Vitaking A-10000 (250) gélkaps

Vitaking A-10000 (250) gélkaps

Raktáron

A-vitamin a normál látáshoz.

4 358 Ft
egységár: 17,43 Ft / db
Kosárba
EAN kód:5999561256443
Márka:Vitaking
Kiszerelés:250 db
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Vitaking A-10000 (250) gélkaps Részletes leírás

A-vitamin 10000NE
Az A-vitamint más néven retinolként is emlegetik. Ez a termék 10000NE A-vitamint tartalmaz. Gyakran halljuk hámvédő vitaminként is. Előanyagaiból – az úgynevezett provitaminokból – a szervezetben is képződhet. A leginkább elterjedt előanyagok a különböző karotinoid vegyületek, melyek közül is a legaktívabb a ß-karotin, amely sárgarépában, sárgabarackban található. Ezek a vegyületek a bélrendszerben szükség esetén, változó hatásfokkal ugyan, de képesek A-vitaminná alakulni.

Az A-vitamin (retinol formában) a sajtokban, a vajban húsokban, halakban található meg kisebb menyiségben. Nagyobb mennyiségben a tojásban körülbelül 350-600 μg A-vitamin van (100g-ban), a májak, májkészítmények (100g-onként) nagyjából 1500-1600 µg A-vitamint tartalmaznak.

Tehát az A-vitamin egy alapvető tápanyag, amit az állati eredetű ételekkel veszünk magunkhoz, a karotinoidok pedig a gyümölcsökben és zöldségekben találhatók meg. A karotinoidok közül sok közeli rokonságban van az A-vitaminnal.

Az A-vitamin:
Részt vesz a megfelelő vasanyagcserében.
Hozzájárul a nyálkahártyák normál állapotának fenntartásához.
Hozzájárul a bőr normál állapotának fenntartásához
Hozzájárul a normál látás fenntartásához.
Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.
Szerepet játszik a sejtek differenciáló­dásában (elkülönülésében).
Az A-vitamin szükségletét mikrogrammban (µg) mérik. Más jelölést is szoktak alkalmazni, ez a NE (Nemzetközi Egység), vagy angolul IU (International Unit). 1 NE A-vitamin egyenlő 1 µg retinollal, 6 µg ß-karotinnal, vagy 12 µg egyéb karotinnal. A táplálékkal bevitt A-vitamin 70-90%-a, a karotinok 20-50%-a hasznosul. Az egészséges felszívódáshoz természetesen szükséges zsiradék jelenléte, és kutatások szerint az E-vitamin is kedvezően befolyásolja a táplálékkal felvett A-vitamin hasznosulását.

Napi ajánlott mennyiség:
1 gélkapszula

Figyelmeztetés
A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! Az étrendkiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.