Biorganik Bio Mungóbab 500 g

Biorganik Bio Mungóbab 500 g

Raktáron

A mungóbab a legkisebb babfajta. Az indiai és a kínai konyha alapanyaga, ahol a hagyományos ételek gyakori összetevője. Olívazöld színű, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag hüvelyes növény.  A babból ízletes paszták vagy érdekes saláták is készíthetők.

1 342 Ft
egységár: 2,68 Ft / db
Kosárba
EAN kód:5999559310751
Kiszerelés:500 db
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Biorganik Bio Mungóbab 500 g Részletes leírás

A mungóbab egy kicsi, zöld színű hüvelyes, amely Dél-Ázsiából származik és évezredek óta ismert. Enyhén édeskés íze van, ezért édesen és sósan is fogyasztható. Sokoldalúságának köszönhetően széleskörűn felhasználható. Indiában, Kínában és Indonéziában gyakran készítenek belőle tésztát, levest és desszertet is. Hazánkban még kevésbé ismert babfajta, de érdemes beilleszteni az étrendünkbe, nemcsak azért, mert változatosabbá teszi azt, hanem mert a mungóbab tele van hasznos tápanyagokkal.

A mungóbab energiatartalma a többi hüvelyeshez hasonló, fehérjetartalma a szárazbabnál magasabb, de a szójánál jóval alacsonyabb. Rosttartalma kimagasló, ami segíti az emésztést és táplálja a bélben élő hasznos baktériumokat. Ezen kívül növeli a teltségérzetet. Többféle antioxidáns hatású anyagot tartalmaz, amelyek támogatják az immunrendszert. Számos vitamint, köztük B-vitaminokat és fontos ásványi anyagokat tartalmaz.

Az elkészítése nagyon egyszerű. Ha főzve szeretnénk fogyasztani, öntsük forrásban lévő vízbe és főzzük kb. 45 percen keresztül. Magában ritkán fogyasztják, inkább saláta, szósz, leves, egytálétel részeként. Az íze nem túl karakteres, ezért sokféleképpen kombinálható, fűszerezhető. Sűrítésre is alkalmas.

Összetevők: mungóbab*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01

Szóját, glutént, zellert, mustárt és szezámmagot is feldolgozó üzemben csomagolva.

Tápanyagtartalom 100 g-ban:
Energiaérték: 1320 kJ / 315 kcal
Zsír: 1,3 g
- amelyből telített zsírsavak:  0,3 g
Szénhidrát: 43,6 g
- amelyből cukor:  2,1 g
Fehérje:  23,9 g
Só:

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Vásárlók átlagos értékelése:

Anonim Felhasználó2019. 11. 21.

  Nem kaptam meg