Natura Bulgur 500 G

Natura Bulgur 500 G

Raktáron

A tört búza, ismertebb nevén bulgur a közel-keleti és a török konyha egyik alapvető hozzávalója. Különlegesen finom ízű gabonaféleség. Az éretlenül leszedett búzaszem, amelyet kevés ideig előfőznek vagy gőzölnek, majd a napon megszárítanak.

683 Ft
egységár: 1,37 Ft / db
Kosárba
EAN kód:5997848514583
Kiszerelés:500 db
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Natura Bulgur 500 G Részletes leírás

Sokoldalúan és változatosan elkészíthető, akár együtt főzve például hajdinával, vagy kölessel.
Lényegesen egészségesebb és gyorsabban elkészül, mint a rizs. Különösen magas az E-vitamin tartalma

A bulgur egészségügyi hatásait tekintve jobb választás a rizsnél. Magas rosttartalma mellett gazdag E- és B-vitaminokban, vasban és egyéb ásványi anyagokban. Kalóriatartalma megegyezik a rizs tápanyagértékével, azonban alacsonyabb a glikémiás indexe, nem utolsó sorban pedig rövidebb idő alatt elkészül.

Elkészítési javaslat: Kisebb szemű bulgur vásárlása esetén a gabonaterméket leforrázzuk és leszűrjük, a nagyobb szemű bulgurt fogyasztása előtt néhány percig főzni szükséges. Ha a főzés időtartamát 10-15 percre nyújtjuk, tarhonya-állagú köretet kapunk - amennyiben a kásaszerű állag elérése a célunk, kétszeres mennyiségű vízzel öntsük fel a bulgurt a főzés során, majd hagyjuk állni 30 percig.

A bulgurból készíthetünk bulgursalátát (például a Közel-Keleten ismert tabullehet vagy kisirt), ízesíthetjük zöldfűszerekkel és petrezselyemmel, de pirospaprikás, paradicsomos ízesítéssel is kiváló. Alkalmazhatjuk desszertek alapanyagaként is, mazsolával, aszalt gyümölcsökkel ízesítve, joghurtba áztatva pedig megfelelő alternatívát jelent a zab helyett.

100 G NYERS TERMÉK TÁPÉRTÉKE:
Energia: 360 kCal (1500 kJ)
Fehérje: 12,5 g
Élelmi rost: 8 g
Szénhidrát: 69 g
Zsír: 1,75 g

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.