Naturtanya bavicchi bio csicseriborsó csíráztatáshoz 90 g
Raktáron
Egye magát boldoggá! A keleti országok és India kedvelt hüvelyes növénye. Erőt ad és jótékony hatással van a lélekre. Ez a pangansav nevű hatóanyagnak köszönhető (B16). .
859 Ft
egységár: 9,54 Ft / g
EAN kód: | 8003419011751 |
Márka: | Naturtanya |
Kiszerelés: | 90 g |
Naturtanya bavicchi bio csicseriborsó csíráztatáshoz 90 g Részletes leírás
A nedvesség és hő hatására előbújó, magas rosttartalmú csírákban koncentráltan és könnyen emészthető formában találhatók meg a létfontosságú fehérjék, aminosavak, ásványi anyagok, vitaminok, valamint enzimek. Minden mag információt és tápláló elemeket tárol.
Erősíti az immunrendszered, ellát vitaminnal és ásványi anyaggal, közben megszínesíti az ételeidet.
Vitaminbomba az egész családnak!
Kiválóan felhasználható salátákba, szendvicsekhez, készételekhez, turmixokba, tojásos reggeli ételekhez.
Vetés egész évben. Egy tányér csíra előállításához 1 evőkanál magot használunk. A csírázáshoz szükséges hőmérséklet: 20 °C
Csíráztatás módja: A kívánt mennyiségű, átválogatott magvakat folyóvíz alatt alaposan mossuk át. A mosáshoz használjunk szűrőt vagy a csíráztató készlet lyukas tálát. A csírázás során a
magok eredeti méretük többszörösére dagadnak, ezért csak egy rétegnyit helyezzünk a tálba.
Vigyázzunk, hogy a csíráztatás során a magvak be ne penészedjenek, ezért mindennap öblítsük le őket folyó víz alatt. A mosás végén a vizet alaposan csöpögtessük le! Soha ne álljon a víz a csírák alatt, mivel a pangó víz miatt rothadásnak indulhatnak. Fajtától függően 3-7 nap alatt juthatunk fogyasztható a csíranövényekhez.
Mikrozöldség növesztése: A fiatal növénynek a csírázás utáni szakasza a fejlődésben. Mikrozöldségnek nevezzük azt az állapotot, amikor a növény néhány nappal a csírázás után már az első leveleit kibontotta, azok segítségével pedig a napfényt begyűjtve gyarapodik tovább. mikrozöldséget ültetőközegen termesztünk, ami lehet kókuszrost, kenderrost lap.
Ültetőtálcában az ültetőközegre öntsünk annyi vizet, amit felvesz. Szórjuk rá a magokat sűrűn, de egyenletesen, enyhén nyomkodjuk bele a földbe a magokat. Csak az a cél, hogy egy picit belesüllyedjenek. Permetezzük meg tiszta vízzel, tegyük rá a tálcalefedő lapot. mindaddig óvjuk a fénytől, ameddig a csírák nagy része el nem indult felfelé. Eközben permetezzük őket naponta. Amikor már dúsak, nagyok a zöldjeink és lekerül a tálca fedlap, a permetezést elhagyva a locsolást az alátéttálcán keresztül végezzük, hagyjuk felszívódni a vizet. Az aratást kisollóval csináljuk, mindig csak annyit szedjünk le amennyit elfogyasztunk.
Erősíti az immunrendszered, ellát vitaminnal és ásványi anyaggal, közben megszínesíti az ételeidet.
Vitaminbomba az egész családnak!
Kiválóan felhasználható salátákba, szendvicsekhez, készételekhez, turmixokba, tojásos reggeli ételekhez.
Vetés egész évben. Egy tányér csíra előállításához 1 evőkanál magot használunk. A csírázáshoz szükséges hőmérséklet: 20 °C
Csíráztatás módja: A kívánt mennyiségű, átválogatott magvakat folyóvíz alatt alaposan mossuk át. A mosáshoz használjunk szűrőt vagy a csíráztató készlet lyukas tálát. A csírázás során a
magok eredeti méretük többszörösére dagadnak, ezért csak egy rétegnyit helyezzünk a tálba.
Vigyázzunk, hogy a csíráztatás során a magvak be ne penészedjenek, ezért mindennap öblítsük le őket folyó víz alatt. A mosás végén a vizet alaposan csöpögtessük le! Soha ne álljon a víz a csírák alatt, mivel a pangó víz miatt rothadásnak indulhatnak. Fajtától függően 3-7 nap alatt juthatunk fogyasztható a csíranövényekhez.
Mikrozöldség növesztése: A fiatal növénynek a csírázás utáni szakasza a fejlődésben. Mikrozöldségnek nevezzük azt az állapotot, amikor a növény néhány nappal a csírázás után már az első leveleit kibontotta, azok segítségével pedig a napfényt begyűjtve gyarapodik tovább. mikrozöldséget ültetőközegen termesztünk, ami lehet kókuszrost, kenderrost lap.
Ültetőtálcában az ültetőközegre öntsünk annyi vizet, amit felvesz. Szórjuk rá a magokat sűrűn, de egyenletesen, enyhén nyomkodjuk bele a földbe a magokat. Csak az a cél, hogy egy picit belesüllyedjenek. Permetezzük meg tiszta vízzel, tegyük rá a tálcalefedő lapot. mindaddig óvjuk a fénytől, ameddig a csírák nagy része el nem indult felfelé. Eközben permetezzük őket naponta. Amikor már dúsak, nagyok a zöldjeink és lekerül a tálca fedlap, a permetezést elhagyva a locsolást az alátéttálcán keresztül végezzük, hagyjuk felszívódni a vizet. Az aratást kisollóval csináljuk, mindig csak annyit szedjünk le amennyit elfogyasztunk.
Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.