrehaladtával termelődése fokozatosan csökken.

A hialuronsav eloszlása a szervezetben: 56% a bőrben, 35% izmokban és csontokban, 9% máshol, például az ízületi folyadékban.

A hialuronsav feladatai:
Biztosítja a bőr és kötőszövetek víztartalmát,  rugalmasságát, hidratálja és segíthetse a tápanyagok szállítását.
Lehetővé teszi az ízületek folyadék viszkozitását, ezáltal csökkentheti a súrlódást az ízületekben a porcok felszínén, hozzájárulhat az ízületek rugalmasságához, mozgékonyságához.

A XX. század elejétől kezdődő kutatások eredményeként a 80-as évektől nyilvánvalóvá vált, hogy komoly lehetőségek rejlenek a hialuronsavban, mivel olyan tiszta anyagokról van szó, amely nem okoz irritációt.
A kilencvenes évek már a hialuronsav származékok évtizedévé vált. Mindezekben a hialuronsavval kapcsolatos kutatásokban vezető szerepet játszott Dr. Balázs Endre magyar kutató által irányított tudóscsoport.

A kollagén egy nagy teherbírású, rostos protein, amely az egyik fontos alkotóeleme a csontnak, porcnak, ízületeknek, ínaknak, szalagoknak és egyéb kötőszöveteknek (bőr, köröm, haj). Valójában a kollagén teszi ki a teljes test protein mennyiségének 50%-át. Támasztja és rugalmassá, erőssé teszi a különféle szöveteket. Olyan egyedülálló tulajdonságokkal rendelkező fehérje, amely hosszú rugalmas szálakon alkot például a csontrendszerben, melyek szakító szilárdsága az acéléval vetekszik.

Az életkor előrehaladtával a szervezet nem termel elegendő kollagént a porcok, ízületek épségben tartásához. Ennek okán és a folyamatos terhelés következményeként a csontvégeket borító porcok elvékonyodnak, kopnak, töredeznek, a porcszövet anyagcseréje lassul. A porc a lassú elhasználódás miatt elveszíti simulékonyságát, ami nehezíti az ízületek mozgékonyságát. Így alakul ki a porckopás és vele együtt a fájdalom.
Előrehaladott stádiumban lévő artrózisban az ízületi sejttörmelék az ízületet gyulladásba hozhatja, ezáltal a kopási folyamat még inkább felgyorsul. Ez a folyamat azonban nem feltétlenül csak az idősebb korúaknál kezdődhet el. Oda kell figyelniük mindazoknak, akik intenzíven sportolóknak, vagy nehéz fizikai munkával terhelik túl az ízületeiket.

Számos klinikai tanulmány találta értékesnek a szájon át bevitt kollagént. A publikált eredmények bizonyítják a kollagén hasznát a porckopás ellen, mely a bél nyálkahártyán keresztül szívódik fel, és a porcokon összegyűlve megteremti az ízület egészségét. Az egyik kutatás azt is kimutatta, hogy a kollagén csökkentheti az olyan paramétereket, mint a fájdalom, aminek negatív hatása van a sport-teljesítményre. Mindez olyan sportolóknál nyert bizonyítást, akiknél nem volt ízületi betegség mégis fájdalommal küzdöttek.

Bőrünk az egyik legnagyobb szervünk, egy átlagos ember esetében nagyjából három kg-ot nyom. A bőrt főként a nagy szakítószilárdságú kollagén rostok teszik ellenállóvá, feszessé és rugalmassá.
Ahogy öregszünk a szervezetünkben termelődő kollagén működőképessége lelassul. A szervezet kollagén termelése 30 éves kor körül már minimális. Vízmegkötő képessége ekkor már csökken, ezáltal a bőr rugalmatlanná válik. Ekkor jelennek meg apró ráncok, barázdák.
Akár azt is mondhatjuk, hogy ez az ifjúság forrása, hiszen elsősorban ez a fehérje segíthet a ráncok elsimításában. A ránc a bőrben lévő kollagén és elasztin együttes munkájának megszűnésével keletkezik. A bőr hidratáltságának hiánya a ráncok kialakulásában már a 20-as éveinkben is jelentős szerepet játszhat.
Mára több kutatás is napvilágot látott a kollagén bőrszövetre gyakorolt hatásával kapcsolatban.
Az egyik ilyen során a kutatók egészséges japán nőknek napi 10 gramm kollagént adtak, illetve egy csoportnak placebót, és 60 nap során figyelték a bőr hidratáltságát. A placebó csoporthoz képest egy fokozatos javulás volt megfigyelhető a kollagént fogyasztóknál a bőr vízmegkötő képességében, amit a kollagén alkalmazásának lehet betudni.

Összetevők: halkollagén, Zselatin, Flavin 7 bioflavonoid komplex (vörös szőlő mag-héj szárítmány, cirok mag-héj szárítmány, feketeszeder mag-héj szárítmány, feketecseresznye héj szárítmány, feketeribizli mag-héj szárítmány, pirosribizli mag-héj szárítmány, szilva héj szárítmány, almahéj szárítmány), Hyaluronsav (90%).

Hatóanyagok 3 kapszulában:
Halkollagén 1332 mg
Hyaluronsav (90%) 30 mg
Összes polifenol: 4,5 mg
Ebből: - flavonoid 3,15 mg
Ebből: - rezveratrol 0,00225 mg

Felhasználási javaslat:
3x1 kapszula/nap, illetve maximálisan 3x3 kapszula

Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.


Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Vásárlók átlagos értékelése:

Anonim Felhasználó2019. 03. 13.

  Remélem használni fog a csípőmre, beépül és nem fog fájni.

Anonim Felhasználó2016. 12. 27.

  nem tudom ajánlani, mert nem tudták szállítani.