Ataisz Búzasikér 500 g
A búza sikérje rugalmas, duzzadásra képes anyag, általa lehet a búzalisztből szép, magas kenyeret sütni. A búzasikérből búzahús (szejtán) is készíthető megfelelően fűszerezve. Rántva, vagy sütve a húshoz hasonló állagú és ízű feltétet kapunk.
EAN kód: | 5999881861228 |
Kiszerelés: | 500 db |
Ataisz Búzasikér 500 g Részletes leírás
A búzasikér, más néven búzafehérje maga a glutén. A sikérben fehérje, zsír, cukor, keményítő és más természetes összetevők találhatók. Használatával a tészták szénhidráttartalma csökken és nő a fehérjetartalma, továbbá az állaga is jobb lesz. A búzasikér egy rugalmas, duzzadásra képes alapanyag. A használata ajánlott kenyér sütésnél, diétás kelt tészták készítésénél. Szép magas kenyeret lehet vele sütni, anélkül, hogy a közepe beesne. 500-700 gramm kenyérre nagyjából egy evőkanálnyi búzasikér hozzáadása szükséges.
A búzasikér húshelyettesítő alternatíva
A búzasikér a vegetáriánusok és vegánok által gyakran fogyasztott szejtán (búzahús) alapanyaga. A búzahús sokféleképpen elkészíthető. Pörköltet lehet főzni belőle, leveles tésztába tölthetjük, lehet kirántani, pácolni vagy grillezni. Könnyen és egyszerűen ízesíthető, így ízvilágát a saját és a családunk ízléséhez igazíthatjuk. Állagát tekintve, a benne található fehérjék miatt kicsit rugalmasabb állagú. Fehérje tartalma magas, így kitűnően használható a növényi alapú konyhában fehérjepótlásra.
Javasolt a használatánál megnövelni a rosttartalmat, vagyis teljes kiőrlésű liszttel együtt fogyasszuk. Gluténérzékenyek számára nem ajánlott a fogyasztása.
Átlagos tápanyagtartalom 100 g termékben: Energiatartalom: 1510 KJ/ 360 kcal, Zsír: 1,0 g, ebből telített: 0,0 g, Szénhidrát: 13,0 g, ebből cukor: 0,0 g, Fehérje: 75,0 g, Só: 0,0 g
Allergén információ: A termék, búzafehérjét (100%) tartalmaz.
Vásárlói vélemények
Vásárlók átlagos értékelése:
N. Dóra2023. 02. 26.
A legolcsóbb választás volt, de ugyanolyan, mint a drágábbak :) szejtán készítéséhez kiváló.
Tóth Zoltánné2023. 02. 19.
Nagyon jó termék.
F. Júlia2023. 02. 15.
A kenyerünk sokkal jobb állagú lett tőle, mint más sikérektől.