Naturtanya esi diurerbe forte salaktalanító, vízhajtó tabletta 40 db

Naturtanya esi diurerbe forte salaktalanító, vízhajtó tabletta 40 db

Raktáron

Magnéziumot, káliumot, kloridot, valamint titrált és standardizált növényi kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő. A termék különösen ajánlott olyan személyek számára, akik anyagcsere serkentő, salaktalanító, vízhajtó és cellulit elleni kúrát folytatnak.

5 896 Ft
egységár: 147,41 Ft / db
Kosárba
EAN kód:8008843002894
Márka:Naturtanya
Kiszerelés:40 db
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Naturtanya esi diurerbe forte salaktalanító, vízhajtó tabletta 40 db Részletes leírás

Magnéziumot, káliumot, kloridot, valamint titrált és standardizált növényi kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő. A termék különösen ajánlott olyan személyek számára, akik anyagcsere serkentő, salaktalanító, vízhajtó és cellulit elleni kúrát folytatnak. A magnézium hozzájárul az elektrolit-egyensúly fenntartásához. A klorid a gyomorban termelődő sósav révén hozzájárul az egészséges emésztéshez.

TITRÁLT ÉS STANDARDIZÁLT NÖVÉNYI KIVONATOK
KÁLIUMMAL, MAGNÉZIUMMAL ÉS KLORIDDAL
VEGÁN ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ
GLUTÉNMENTES FORMULA
NEM TARTALMAZ TARTÓSÍTÓSZERT ÉS MESTERSÉGES AROMÁT

A víz szerepe az emberi szervezetben

Az emberi test tömegének 50-70%-át víz teszi ki kortól, nemtől edzettségtől, egészségi állapottól függetlenül, Vízháztartásunk egyensúlyának megtartásának legfőbb szerve a vese, de szerepet játszik a bélrendszer, a tüdő, valamint a bőr is. A víz élettani szerepe igen sokrétű az emberi szervezetben; a különféle tápanyagok oldószereként szolgál, nagy fajhője és párolgáshője révén részt vesz a testhőmérséklet szabályozásában, hozzájárul a normál fizikai és szellemi működés fenntartásához, fenntartja a vér mennyiségét, a szervezetbe kerülő és abban keletkező toxikus (mérgező) és felesleges anyagok kiválasztásában is közreműködik, jelentős mértékben hozzájárul az élő szervezetek számára elengedhetetlen környezeti feltételek biztosításához.

Hogyan kell kiszámolni az egyéni folyadékszükségletet?

A folyadékszükségletet számos tényező befolyásolja, mint amilyen a fizikai aktivitás, időjárás, éghajlat, párataralom, nem, életkor, egészségi állapot stb. Mindenképpen egyénre szabottan kell az egyéni folyadékszükségletet meghatározni. Az egyéni folyadékszükséglettel kapcsolatban, egységes hivatalos álláspont még nem született, ez az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) ajánlása szerint felnőtteknek 2-2,5 l víz naponta.

A hidratáció becslésének módszerei példaként említve:

- a testösszetétel változásaiból határozzuk meg a vízvesztést vagy éppen a vízfelvételt
- a vér mennyiségének és összetételi változásai tükrözik a hidratációs állapot változásait
- a vizelet mennyiségéből, színéből (néhány élelmiszer, vitamin is befolyásolhatja), összetételéből, valamint a vizelés gyakoriságából becsüljük meg a hidratáltsági szintünket
- a nyál összetétele, ozmolalitása is egy hidratációs jelző

Ha kíváncsi a folyadékháztartással kapcsolatos egyéb hiteles információkra az Európai Hidratációs Intézet (EHI) honlapján erről megfelelően tájékozódhat.

Folyadékháztartás, vízvisszatartás

A víz-és elektrolit háztartás nagyon bonyolult és összetett hormonális és idegrendszeri szabályozás alatt áll. A szomjúság gyakran nincs kapcsolatban a hidratáltsággal, de a véplazma ozmolalitásának emelkedése az antidiuretikus hormon koncentrációjának emelésén keresztül fokozza a vízvisszatartást.

Szembetűnő arcödémák, makacs narancsbőr, puffadás, kellemetlen közérzet, végtagduzzanatok. Ennek oka a vízvisszatartás a testben, amit felesleges vízként érzékelhetünk!

Mik lehetnek a kiváltó okok?

A testünkben levő folyadékok (pl. vér, vizelet) vesztése hypovolémiához vezethet, de az elveszített folyadék nátrium koncentrációja is befolyásoló hatással lehet. A víz hiánya okozhatja szervezetünkben annak visszatartását.
Túlzott konyhasó (NaCl) fogyasztás
Kiegyensúlyozatlan, nem megfelelő étrend
Magas hőmérséklet
Fizikai inaktivitás, mozgásszegény életmód
Némely gyógyszerek (köztük a fogamzásgátlók)
A premenstruális vízvisszatartás a menstruációs ciklushoz társuló általános jelenség; ami a menstruációt megelőző héten/időszakban jelentkezik. Ilyenkor gyakran ez az időszak puffadással, testtömeg növekedéssel jár együtt. A tüneteket a helytelen étkezési szokások még tovább fokozhatják, ilyenkor a mellek megduzzadhatnak. Sok nő tapasztal vízviszzatartást és megnövekedett testtömeget a luteális fázisban. A vízvisszatartás hátterében az ösztrogének hatása, vagy a vazopresszin fokozott szekréciója állhat. Fontos megemlíteni, hogy az izom glikogén nagyobb mennyiségben tárolódhat a luteális fázisban még normál étrend követése esetén is, ami nagyobb vízvisszatartással járhat; minden egyes gramm glikogén 2-6 g vizet köt meg.

TERMÉKÖSSZETEVŐK :
közönséges nyírfa (Betula pendula Roth.) levél kivonat-2,5% flavonoid (hiperozid), kálium-klorid, ezüstös hölgymál (Hieracium pilosella L.) teljes növény kivonata-1% flavonoid (vitexin), jáva tea (Ortosiphon stamineus Benth.) teljes növény kivonata-0,2% sinensetin, aranyvessző (Solidago virgaurea L.) teljes növény kivonata 10:1, bevonat [tömegnövelő szerek (hidroxipropil-metil-cellulóz, mikrokristályos cellulóz), színezékek (kalcium-karbonát, klorofillok rézkomplexei), nedvesítőszer (glicerin), maltodextrin], magnézium-oxid, tömegnövelő szer (hidroxipropil-cellulóz), tarackbúza (Agropyrum repens Beauv.) gyökértörzs kivonat 4:1, mezei zsurló (Equisetum arvense L.) teljes növény kivonata-2% szilícium, csomósodást gátló anyagok (szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói).

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.