Collango drops d3 komplex 240 adag 30 ml

Collango drops d3 komplex 240 adag 30 ml

Raktáron

Collango Drops D3 komplex A Collango márka új termékcsaláddal bővült, melynek első terméke ''folyékony napfény” üvegbe zárva, D3 vitamin formájában. A könnyű fogyaszthatóság jegyében csepp formájában, nagy dózisban.

3 166 Ft
egységár: 105,54 Ft / ml
Kosárba
EAN kód:5999882071169
Márka:Collango
Kiszerelés:30 ml
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Collango drops d3 komplex 240 adag 30 ml Részletes leírás

Collango Drops D3 komplex
A Collango márka új termékcsaláddal bővült, melynek első terméke ""folyékony napfény” üvegbe zárva, D3 vitamin formájában. A könnyű fogyaszthatóság jegyében csepp formájában, nagy dózisban.
Csomagolás: nettó 30ml (~27g), 4.000NE/ adag (1 adag = 4 csepp) 240adag/kiszerelés
A név kötelez, megszokhattátok, hogy a Collango egyet jelent:
• a minőségi alapanyaggal
• a magas hatóanyag tartalommal
• ismert és elismert + nyomonkövethető alapanyag gyártókkal
• egyszerű adagolással
• kiváló ár- érték aránnyal
Collango Drops D3 komplex jellemzői:
• 4.000NE/adag
• 1 adag: 4 csepp
• 240 adag/kiszerelés
• MCT olajban feloldva (fenntartható gazdaságból származik- orángután barát)
Collango Drops D3 komplex előnyei:
• Magas hatóanyag tartalom
• Gazdaságos kiszerelés
• Könnyen adagolható
A Collango Drops D3 Komplex egy nagy dózisú vitamin készítmény. Kiváló minőségű DSM D3 vitamin (https://www.dsm.com/human-nutrition/en/products/vitamins/vitamin-d.html) és alga eredetű D3 vitamin (vegan) (https://www.vitamind3v.com) keverékéből áll, melyet vegyes tokoferolokkal (E-vitamin) stabilizáltunk. Mindez feloldva RSPO minősített MCT (közepes szénláncú zsírsavak trigliceridjei) olajban. Ez azért fontos, mert fenntartható gazdálkodásból származik és így megőrizhetjük közösen a vadon élő állatfajok élőhelyeit.
D3 vitaminról általánosan
Az emberek kevés százaléka jut megfelelő mennyiségű D-vitaminhoz napfény vagy táplálkozás útján. Manapság egyre jobban célkeresztbe került ez a fontos esszenciális zsíroldható vitamin, mely a szervezetben betöltött funkcióját tekintve egy prohormon, vagyis a szervezetben több lépéses mechanizmuson keresztül éri el a hormon aktív formáját.
A D-vitamin hiány globális egészségügyi probléma, amely világszerte több mint egymilliárd gyermeket és felnőttet érint. A D-vitamin hiány számos akut és krónikus betegséggel társult, ideértve a terhességi toxémiát, gyermekkori fogszuvasodást, autoimmun rendellenességeket, fertőző betegségeket, szív- és érrendszeri betegségeket, rák különféle típusait, 2-es típusú cukorbetegségeket és a neurológiai rendellenességeket [1]. Bár a D-vitamin szintetizálható napsütés hatására, ennek ellenére a nem megfelelő mennyiségű napfény az egyik fő oka az emberiséget érintő jelentős mértékű D-vitamin hiánynak. [2,3].
Milyen típusait különböztetjük meg ezen vitaminnak?
D-vitamin a természetben ergokalciferol (D2-vitamin) vagy kolekalciferol (D3-vitamin) formában fordul elő [4]. A D2-vitamin főleg a növényekben vagy a növényi termékekben van jelen, míg a D3-vitamin általában az állati eredetű élelmiszerekben található meg [5]. A D2-vitamin az ergoszterin növényi eredetű elővitaminból keletkezik UV-B (ultraviola-B) sugárzás hatására. [6]. A D3-vitamin képződése, kémiai reakciót követően megy végbe az emberi bőrben, amikor a 7-dehidrokoleszterin nevű szteroidot lebontja a nap UV-B fénye, így szintetizálva a vitamint. [7].
