Natura csíráztatásra petrezselyem 200 g
A petrezselymet mikrozöldség növesztésre, vagy csíráztatásra javasoljuk. Konyhai fűszernövénynek használhatjuk, de számos más módon fogyaszthatjuk, például nyersen salátákban, hidegtálakhoz, szendvicsekhez, turmixba keverve vagy csak szimplán bármilyen főételt feldobhatunk vele.
EAN kód: | 5997848515818 |
Márka: | Natura |
Kiszerelés: | 200 g |
Natura csíráztatásra petrezselyem 200 g Részletes leírás
Vetés egész évben.
Csíráztatás módja: A kívánt mennyiségű, átválogatott magvakat folyóvíz alatt alaposan mossuk át. A mosáshoz használjunk szűrőt vagy a csíráztató készlet lyukas tálát. A csírázás során a
magok eredeti méretük többszörösére dagadnak, ezért csak egy rétegnyit helyezzünk a tálba.
Vigyázzunk, hogy a csíráztatás során a magvak be ne penészedjenek, ezért mindennap öblítsük le őket folyó víz alatt. A mosás végén a vizet alaposan csöpögtessük le! Soha ne álljon a víz a csírák alatt, mivel a pangó víz miatt rothadásnak indulhatnak. Fajtától függően 3-7 nap alatt juthatunk fogyasztható a csíranövényekhez.
Mikrozöldség növesztése: A fiatal növénynek a csírázás utáni szakasza a fejlődésben. Mikrozöldségnek nevezzük azt az állapotot, amikor a növény néhány nappal a csírázás után már az első leveleit kibontotta, azok segítségével pedig a napfényt begyűjtve gyarapodik tovább.
Mikrozöldséget ültetőközegen termesztünk, ami lehet kókuszrost, kenderrost lap.
Ültetőtálcában az ültetőközegre öntsünk annyi vizet, amit felvesz. Szórjuk rá a magokat sűrűn, de egyenletesen, enyhén nyomkodjuk bele a földbe a magokat. Csak az a cél, hogy egy picit belesüllyedjenek. Permetezzük meg tiszta vízzel, tegyük rá a tálcalefedő lapot. mindaddig óvjuk a fénytől, ameddig a csírák nagy része el nem indult felfelé. Eközben permetezzük őket naponta. Amikor már dúsak, nagyok a zöldjeink és lekerül a tálca fedlap, a permetezést elhagyva a locsolást az alátéttálcán keresztül végezzük, hagyjuk felszívódni a vizet. Az aratást kisollóval csináljuk, mindig csak annyit szedjünk le amennyit elfogyasztunk.