Lakshmy körömvirág szirom 2 g

Raktáron

A körömvirág (Calendula) nevét onnan kapta, hogy magva a köröm hajlott ívéhez hasonlít. Kedvelt kerti növény, vadon nem fordul elő. Valószínűleg egy dél-európai fajból nemesítették. Alacsony tápanyag igényű, a napos, mérsékelten nedves helyeket kedveli.

231 Ft
egységár: 115,39 Ft / g
Kosárba
EAN kód:5999550169549
Márka:Lakshmy
Kiszerelés:2 g
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Lakshmy körömvirág szirom 2 g Részletes leírás

A körömvirág (Calendula) nevét onnan kapta, hogy magva a köröm hajlott ívéhez hasonlít. Kedvelt kerti növény, vadon nem fordul elő. Valószínűleg egy dél-európai fajból nemesítették. Alacsony tápanyag igényű, a napos, mérsékelten nedves helyeket kedveli.Szárazságtűrő. Homokos vagy középkötött talajokban érzi a legjobban magát.



Fűszerként az ételeknek sárgás színt, enyhén csípős és kesernyés ízt ad. Teljes virága vagy csak a szirmai, de akár a levele vagy a szára is felhasználható. Gyógynövényként ülőfürdőnek, teának, borogatásnak, tinktúrának alkalmazzák.



Évszázadokon át használták főzésre. A virága gyakori összetevője volt német leveseknek és raguknak. Az angol "pot marigold" kifejezés is erre utal. A "pot" jelentése fazék, míg a "marigold" jelentése körömvirág és egyben női keresztnév is. Az aranysárga színű szirmokat vajak és sajtok színezésére is használták.


Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.