Érdemes tudatában lenni annak a ténynek, hogy sajnos sem élelmiszerek, sem pedig napfényből nem juthatunk megfelelő mennyiségű D-vitaminhoz. Ezen vitamin optimális mennyiségének biztosítása a szervezet számára nagyon nehezen valósítható meg táplálkozás útján, főként, ha mindezek mellett a napsütéses órák száma is csekély. Így ezen vitamin külső forrásból történő kiegészítése mindenképpen javasolt a szervezet megfelelő működése érdekében, valamint a betegségek megelőzésében.
Mi a legjobb választás?
Randomizált, kontrollált vizsgálatok metaanalízise, amely összehasonlította a D2-vitamin és a D3-vitamin-kiegészítők vérszintre gyakorolt hatását, azt találta, hogy a D3-kiegészítők általában jobban emelték a vitamin vérkoncentrációját, és hosszabb ideig tartották fenn ezeket a szinteket, mint a D2. [8,9]. Mindemelett egyes szakértők azért is a D3-vitamint részesítik előnyben, mert az természetes módon termelődik a szervezetben, és megtalálható a legtöbb vitamint tartalmazó élelmiszerben.
Milyen formában történjen a D3-vitamin kiegészítése?
Az orális D-vitamin kiegészítő hordozói hatással vannak annak biológiai hozzáférhetőségére, ezért fontos figyelembe venni, hogy a pótolni kívánt D-vitamin mekkora mennyiségben fog felszívódni, vagy az csak felesleges pénzkidobás volt. Orvosi tanulmányok kimutatták, hogy a folyékony kivonatok gyorsabb felszívódási sebességgel rendelkeznek, magasabb az optimalizálási arányuk és könnyebben emészthetőek. A folyadékok nagy előnye a tablettákkal szemben, a nyelés fázisában jön elő igazán. A legtöbb embernek, különösen az időseknek és a kisgyermekeknek, általában nagyobb nehézségei vannak egyes tabletták lenyelésénél. Általában a folyékony étrend-kiegészítők sokkal könnyebben lebomlanak és felszívódnak. Ezenkívül bebizonyosodott, hogy a folyadékok teljesebben és gyorsan felszívódnak, mint a legtöbb kapszula.
A D3 vitamin további előnye, hogy bizonyos tápanyagok kiegészítésével szinergikus. Az egyik ilyen pl. a K-vitamin, ugyanis mindkét vitaminnak jelentős hatásmechanizmusa van a szív és érrendszeri valamint a csontanyagcsere rendszerekben [10]. A D3- vitamin továbbá segíti a szervezetet a kalcium és a foszfor felszívásában, megtartásában. Ezen két ásványi anyag kritikus a csontépítés szempontjából. [11].
Összeségében elmondható, hogy a D-vitamin fontos szerepet játszik az egészségmegőrzésben. A megfelelő mennyiségű szint elérését gyakran D-vitamin kiegészítéssel érhetjük el. Fontos azonban megjegyezni, hogy a túlzott mértékű fogyasztás D- vitamin toxicitáshoz vezet. Ennek elkerülése érdekében szakértők azt javasolják, hogy napi 4000 NE meghaladó mennyiséget orvosi felügyelet mellett célszerű adagolni.
A D-vitamin EFSA által engedélyezett állítási:
A D-vitamin hozzájárul a kalcium és a foszfor normál felszívódásához/hasznosulásához.
A D-vitamin hozzájárul a vér normál kalciumszintjének fenntartásához
A D-vitamin hozzájárul az egészséges csontozat fenntartásához.
A D-vitamin hozzájárul az egészséges izomfunkció fenntartásához
A D-vitamin hozzájárul a normál fogazat fenntartásában.
A D-vitamin hozzájárul a normál fogazat fenntartásában.
A D-vitamin szerepet játszik a sejtosztódásban.
Nettó mennyiség: 30ml (~27g)
240 adag (1 adag 4 csepp)
Hatóanyag Napi 1 adagban NRV
D3-vitamin 4000NE-100 µg 2000%
NRV: Táplálkozási napi beviteli referencia érték felnőttek számára.
Adagolási javaslat: napi 4 csepp javasolt, közvetlenül szájba vagy ételhez keverve.
Összetevők: közepes szénláncú zsírsavak trigliceridjei, kolekalciferol (D3 vitamin), antioxidáns: alfa-Tokoferol.
Száraz, hűvös helyen, kisgyermekek elől elzárva tartandó. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.